Μύθος το κράνος στους ποδηλάτες

Είναι μύθος ότι το κράνος προστατεύει τους ποδηλάτες;

Είναι μύθος ότι το κράνος προστατεύει τους ποδηλάτες;

Γιατρός στο νοσοκομείο του Αγ.Γεωργίου του Λονδίνου όχι μόνο λέει ότι το κράνος δεν παρέχει προστασία αλλά υποστηρίζει πως οι ποδηλάτες που φορούν κράνος έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να τραυματιστούν από όσους δεν φορούν

Λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη του ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας (Tour de France) και την ώρα που ο καιρός σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη ενδείκνυται για τη χρήση του ποδηλάτου, ένας Βρετανός νευροχειρουργός υποστηρίζει πως το κράνος δεν προσφέρει καμία απολύτως προστασία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent ο Δρ. Χένρι Μαρς από το Νοσοκομείο του Αγίου Γεωργίου στο Λονδίνο δηλώνει πως σύμφωνα με πολλές περιπτώσεις τραυματισμών από πτώσεις ποδηλάτων με τις οποίες ασχολήθηκε στην καριέρα του το κράνος δεν παρείχε καμία προστασία.

Ο ίδιος ο γιατρός υποστήριξε μάλιστα πως είναι καλύτερο να μην φοράει ο ποδηλάτης κράνος καθώς η χρήση του είναι ίσως πιο επικίνδυνη από την πλήρη απουσία του. Ο Δρ. Μαρς ο οποίος μετακινείται αποκλειστικά με ποδήλατο χωρίς να φοράει κράνος υποστηρίζει πως σύμφωνα με μελέτες οι οδηγοί που φορούν κράνος έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να τραυματιστούν από όσους δεν φορούν.

Ήδη οι δηλώσεις του Δρ. Μαρς έχουν προκαλέσει πολλά σχόλια στη Μ. Βρετανία από οργανώσεις που ασχολούνται με την ασφάλεια των μετακινήσεων.

Stoiximan: Περισσότεροι τρόποι συναλλαγών: Τραπεζική μεταφορά (E-banking), Πιστωτική ή Χρεωστική κάρτα, VIVA, Paysafe, Skrill & Neteller. Stoiximan.gr.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook