listen live
ακούτε τώρα: 08:00-10:00

Σύνδεση με Real fm- (Καμπουράκης - Λυριτζής)

listen live
ακούτε τώρα: 08:00-10:00

Σύνδεση με Real fm- (Καμπουράκης - Λυριτζής)

ακολουθεί: 10:00-12:00

Σύνδεση με Real fm - (Νίκος Χατζηνικολάου)

e-radio logo

Scrable στο Τυμπάκι, με θέαμα και απουσίες…

Θεαματικός και με πολύ χώμα και άμμο ο πρώτος αγώνας scrable της χρονιάς στο Τυμπάκι…

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία από την pro action racing ο πρώτος χωμάτινος αγώνας με μοτοσικλέτες στην περιοχή της Παχιάς Άμμου λίγο έξω από το Τυμπάκι Ηρακλείου. Ο αγώνας προσμετρούσε στο μικτό Παγκρήτιο Κύπελλο Enduro Sprint-Scrable και ήταν ο πρώτος της νέας σεζόν.
Μετά από αρκετό καιρό διακοπών ήρθε η ώρα για τους χωμάτινους αναβάτες να φορέσουν τις αγωνιστικές φόρμες τους και τα κράνη τους και να ετοιμαστούν για πολύ χώμα, με αφορμή τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Βέβαια, πολλοί ήταν εκείνοι που έφτασαν στο Τυμπάκι και συγκεκριμένα στην περιοχή της Παχιάς Άμμου για το πρώτο Scrable της χρονιάς, ωστόσο ο αριθμός αυτών που τελικά έτρεξαν στον αγώνα ήταν σαφώς μικρότερος από τον αριθμό των αρχικών συμμετοχών και αυτό λόγω της δύσκολης και απαιτητικής διαδρομής.Πάντως, οι θαραλλέοι της παρέας που τελικά έτρεξαν και σε συνδυασμό πάντα με την εξαιρετικά δύσκολη διαδρομή κατάφεραν να προσφέρουν μοναδικό θέαμα στους λιγοστούς, παρά τον πολύ καλό καιρό, θεατές που βρέθηκαν στην περιοχή της Παχιάς Άμμου.
Σχετικά με την διαδρομή αξίζει να θυμίσουμε ότι οι οργανωτές της pro-action είχαν ετοιμάσει μια άκρως εντυπωσιακή χάραξη, εκμεταλλευόμενοι βέβαια και τις φυσικές ανωμαλίες του εδάφους, το οποίο περιλάμβανε σχεδόν τα πάντα, από σκληρό και μαλακό χώμα, λάσπη αλλά και χοντρή άμμο, στοιχείο που σίγουρα δυσκόλεψε αλλά και κούρασε πολλούς από τους αναβάτες. Επίσης, στις εναλλαγές των συστατικών του εδάφους πρέπει να προσθέσουμε και τις εναλλαγές των κλίσεων του εδάφους, με τις ανηφόρες-κατηφόρες να διαδέχονται η μια την άλλη σε όλη την διαδρομή, ενώ και στις ανοικτές στροφές είδαμε αρκετές μάχες και προσπεράσματα.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι αξίζει να αναφέρουμε ότι μερικά από τα highlight του αγώνα ήταν οι εγκαταλείψεις των Γιαγκιόζη και Πατεράκη, οι οποίοι σίγουρα θα έβλεπαν το βάθρο της κατηγορίας των βετεράνων. Τελικά, ο Φραγκιεδάκης με την σταθερότητα του σε όλο τον αγώνα κατάφερε να δει το ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των βετεράνων, ενώ πίσω του στην δεύτερη και τρίτη θέση άφησε τους Καλουρή και Παπαδάκη, αντίστοιχα.
Στις Κατηγορίες Ε1 και Ε2 κυριάρχησαν όπως μάλλον αναμενόταν οι Πασπάτης και Καράκης, αντίστοιχα. Στην δεύτερη και τρίτη θέση της κατηγορίας Ε1 συναντάμε τους Ψεγιαννάκη και Μαρίνο, αντίστοιχα. Ενώ στην Κατηγορία Ε2 την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Μυτιληναίος και την τρίτη θέση ο Πετράκης, ο οποίος έτρεχε για ακόμα μια φορά με δανεική μοτοσικλέτα, αντιμετωπίζοντας αρκετές δυσκολίες και πτώσεις καθόλη την διάρκεια του αγώνα.
Τέλος, στην κατηγορία των νέων και όπως επίσης αναμενόταν κυριάρχος ήταν ο Φανουράκης με το νέο του kx125, βέβαια είχε να αντιμετωπίσει τον εξίσου δυνατό Σφακιανάκη από το Ρέθυμνο, ο οποίος τελικά αρκέστηκε στην δεύτερη θέση του βάθρου. Πίσω τους στο τρίτο σκαλί ανέβηκε ο Παναρετάκης, που αρχίζει να δείχνει πολύ καλά σημάδια και μάλλον θα τους ταλαιπωρίσει μελλοντικά…
Με το πέρας του εξαντλητικού αγώνα πραγματοποιήθηκαν οι απονομές με τους περισσότερους αναβάτες να ανεβαίνουν μετά δυσκολίας στο βάθρο. Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα και τους χρόνους όλων των αναβατών στο αρχείο μορφής excel: Αποτελέσματα Scrable Τυμπάκι ενώ για φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε στο link.
Το ρητό αναφέρει πάντως ότι οι καλοί στα δύσκολα φαίνονται, κάτι που επαληθεύτηκε και στο scrable στο Τυμπάκι. Βέβαια, ας ελπίσουμε στον επόμενο αγώνα να δούμε περισσότερες συμμετοχές, το αποτέλεσμα μπορεί να μετράει στο τέλος, ωστόσο και η προσπάθεια να φτάσεις σ’ αυτό είναι εξίσου σημαντική. Ενώ βέβαια και οι θεατές και λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Κρήτη δεν είναι κακό να τιμούν λίγο περισσότερο τους ντόπιους αναβάτες και αγωνιζόμενους γενικότερα, μπορεί να μην είναι «παγκόσμιοι» ωστόσο αξίζουν και την παρουσία μας αλλά και το χειροκρότημα μας!!!
Τέλος, να θυμίσουμε ότι η ημερομηνία για τον επόμενο χωμάτινο αγώνα με μοτοσικλέτες που θα προσμετρά στο μικτό Παγκρήτιο Κύπελλο Enduro Sprint-Scrable, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.