Συνεχίζεται η αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων

Αυξήθηκαν 19,8% οι πωλήσεις αυτοκινήτων το γ’ τρίμηνο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, έρχεται η ανάπτυξη; Μπα…

Αυξήθηκαν 19,8% οι πωλήσεις αυτοκινήτων το γ’ τρίμηνο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, έρχεται η ανάπτυξη; Μπα…

Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στον τομέα της πώλησης μηχανοκίνητων οχημάτων, το γ’ τρίμηνο παρουσίασε αύξηση κατά 19,8% σε ετήσια βάση. Ωστόσο, σε σχέση με το β΄τρίμηνο παρουσίασε μείωση κατά 16,6%, σημειώνει η ΕΛΣΤΑΤ σε σχετική ανακοίνωση της.

Αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, αλλά σημαντικά χαμηλότερες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα το γ’ τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στον κλάδο 45 της Στατιστικής Ταξινόμησης Οικονομικών Δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει χονδρικό και λιανικό εμπόριο μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών, επισκευή αυτών και εμπόριο συναφών ανταλλακτικών και εξαρτημάτων, του Γ΄ τριμήνου 2014 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο Δείκτη του Γ΄ τριμήνου 2013, παρουσίασε αύξηση κατά 15,8%, έναντι μείωσης κατά 5,0% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.

Η σύγκριση του ανωτέρω δείκτη µε τον αντίστοιχο δείκτη του Β΄ τριμήνου 2014 παρουσίασε μείωση κατά 11,3%, έναντι μείωσης κατά 5,0% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013.

Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στον κλάδο 451 της Στατιστικής Ταξινόμησης Οικονομικών Δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει την πώληση μηχανοκίνητων οχημάτων, του Γ΄ τριμήνου 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο Δείκτη του Γ΄ τριμήνου 2013, παρουσίασε αύξηση κατά 19,8%, έναντι μείωσης κατά 5,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012. Η σύγκριση του ανωτέρω δείκτη µε τον αντίστοιχο δείκτη του Β΄ τριμήνου 2014, παρουσίασε μείωση κατά 16,6%, έναντι μείωσης κατά 6,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013.

Όσο για το ερώτημα αν ήρθε η ανάπτυξη στην χώρα μας και γι’ αυτό υπάρχει αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτου… η απάντηση είναι πολύ απλή. Εκεί στον πάτο που είχε φτάσει πέρυσι η αγορά αυτοκινήτου ήταν αναμενόμενο ότι φέτος θα παρουσίαζε μια καλύτερη εικόνα πιο πραγματική που ουδεμία σχέση βέβαια έχει με την εικόνα που υπήρχε πριν από μερικά χρόνια και τις ετήσιες πωλήσεις αυτοκινήτου που πλησίαζαν ή και ξεπερνούσαν τις 200.000 οχήματα.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι και το “σχόλιο” του ΣΕΑΑ αναφορικά με την αύξηση των πωλήσεις αυτοκινήτων όπου αναφέρεται ότι: “Σε κάθε περίπτωση, η ανοδική πορεία της αγοράς αυτοκινήτου δε σημαίνει σε καμία περίπτωση την επαναφορά της στα προ κρίσης επίπεδα, αφού ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης που παρατηρείται στην αγορά επιβατικών αυτοκινήτων, οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στην ιδιαίτερα χαμηλή βάση σύγκρισης με το προηγούμενο έτος, καθώς ο κλάδος αυτοκινήτου κατέγραψε τα τελευταία χρόνια ζημιές της τάξης του 80%”

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ στην συνέχεια ακολουθώντας τον σύνδεσμο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook