Ποια είναι τα “καθαρά” βενζινάδικα στην Κρήτη;

Ποια είναι τα βενζινάδικα στην Κρήτη και την Ελλάδα που έχουν ενταχθεί στο σύστημα εισροών – εκροών;

Ποια είναι τα βενζινάδικα στην Κρήτη και την Ελλάδα που έχουν ενταχθεί στο σύστημα εισροών – εκροών;

Στη δημοσιότητα δόθηκε η λίστα με τα πρώτα 1.375 βενζινάδικα που έχουν ενταχθεί στο ολοκληρωμένο σύστημα εισροών-εκροών, προμηθεύοντας με καύσιμα τους πολίτες, με πλήρως αδιάβλητες διαδικασίες.

Η λίστα δημοσιεύεται στον ιστότοπο των ανοιχτών κυβερνητικών δεδομένων data.gov.gr, ενώ ο κατάλογος αναμένεται σταδιακά να μεγαλώσει, καθώς όλο και περισσότερα πρατήρια θα εντάσσονται στο σύστημα.

Σ’ αυτό το σημείο να πούμε ότι στο σύστημα εισροών – εκροών έχουν ενταχθεί 2.323 πρατήρια, ωστόσο τα 1.375 που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι τα πρατήρια που έχουν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή, αποστέλλουν όλα τα στοιχεία των καυσίμων που διαθέτουν, παραλαμβάνουν και μεταπωλούν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Με τη λειτουργία του συστήματος εισροών – εκροών επιδιώκεται να αντιμετωπιστεί το λαθρεμπόριο καυσίμων και να δημιουργηθούν συνθήκες ομαλής λειτουργίας της αγοράς προς όφελος των καταναλωτών και της εθνικής οικονομίας.

Βέβαια, θα πρέπει να τονιστεί ότι για να δουλέψει καλά όλο αυτό θα πρέπει το σύστημα εισροών – εκροών να λειτουργήσει και στους υπόλοιπους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας των καυσίμων, διαφορετικά μάλλον ίσως και να μην έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα μιας και οι μεγάλοι παίκτες θα συνεχίσουν ανενόχλητα την “δουλειά” τους…

Σταδιακά, στη λίστα που δημοσιεύεται στο data.gov.gr, θα προστεθούν κι άλλα πρατήρια.

Δείτε τη λίστα με τα πρατήρια τα οποία έχουν ενταχθεί στην εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και -όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικώναποδεικνύεται με επίσημα στοιχεία ότι δεν σας κλέβουν, ακολουθώντας τον σύνδεσμο.

Ειδικά για την Περιφέρεια Κρήτης δείτε την παρακάτω εικόνα, αλλά καλύτερα να μεταβείτε στην εφαρμογή που είναι αρχείο τύπου excel και στο οποίο μπορείτε να δείτε και τα 1.375 βενζινάδικα, την ίδια στιγμή που μπορείτε επιλέγοντας το φίλτρο στην στήλη με τις Περιφέρειες να επιλέξετε την Περιφέρεια Κρήτης και να δείτε αναλυτικά όλα τα πρατήρια καυσίμων που βρίσκονται στο σύστημα εισροών – εκροών

Pratiria_Pou_Apostelloun_Stoixeia_GGPS-Only-Crete

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook