Ανακλήσεις σε 1,4 εκατ. οχήματα από την Fiat Chrysler

Η Fiat – Chrysler προχωρά σε ανάκληση 1,4 εκατομμυρίων οχημάτων για να τους βάλει… antivirus!!!

Η Fiat – Chrysler προχωρά σε ανάκληση 1,4 εκατομμυρίων οχημάτων για να τους βάλει… antivirus!!!

Την ανάκληση περίπου 1,4 εκατομμυρίων οχημάτων της στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η Fiat Chrysler, λόγω ανησυχιών που αφορούν θέματα ασφαλείας τα οποία ενδέχεται να προκύψουν στα συστήματα των οχημάτων.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του βρετανικού δικτύου BBC, η ανακοίνωση που εξέδωσε η Chrysler αφορά στην εθελοντική ανάκληση των οχημάτων με σκοπό να πραγματοποιηθεί ενημέρωση στο λογισμικό του συστήματος ώστε να εξαλειφθεί το ενδεχόμενο επίθεσης από χάκερς.

Μία έρευνα που διεξήγαγαν οι ερευνητές ασφαλείας Τσάρλι Μίλερ και Κρις Βαλάσεκ αποκάλυψε ότι είναι εφικτό χάκερς να καταφέρουν να καταλάβουν τον έλεγχο ενός Jeep Cherokee εξ αποστάσεως, χρησιμοποιώντας το σύστημα ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου το οποίο συνδέεται με το δίκτυο δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Οι δύο ερευνητές ασχολούνται εδώ και χρόνια με τη μελέτη των συστημάτων ελέγχου των αυτοκινήτων και αναπτύσσουν τρόπους με τους οποίους είναι δυνατή η αποφυγή οποιασδήποτε παραβίασης αυτών.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της Chrysler, ο Μίλερ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: “Αναρωτιέμαι τι είναι πιο οικονομικό, ο σχεδιασμός ασφαλών αυτοκινήτων ή οι ανακλήσεις;”.

Στην ανακοίνωσή της η Fiat Chrysler αναφέρει ότι προκειμένου κάποιος να εκμεταλλευτεί το σφάλμα που εντοπίστηκε στο σύστημα ελέγχου “πρέπει να έχει ειδικές και εκτενείς τεχνικές γνώσεις, παρατεταμένη φυσική πρόσβαση σε ένα συγκεκριμένο όχημα και μεγάλα χρονικά διαστήματα για να γράψει τον κακόβουλο κώδικα”. Αναφέρεται επίσης ότι μία τέτοια πράξη “αποτελεί εγκληματική ενέργεια”.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο BBC ότι η ανάκληση αφορά αποκλειστικά αυτοκίνητα που έχουν πωληθεί στις ΗΠΑ και δεν αφορά στις πωλήσεις οχημάτων της Fiat Chrysler στην Ευρώπη.

Δείτε όμως και το σχετικό: Χάκερ “οδήγησαν” αυτοκίνητο σε χαντάκι

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook