Μαρία Κορινθίου: «Η υποκριτική για μένα είναι τρόπος ζωής»

Η υποκριτική παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή της Μαρίας Κορινθίου. Δεν είναι απλά ένα επάγγελμα για εκείνη, αλλά πολλά περισσότερα.

Η υποκριτική παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή της Μαρίας Κορινθίου. Δεν είναι απλά ένα επάγγελμα για εκείνη, αλλά πολλά περισσότερα.

H υποκριτική τι σημαίνει για εσάς;

 «Η υποκριτική για μένα είναι πια τρόπος ζωής. Είναι πολλά πράγματα και όχι  απλά ένα είδος δουλειάς αλλά μια ολόκληρη ιδιοσυγκρασία. Δεν είναι τυχαίο ότι στο εξωτερικό τα πρώτα μαθήματα υποκριτικής είναι ψυχολογίας.
Μόνο κάποιος που είναι ηθοποιός μπορεί να καταλάβει τι εννοώ. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου μακριά της. Όταν διαβάσεις, μελετήσεις και πονέσεις πάνω στο σανίδι είναι πια ένα με σένα.
Με εκφράζει και με γεμίζει. Όταν ξεκινάνε πρόβες για μια καινούργια δουλειά εγώ τρελαίνομαι από
χαρά.
Και μόνο που θα ανοίξω την πόρτα του σπιτιού και θα πάω στις πρόβες ή θα διαβάσω το βράδυ ένα θεατρικό βιβλίο νιώθω όμορφα.
Η υποκριτική είναι πολιτισμός και το έχουμε ξεχάσει»

Τι σας έχει διδάξει ο χώρος;

«Σε μαθαίνει να ισορροπείς τα συναισθήματά σου. Το αρνητικό δεν είναι ότι πρέπει να δουλέψεις 24 ώρες το 24ωρο κάτι που ο κόσμος δεν γνωρίζει αλλά το ότι πριν κάνεις το πρώτο – δεύτερο σου θεατρικό έχεις φτύσει αίμα και έχεις κλάψει με λυγμούς για να ανταποκριθείς στις προσδοκίες κάποιων ανθρώπων και στον ίδιο σου τον εαυτό.

Είναι πάρα πολύ ψυχοφθόρο επάγγελμα. Ακόμα και αν μεγαλώσει ένας ηθοποιός πάντα αναζητεί και ποτέ δεν πρέπει να καθησυχάζεται.

Πρέπει να μάθει πώς να ελίσσεσαι εσωτερικά. Είναι ένα λυτρωτικό και υπέροχο συναίσθημα, μαθαίνεις τον ίδιο σου τον εαυτό και τις αντοχές σου.

Δεν μαθαίνεις κάποια λόγια και ανεβαίνεις πάνω στη σκηνή και λες «άντε πάμε» αν και κάποιοι το κάνουν.

Η μελέτη για έναν ηθοποιό δεν αφορά απλά την εκμάθηση ενός σεναρίου αλλά την ανάλυση του χαρακτήρα του ρόλου και των συνθηκών ενός έργου.

Ο ηθοποιός όσα περισσότερα βιώνει τα αφουγκράζεται, τα ψυχαναλύει και έτσι πάει ένα επίπεδο παραπάνω» δήλωσε στο “Καρφί”. 

Πηγή: gossip-tv.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook