Formula1: Ferrari F2011 στις 28 Ιανουαρίου

Στις 28 Ιανουαρίου θα γίνει η παρουσίαση του νέου μονοθέσιου της Ferrari…

Στα πλαίσια της ετήσιας χιονοδρομικής εκδήλωσης Wroom 21, στις χιονισμένες πλαγιές του χειμερινού θέρετρου Madonna di Campiglio, δόθηκαν οι πρώτες επίσημες συνεντεύξεις τύπου της χρονιάς από Ferrari και Ducati, ενώ παράλληλα οι δύο ιταλικές ομάδες σε Formula 1 και MotoGP, αντίστοιχα, πραγματοποίησαν την επίσημη παρουσίαση των οδηγών και αναβατών τους για το 2011.
Οι αναβάτες της Ducati μαζί με όλους -σχεδόν- τους πιλότους της Ferrari έκαναν σκι στις χιονισμένες πλευρές του χειμερινού φέρετρου Madonna di Campiglio. Γράφουμε σχεδόν όλους, καθώς ο Ισπανός Fernando Alonso δεν κατάφερε να ακολουθήσει τους υπόλοιπους στις χιονοδρομικές δραστηριότητες, όχι  γιατί τσακωνόταν με τους δημοσιογράφους, αλλά διότι φαίνεται να αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα στο αριστερό του πόδι. Πάντως, αν εξαιρέσουμε το ιδιόρρυθμο του χαρακτήρα του και τις παραξενιές του κατά καιρούς με τους δημοσιογράφους, ο Ισπανός πιλότος της Ferrari έδωσε κανονικά την πρώτη του επίσημη συνέντευξη τύπου, μαζί με τον έτερο πιλότο της Squderia, Βραζιλιάνο Felipe Massa.
Ας δούμε στην συνέχεια τι δήλωσε στους δημοσιογράφους, το αφεντικό τους και ισχυρό πρόσωπο της Ferrari, Stefano Domenicali…
Αρχικά το αφεντικό της ιταλικής ομάδας, ευχήθηκε καλή τύχη στον Valentino Rossi, ενώ τόνισε πως η ομάδα του θα κυνηγήσει την κατάκτηση και των δύο τίτλων του χρόνου.
Συγκεκριμένα ο Stefano Domenicali σχετικά με τον “γιατρό” και αναβάτη πλέον της Ducati, δήλωσε:  “Γνωριζόμαστε με τον Valentino αρκετά χρόνια, γι’ αυτό και δεν μπορώ να αφήσω την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη και να μην του ευχηθώ να έχει την καλύτερη δυνατή τύχη. Είναι αντιμέτωπος με μια μεγάλη πρόκληση, ως άνθρωπος και αναβάτης και θα πρέπει να συγκεντρωθεί σε αυτό”.
Σχετικά τώρα με την Ferrari, ο Stefano Domenicali δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι: “Είναι εύκολο να λέμε και δύσκολο να πετύχουμε το στόχο μας για το 2011. Θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά στο πρωτάθλημα των πιλότων και δύο σε αυτό των κατασκευαστών. Αυτοί πρέπει να είναι οι στόχοι μας επειδή είμαστε η Ferrari. Γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να είμαστε τέλειοι, γιατί όταν οι αντίπαλοι είναι αρκετοί και δυνατοί, τότε πρέπει η ομάδα μας να εμπνέει στους φίλους μας τη νίκη”.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι η επίσημη πρώτη παρουσίαση του νέου μονοθέσιου θα γίνει στις 28 Ιανουαρίου στο Maranello. Το νέο “όπλο” της Scuderia θα είναι: “πολύ διαφορετικό συγκριτικά με αυτό που είδατε στις 13 Μαρτίου στο Μπαχρέιν. Θα συνεχίσουμε να το βελτιώνουμε μέχρι την τελευταία μέρα – όπως θα κάνουν και οι υπόλοιπες ομάδες”, δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο ισχυρός άντρας της Ferrari.
Τέλος, να θυμίσουμε ότι οι πρώτες δοκιμές εξέλιξης θα γίνουν στην πίστα της Βαλένθια το τριήμερο 1-3 Φεβρουαρίου, όπου και θα γίνουν οι περισσότερες παρουσιάσεις των μονοθέσιων των υπολοίπων ομάδων, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσουν τρία ακόμα τετραήμερα δοκιμών εξέλιξης, από τα οποία τα δύο θα γίνουν στην Ισπανία και το τελευταίο στο Μπαχρέιν, μέχρι και τις 6 Μαρτίου, 7 ημέρες συγκεκριμένα πριν από το πρώτο grand prix της φετινής αγωνιστικής χρονιάς στην Formula 1…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook