Η Formula 1 στο Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου!!!

Κατασκευαστές μονοθεσίων Formula 1, στα πλαίσια του “Formula 1 in schools”, μαθητές από Ηράκλειο!!!

Κατασκευαστές μονοθεσίων Formula 1, στα πλαίσια του “Formula 1 in schools”, μαθητές από Ηράκλειο!!!

Το ρόλο του κατασκευαστή και μηχανικού αυτοκινήτου αναλαμβάνουν μαθητές από το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου που είναι μέλη της ομάδας Velocity Running.

Στόχος τους είναι η κατασκευή ενός αμαξιδίου F1 για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Formula 1 in schools.

Οι ίδιοι συστήνονται ως εξής:

«Μια ομάδα μαθητών από το Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου με σκοπό να καταφέρει αυτό που πολλοί άλλοι μαθητές από όλο τον κόσμο δεν κατάφεραν!

Είμαστε μια εξαμελής ομάδα μαθητών του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου και θα πάρουμε μέρος στον Πανελλήνιο και στη συνέχεια Παγκόσμιο διαγωνισμό της Formula 1 στα σχολεία. Σκοπός μας είναι να κατασκευάσουμε ένα αμαξίδιο μικρών διαστάσεων (περίπου 20 εκατοστών), το οποίο θα κινείται με τη βοήθεια ενός φιαλιδίου που θα περιέχει συμπιεσμένο CO2.»

Στόχος τους είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Πανελλήνιο διαγωνισμό της Formula 1 στα σχολεία και αργότερα η πρώτη θέση στον Παγκόσμιο διαγωνισμό της διοργάνωσης όπου συμμετέχει η καλύτερη ομάδα από κάθε χώρα. «Καλύτερη προώθηση της δουλειάς μας και η κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ για τον καλύτερο χρόνο», τονίζουν.

Ευθύνη τους δεν είναι, απλώς, η σχεδίαση και κατασκευή του αμαξιδίου αλλά καλούνται να έρθουν σε επαφή με τα ΜΜΕ για να γνωστοποιήσουν τη δουλειά τους και να βρουν χορηγούς που θα καλύψουν τα έξοδά τους.

Δείτε όλα τα σχολεία από την Ελλάδα που συμμετέχουν στο φετινό διαγωνισμό Formula 1 in schools στην φωτογραφία που ακολουθεί.

formula1-in-schools-2012-2013

Δείτε την αντίστοιχη σελίδα της ομάδας στο Facebook:  velocityf1racing και υποστηρίξτε τους, αλλά και την ιστοσελίδα τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση. Δείτε και το σχετικό θέμα: Διάκριση ελληνικής ομάδας στο F1 in Schools 2012

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook