Θάλεια Ματίκα: «Το θέατρο είναι ζημιογόνο σπορ»

Η Θάλεια Ματίκα έχει αφοσιωθεί στο θέατρο.

Γνωρίζει ότι η τηλεόραση έχει περισσότερα χρήματα, αλλά το θέατρο της αρέσει πολύ και έχοντας δυο παιδιά δεν μπορεί να λείπει αρκετές ώρες από το σπίτι.

Ποιες είναι οι προβλέψεις σου για την καλλιτεχνική περίοδο 2018-2019 ως ηθοποιός και παραγωγός;

«Το θέατρο πάντα δουλεύει, αλλά το ζήτημα είναι οικονομικό. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι οι τιμές των εισιτηρίων έχουν πέσει πάρα πολύ. Στον ‘Ελληνα αρέσει το θέατρο, πάει, αλλά έχει συρρικνώσει τις εξόδους του γιατί κοιτάζει, όπως είναι λογικό, νο καλύψει τις βασικές ανάγκες του. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ο μέσος ‘Ελληνας να διαθέσει χρήματα για την ψυχαγωγία του»

Οι χαμηλές τιμές των εισιτηρίων φέρουν και ζημιά σε κάποιον παραγωγό;

«Είναι ζημιογόνο γιατί το θέατρο είναι πολύ ακριβό σπορ! Για να στηθεί και να γίνει μια θεατρική δουλειά, απαιτούνται πάρα πολλά χρήματα. Δεν είναι μόνο οι ηθοποιοί, αλλά είναι και οι ταξιθέτες, οι συντελεστές, το θέατρο, και πάντα παίζουμε μία σεζόν. Ουσιαστικά κάνεις μία παραγωγή για έξι μήνες»

Τηλεοπτικά έχουμε να σε δούμε πολλά χρόνια σε κάποια σειρά. Σου λείπει;

«Δεν μπορώ να πω ότι μου λείπει. Η τηλεόραση απαιτεί χρόνο και είναι μία δύσκολη δουλειά να κάνεις σίριαλ. Μου ήταν αδύνατο να κάνω και τηλεόραση και θέατρο μαζί, συν τα παιδιά. Τώρα, αν έρθει κάποιο σενάριο που, πραγματικά, μου κεντρίσει το ενδιαφέρον και πιστέψω ότι αξίζει τον κόπο, θα έμπαινα στη διαδικασία…»

Τη φετινή σεζόν όλη τα κανάλια θα επενδύσουν στην ελληνική μυθοπλασία. Πώς σου φαίνεται;

«Χαίρομαι πάρα πολύ και ελπίζω όλα να έχουν απήχηση και να ανθίσει ξανά η αγορά της μυθοπλασίας» είπε στο “Mytv”.

Πηγή: gossip-tv.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook