Βίντεο για… σεμινάριο σε Ασφάλτινα Ράλι

Διαβάστε ένα μίνι αφιέρωμα στον Gilles Panizzi και δείτε ένα βίντεο για… σεμινάριο σε Ασφάλτινα Ράλι

Διαβάστε ένα μίνι αφιέρωμα στον Gilles Panizzi και δείτε ένα βίντεο για… σεμινάριο σε Ασφάλτινα Ράλι

Ένας από τους πιο γνωστούς και θεαματικούς οδηγούς που έχουν περάσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC είναι ο Γάλλος Gilles Panizzi.

Γεννήθηκε το 1965 και τις χρονιές 1997 και 1998 κέρδισε το γαλλικό Πρωτάθλημα Ράλι με ένα Peugeot 306 Kit car. Μετά από αυτές τις δυο σημαντικές εξελίξεις στην καριέρα του ήταν κάτι περισσότερο από φυσικό να οδηγήσει επίσημα για την Peugeot.

Στην περίοδο από το 1999 έως το 2003 ο Panizzi είχε ιδιαίτερη επιτυχία οδηγώντας για την γαλλική ομάδα, κερδίζοντας συνολικά 7 Ράλι στο WRC, όλα τους στην άσφαλτο και όλα με το θρυλικό Peugeot 206 WRC. Ωστόσο, η αδυναμία του στο χώμα του στοίχιζε σημαντικά έναντι των αντιπάλων του στην διεκδίκιση ενός τίτλου στο WRC.

Ο Gilles Panizzi είναι ο μόνος οδηγός στο WRC που αποφασίζει να κάνει μια θεαματική περιστροφή 360 μοιρών για να δώσει θέαμα στους θεατές του Rally Catalunya το 2002. Αυτή την στιγμή σίγουρα την θυμόμαστε και θα μας μείνει για πάντα στην μνήμη μας. Δείτε την και στο βίντεο που ακολουθεί

Το 2004 αποφασίζει να δεχθεί την μεταγραφή του στην Mitsubishi η οποία αποφάσιζε να μπει στο WRC ξανά.

Το 2005 την θέση του πρώτου οδηγού στην ιαπωνική ομάδα παίρνει ο Harri Rovanperä. Κατάφερε να τερματίσει τρίτος στο Ράλλυ του Μονακό και να σημειώσει πόντους σε ένα ακόμα αγώνα εκείνης της χρονιάς.

Το 2006 πήγε στην Red Bull Skoda team με την οποία σημείωσε ένα δυνατό ξεκίνημα στο Monte Carlo, ωστόσο στην συνέχεια οι επιδόσεις του αυτοκινήτου δεν τον ικανοποιούσαν και τελικά ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ομάδα.

Όπως και να χει, ο Gilles Panizzi είναι ένας από τους μάγους της ασφάλτου και όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί είναι ένας από τους θρυλικούς οδηγούς που όταν κάθονται στο αριστερό bucket παραδίδουν μαθήματα οδήγησης για σεμινάριο…

Πατήστε το play και απολαύστε θεαματική γαλλική οδήγηση

Stoiximan.gr. Live streaming στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα (Primera Division, Bundesliga, Campionato, NBA, Euroleague).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook