VW και Renault-Nissan κυριαρχούν στην Ευρώπη

VW και Renault-Nissan κυριαρχούν στην Ευρώπη με τα εργοστάσια τους…

VW και Renault-Nissan κυριαρχούν στην Ευρώπη με τα εργοστάσια τους…

Ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ ξεπέρασαν γρήγορα την μείωση της παραγωγής και το θέμα τον απολύσεων μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2009, η Ευρώπη έχει μια βαθύτερη οικονομική κρίση και επίσης ένα διαφορετικό σενάριο για τις αυτοκινητοβιομηχανίες της, όπως γράφει σχετικά το renaultnews.gr.

Προβληματισμένοι από πολιτικές παρεμβάσεις, πολλοί κατασκευαστές σε όλη την Ευρώπη απέτυχαν να μειώσουν την παραγωγή ή να κλείσουν εργοστάσια, εξακολουθώντας να αγωνίζονται μέχρι σήμερα για την ανάκαμψη με πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα και με τα εργοστάσια τους να χρησιμοποιούνται ελλιπώς.

Παρόλα αυτά ο χάρτης της αυτοκινητοβιομηχανίας στον ευρύτερο χώρο της Ευρώπης αποτελεί σίγουρα μια πολύ καλή ένδειξη για τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετικά το renaultnews.gr, ο γερμανικός όμιλος Volkswagen μαζί με την συμμαχία Renault – Nissan έχουν συνολικά 40 εργοστάσια στην ηπειρωτική Ευρώπη μαζί με αυτά στην Ρωσία. Πρακτικά αυτό ισοδυναμεί με το 40% των εργοστασίων – εγκαταστάσεων αυτοκινητοβιομηχανιών που λειτουργούν από το Σετούμπαλ της Πορτογαλίας, στα δυτικά μέχρι το Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας, στα ανατολικά – που εκτείνεται σε περισσότερο από το ήμισυ του κόσμου.

Τις υπόλοιπες θέσεις του σχετικού top 5 καταλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών των PSA Peugeot Citroen, Fiat SPA και Daimler

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι τόσο η VW όσο και η Renault – Nissan έχουν “εμπλουτίσει” περισσότερο τις εγκαταστάσεις τους το τελευταίο διάστημα με διάφορες απορροφήσεις και συγχωνεύσεις που έχουν επιτύχει.

Αναλυτικότερα, ο όμιλος VW έχει εμπλουτιστεί με εγκαταστάσεις της Porsche στο Zuffenhausen στη Λειψία της Γερμανίας, την ίδια στιγμή που έχει αποκτήσει και το πρώην εργοστάσιο Karmann στο Osnabrueck της Γερμανίας. Ενώ από το 2016 η γερμανική φίρμα θα έχει ένα επίσης εργοστάσιο στην Wrzesnia της Πολωνίας, το οποίο θα χρησιμοποιήσει για την παραγωγή επαγγελματικών οχημάτων

Από την άλλη οι Γάλλο – Ιάπωνες έχουν εμπλουτιστεί με τις εγκαταστάσεις της ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας Avtovaz, της οποίας έχουν πλέον τον κύριο έλεγχο…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook