Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Ήμουν πάρα πολύ έτοιμη να γίνω μαμά»

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου σε συνέντευξή της αναφέρθηκε στον θηλασμό της κόρης της που κράτησε δύο χρόνια και εξομολογήθηκε αν θα κάνει το ίδιο και όταν γεννήσει το δεύτερο παιδί της.

Στο παρελθόν είχε σχολιαστεί έντονα ότι θήλαζες τη Λυδία για δύο ολόκληρα χρόνια. Ήταν κάτι που τώρα πια πιστεύεις ότι ήταν υπερβολή;

“Η αλήθεια είναι ότι με τη Λυδία δεν ήξερα πολλά πράγματα και δεν είχα και τρόπο να σταματήσω τον θηλασμό νωρίτερα. Τη θήλαζα για δύο χρόνια. Γενικά, δεν θέλω να δίνω συμβουλές σε τέτοια πράγματα. Γιατί λες κάτι και πολλές φορές παίρνουν τα λόγια σου μετά και τα κρίνει καθένας όπως νομίζει. Θα ήθελα όμως να θηλάσω και την Ηλέκτρα έναν χρόνο το maximum για να είμαι και εγώ ευτυχισμένη και να έχει πάρει και εκείνη όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Δεν ήταν όμως, υπερβολή. Και παραπάνω να τη θήλαζα, πάλι δεν θα ήταν υπερβολή, γιατί υπάρχει και ένα συναισθηματικό δέσιμο του παιδιού με τη μητέρα. Εγώ, ας πούμε, όταν είχα τη Λυδία έλειπα πολύ από το σπίτι λόγω δουλειάς. Η ώρα του θηλασμού, λοιπόν ήταν η ώρα μας. Καθένας κάνει ό,τι πιστεύει καλύτερο για το παιδί  του και για τον εαυτό του. Όπως μια γυναίκα που αποφασίζει να μη θηλάσει γιατί δεν θέλει ή γιατί καταπιέζεται ψυχικά και σωματικά. Για εμένα είναι πολύ καλύτερο αυτό από το να καταπιέζεσαι γιατί το παιδί σου δεν παίρνει το σωστό γάλα. Αν εγώ δεν είμαι καλά ψυχολογικά, τότε και το γάλα μου δεν θα είναι καλό. Οπότε, χίλιες φορές καλύτερα να μη θηλάσω. Αυστηρή είμαι στον θηλασμό και στο τσιγάρο. Αν θες να καπνίσεις γιατί αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα, κάν’ το αλλά δεν χρειάζεται να το μεταφέρεις αυτό στο παιδί σου. Μην το θηλάσεις”.

Τι αλλάζει τώρα με το δεύτερο παιδί;

“Εντάξει, τώρα ξέρεις τι σε περιμένει. Ξέρεις όλες τις δυσκολίες, ξέρεις ότι για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα θα είσαι αφοσιωμένος στο μωρό, ξέρεις ότι δεν έχεις ένα μόνο παιδί, οπότε θα πρέπει να βρεις τον τρόπο να ισορροπήσεις το γεγονός ότι είσαι νοικοκυρά, γυναίκα, ερωμένη, επαγγελματίας, μαμά της Λυδίας, μαμά της Ηλέκτρας, κάποιου άλλου κόρη. Είναι πάρα πολλοί οι ρόλοι”.

Πιστεύεις ότι οι γυναίκες το έχουμε αυτό μέσα μας; Γεννιόμαστε δηλαδή με κάποιον τρόπο μαμάδες;

“Όχι όλες και δεν είναι και απαραίτητο. Τώρα πια, με την εξέλιξη του είδους, πολλές γυναίκες δεν έχουν πρωταρχικό σκοπό τη μητρότητα. Αρκετές θέλουν να αφοσιωθούν στην καριέρα τους. Το βρίσκω πολύ ΟΚ αυτό. Αρκεί να είναι συνειδητοποιημένο. Δεν είναι τόσο απλό να πεις «τώρα θα κάνω ένα παιδί». Πρέπει να είσαι έτοιμος γι’ αυτό που έρχεται, γιατί συμβαίνει η απόλυτη αλλαγή στη ζωή σου και δεν έχει γυρισμό. Δεν είναι δηλαδή «έκανα μια σχέση, δεν μου πήγε καλά, χωρίζω». Είσαι εκεί για πάντα. Και πρέπει να είναι πάντα προτεραιότητα το παιδί σου. Και να βρίσκεις έναν τρόπο να είσαι πολύ καλά μέσα σε αυτό. Εγώ ήμουν πάρα πολύ έτοιμη να γίνω μαμά”.

Πηγή: Down Town

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook