Νέο… “κόλπο” από 5 ασφαλιστικές

5 ασφαλιστικές έκαναν αυθαίρετες αυξήσεις ασφαλίστρων που έφθαναν ακόμα και το 33%!!!

5 ασφαλιστικές έκαναν αυθαίρετες αυξήσεις ασφαλίστρων που έφθαναν ακόμα και το 33%!!!

Χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 850.000 ευρώ επέβαλε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε πέντε ασφαλιστικές εταιρείες για αυθαίρετες αυξήσεις των ασφαλίστρων σε συμβόλαια νοσοκομειακής κάλυψης και μη καταβολή Φ.Π.Α. επί των εξόδων νοσηλείας των καταναλωτών.

Σύμφωνα με το capital.gr, πρόκειται για τις εταιρείες Allianz, Interamerican, Εθνική ΑΕΓΑ, Ευρωπαϊκή Πίστη και Μetlife Alicο ενώ το συνολικό ύψος των προστίμων ανέρχονται στα 850.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Προστασίας της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή διεξήγαγε έρευνα ύστερα και από καταγγελίες πολλών καταναλωτών, οι οποίοι κλήθηκαν να καταβάλλουν ιδιαιτέρως αυξημένα ασφάλιστρα.

Από την έρευνα αυτή προέκυψε ότι οι εν λόγω εταιρείες προέβησαν σε αυθαίρετες αυξήσεις των ασφαλίστρων τους που σε ορισμένες περιπτώσεις έφτανε το ποσοστό του 32,71 % σε συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης, δίχως όμως να εξαρτούν τις αυξήσεις αυτές από ειδικά, καθορισμένα στη σύμβαση και εύλογα για τον καταναλωτή κριτήρια, όπως απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook