Οι Κινέζοι αγοράζουν την Pirelli

Η κινεζική ChemChina εξαγοράζει την ιταλική βιομηχανία ελαστικών Pirelli…

Η κινεζική ChemChina εξαγοράζει την ιταλική βιομηχανία ελαστικών Pirelli…

Οι όροι για την εξαγορά της Pirelli από την China National Chemical Corp. συμφωνήθηκαν την Κυριακή 22 Μαρτίου και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η κινεζική εταιρεία αποτιμά την ιταλική βιομηχανία ελαστικών σε 7,1 δισ. ευρώ, όπως μεταδίδει σχετικά το Euronews

Η ChemChina θα καταβάλει αρχικά 1,8 δισ. ευρώ για την εξαγορά του 26% της Pirelli που κατέχει η Camfin, το επενδυτικό όχημα που ελέγχεται από το διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο της Pirelli, Marco Tronchetti Provera.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το Euronews, η ChemChina θα καταθέσει πρόταση για την εξαγορά των υπόλοιπων μετοχών, έναντι περίπου 15 ευρώ ανά μετοχή, λίγο χαμηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής 20/3/2015 στα 15,23 ευρώ.

Η Κίνα μέσω της κρατικής ChemChina θα αποκτήσει πρόσβαση σε τεχνογνωσία για την κατασκευή υψηλής τεχνολογίας ελαστικών τα οποία θα μπορούν πλέον να πωλούνται με υψηλότερα περιθώρια κέρδους, ενώ η Pirelli από την πλευρά της, θα έχει καλύτερη πρόσβαση στην τεράστια κινεζική αγορά, αποκτώντας μια καλύτερη θέση έναντι του ισχυρότερου ανταγωνισμού.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook