Ναταλία Δραγούμη: «Δεν μετανιώνω που έγινα ηθοποιός»

Για τη Ναταλία Δραγούμη, η μουσική είναι «η ζωή μας, η καθημερινότητα μας.»

Για τη Ναταλία Δραγούμη, η μουσική είναι «η ζωή μας, η καθημερινότητα μας.»

«Για εμένα, η μουσική είναι το πιο ολοκληρωμένο είδος τέχνης. Οποιαδήποτε στιγμή, μπορείς να ακούσεις μία νότα και να σου ξυπνήσει τις αισθήσεις. Όπου κι αν βρίσκεσαι. Μόνος ή με κόσμο». Η ηθοποιός είναι κόρη του διακεκριμένου μουσικολόγου Μάρκου Φ. Δραγούμη, βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στη μουσική και επίτιμου διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνεπώς, τα πρώτα ακούσματα της ήταν «δημοτικά τραγούδια, πάνω στα οποία δούλευε ο πατέρας μου. Με ένα μπομπινόφωνο, πήγαινε σε περιοχές ανά την Ελλάδα και κατέγραψε, από τους τελευταίους εναπομείναντες, τα παραδοσιακά τραγούδια. Μέσα από το διαρκές μπρος-πίσω, άκουγα τη δημοτική μουσική. Φυσικά, μέσα στο σπίτι μου ακουγόταν μόνιμα η κλασική μουσική».

-Ωστόσο, δεν ακολουθήσατε αυτή την ολοκληρωμένη τέχνη;

«Μπορώ να τραγουδήσω, ως ηθοποιός, μετά από δουλειά και πρόβες. Έκανα μαθήματα πιάνου, αλλά η δασκάλα με έδιωξε. Είναι θείο δώρο η καλή φωνή. Δεν μετανιώνω που έγινα ηθοποιός» τόνισε στον “Τηλεθεατή”.

-Υπερίσχυσε το καλλιτεχνικό σας όραμα, ενώ προέρχεστε από πολιτική οικογένεια

«Όλοι οι Δραγούμηδες είχαν καλλιτεχνική φλέβα. Απλά οι συνθήκες εκείνης της εποχής δεν αποδέχονταν το καλλιτεχνικό σου δέος να γίνεται επάγγελμα».

-Όπως ο θείος σας, Νικόλας, ταλαντούχος ζωγράφος, ελεύθερο πνεύμα, ο Έλληνας βαν Γκονκ;

«Ένας ζωγράφος που δεν ευτύχησε να γεννηθεί στη σωστή εποχή. Ίσως και η ματαίωση αυτή επίσπευσε την εκδήλωση ψυχικής νόσου, με διαδοχικούς εγκλεισμούς σε διάφορα ψυχιατρεία».

Πηγή: gossip-tv.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook