Need for Speed στους δρόμους

Ένα βίντεο με τις Need for Speed παράνομες κόντρες στους δρόμους της Σουηδίας…  Είναι ένα γεγονός το ότι ένας μεγάλος αριθμός από εμάς λατρεύει την ταχύτητα, είτε αυτή αναπτύσσεται στο έδαφος, το νερό ή τον αέρα. Το πάθος για τις απόλυτες ταχύτητες υπάρχουν διάφοροι νόμιμοι τρόποι να το απολαύσει κάποιος, όπως για παράδειγμα να το […]

Ένα βίντεο με τις Need for Speed παράνομες κόντρες στους δρόμους της Σουηδίας… 

Είναι ένα γεγονός το ότι ένας μεγάλος αριθμός από εμάς λατρεύει την ταχύτητα, είτε αυτή αναπτύσσεται στο έδαφος, το νερό ή τον αέρα.

Το πάθος για τις απόλυτες ταχύτητες υπάρχουν διάφοροι νόμιμοι τρόποι να το απολαύσει κάποιος, όπως για παράδειγμα να το ακολουθήσει ως επάγγελμα είτε ως οδηγός αγώνων, είτε ως κασκαντέρ (stunt driver rider). Υπάρχει ακόμα και η λύση μιας πίστας αγώνων για να εκτονώσει κάποιος το πάθος του για την ταχύτητα σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο και ασφαλές περιβάλλον.

Οι παραπάνω λύσεις βέβαια δεν φαίνεται να ανήκουν στα δεδομένα της Ελλάδας ή της Κρήτης ειδικότερα, μιας και ούτε αξιοπρεπείς πίστες υπάρχουν, και οι χορηγοί που θα υποστήριζαν εξίσου αξιοπρεπώς έναν μελλοντικό οδηγό αγώνων είναι υπό τα δεδομένα της εποχής ένα είδος υπό εξαφάνιση. Οπότε το μόνο που μένει είναι το απαγορευμένο, που με τις νέες αλλαγές στον ΚΟΚ γίνεται ακόμα πιο απαγορευμένο.

Ο λόγος λοιπόν για τις παράνομες κόντρες, το illegal street racing, αγγλιστί. Μια διαδικασία επικίνδυνη όχι μόνο γι’ αυτούς που την δοκιμάζουν αλλά και για όσους τυχαία μπορεί να χρησιμοποιούν τον δημόσιο δρόμο την ώρα που μια παράνομη κόντρα λαμβάνει χώρα με σκοπό να πάνε στην δουλειά τους ή να απολαύσουν μια χαλαρή βόλτα με το αυτοκίνητο ή την μοτοσικλέτα τους. Όσο για τις αρχές; Ανύπαρκτες για ακόμα μια φορά, με τα μέτρα τους να μην είναι καθόλου αποτελεσματικά, αν κρίνουμε από όσα βλέπουμε καθημερινά. Ενώ ακόμα πιο δυσάρεστο είναι το γεγονός ότι υπάρχει και μερίδα του ειδικού τύπου που επικροτεί ακόμα και διαφημίζει τέτοιες κόντρες, κάποιες φορές ηθελημένα και κάποιες άλλες άθελα τους!!!

Ωστόσο, η κατάσταση αυτή με τις παράνομες κόντρες δεν είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει μόνο σε μια χώρα που έχει ανύπαρκτη κουλτούρα μηχανοκίνητου αθλητισμού ή και αθλητισμού γενικότερα, όπως η Ελλάδα. Παράνομες κόντρες όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί συμβαίνουν και στους δρόμους της Στοκχόλμης στην Σουηδία.

Στο βίντεο που ακολουθεί συμμετέχουν 32 αυτοκίνητα με την βελτίωση να έχει φέρει κάτω από τα καπό τους ιπποδυνάμεις κόντα στους 1000 αγριεμένους ίππους. Βέβαια, καλό είναι όταν έχεις τόσα άλογα να τα κρατάς στον στάβλο σου εκτός και αν πρόκειται να τα αερίσεις σε κάποια πίστα.

Τα ραντεβού για τις κόντρες στην Σουηδία, σύμφωνα με δημοσιογράφο της Sportbilen, μαζεύουν κόσμο και συμμετοχές ακόμα και από την Νορβηγία, Φιλανδία και Πολωνία, ενώ τα σημεία συνάντησης καθορίζονται φυσικά από το internet και τα σχετικά διαδικτυακά forums. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις δίνουν και ψεύτικα ραντεβού – μπλόφα για να μπερδεύουν τις αρχές…

Δείτε το σχετικό βίντεο στην συνέχεια και φυσικά μην το δοκιμάσετε μόνοι σας…

Stoiximan.gr. Live streaming στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα (Primera Division, Bundesliga, Campionato, NBA, Euroleague).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook