Τζώρτζογλου: «Το Ηράκλειο μπορεί να φιλοξενήσει τον τελικό»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την πιθανότητα διεξαγωγής του τελικού διαψεύδοντας την οριστική του στο Ολυμπιακό Στάδιο.

«Σαν ΕΠΣΗ συγκαλέσαμε έκτακτο Δ.Σ. για το κατά πόσο μπορούμε να διεξαχθεί στο Ηράκλειο ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας. Δεν μας το πρότεινε η ΕΠΟ, η ΕΠΣΗ είναι μέλος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θεωρώντας ότι το επίπεδο των φιλάθλων του ΟΦΗ και γενικότερα του νησιού μας έχει δείξει στο παρελθόν ότι αφήνει πίσω οπαδικές σκοπιμότητες και δεν το λέω για να χαϊδέψω τα αυτιά των οπαδών του ΟΦΗ – σκεφτήκαμε ότι το Ηράκλειο θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να διοργανώσει τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Μπορούμε να δείξουμε ότι το Ηράκλειο ξέρει να παρακολουθεί ποδόσφαιρο γιατί αυτό που είδαμε χθες δεν είναι ποδόσφαιρο. Θέσαμε με επιστολή μας προς την Ομοσπονδία ότι το Ηράκλειο προτίθεται να συζητήσει την πιθανότητα διεξαγωγής του τελικού» είπε αρχικά ο Νίκος Τζώρτζογλου στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή «Μέσα και έξω από τα γήπεδα» με τους Μηνά Αλμπαντάκη και Τάσο Βαρδάκη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Τζώρτζογλου στον Athletic Radio 104,2

Για το κλίμα στην Κρήτη: «Το Ηράκλειο και η Κρήτη έχει ίσως από τους πιο φανατικούς φιλάθλους στην Ελλάδα, αυτούς του ΟΦΗ ότι έχουν πολύ υψηλό το φίλαθλο πνεύμα και αυτό είναι πολύ βασικό για να γίνει ο τελικός».

Για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες: «Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι. Αν τώρα κάποιοι είναι ανίκανοι να διοργανώσουν ένα τέτοιο παιχνίδι επειδή δεν εφαρμόζουν τον κανονισμό τότε θα καταλήξουμε να βλέπουν ποδόσφαιρο μόνο οι γυναίκες. Δεν είναι αυτή λύση. Γιατί στο παιχνίδι ΠΑΟΚ – Μπενφίκα δεν τόλμησαν να κάνουν κάποιοι αυτά που έκαναν χθες; Γιατί δεν «ανοίγει ρουθούνι» σε ευρωπαϊκά παιχνίδια; Αν ο ηγέτης του ΠΑΟΚ γνώριζε τον ΚΑΠ και το άρθρο που λέει περί «δυσφήμησης ποδοσφαίρου», τότε ενδεχομένως να είχαμε αυτά. Αν τα γνώριζε τότε το γήπεδο θα ήταν «εκκλησία». Και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στον ΠΑΟΚ αλλά γενικότερα σε όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τις αντιδράσεις που υπάρχουν: «Πρέπει να βγάζουμε απ’ έξω τον εαυτό μας; Εμείς δεν λέμε «σταματάμε το ποδόσφαιρο», λέμε «σταματάμε τους ανεγκέφαλους». Αυτή είναι μια φιλοσοφία που πρέπει την έχουν οι απλοί φίλαθλοι».

Για την επαφή του με τον Γιώργο Σαρρή: «Άκουσα πολύ προβληματισμένο τον κύριο Σαρρή. Από ότι μου είπε, μιλάει πλέον σε επίπεδο Υπουργών, ίσως και Πρωθυπουργού. Αφού κάνει συναντήσεις με τέτοιους φορείς, θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΠΟ και θα παρθεί η οριστική απόφαση».

Για το ενδεχόμενο να γίνει το παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο: «Την απόφαση θα την πάρει η Ομοσπονδία και όχι η Αστυνομία. Πληροφορήθηκα ότι μπορεί να γίνει στο ΟΑΚΑ και μακάρι να γίνει στο ΟΑΚΑ. Εμείς δεν κάνουμε «αμάν» για να πάρουμε το παιχνίδι αλλά λέμε ότι από την στιγμή που η ΕΠΟ αποφασίσει ότι για λόγους ασφαλείας θα γίνει το παιχνίδι στο Ηράκλειο τότε η ΕΠΣΗ αναλαμβάνει την διεξαγωγή του. Εμείς είμαστε ένας από τους φορείς που μπορεί να εμπλακούμε σε αυτήν την διοργάνωση».

Για τις σχέσεις ΕΠΟ – ΕΠΣΗ: «Οι σχέσεις είναι πολύ καλές και πάντα ήταν καλές. Η ΕΠΣ Ηρακλείου οπότε κατά την άποψη της κρίνει ότι κάποιες αποφάσεις δεν είναι σωστές πάλι θα βγει να τις καυτηριάσει. Οι σχέσεις μας με τον κύριο Σαρρή πλησιάζουν το άριστο».

Για την πορεία του ΟΦΗ: «Με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, η πορεία του ΟΦΗ ήταν εκπληκτική. Βγήκε 6η στο πρωτάθλημα, έφτασε ένα βήμα πριν τον τελικό του κυπέλλου και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην διοίκηση».

Για τον Εργοτέλη: «Πριν από έναν χρόνο ο Εργοτέλης κινδύνευε με διάλυση και όχι μόνο κατάφερε να πάρει την άνοδο αλλά να κάνει και μια εξαιρετική πορεία».

Για την αδειοδότηση τους: «Απορώ πως παίρνει άδεια ο ΠΑΟΚ που χρωστάει τόσα εκ. ευρώ και δεν παίρνει ο ΟΦΗ ή ο Εργοτέλης. Πως γίνεται δηλαδή να υπάρχουν οφειλές τόσων εκ. και να μην παίρνουν άδεια οι ομάδες της πόλης μας. Ελπίζω να πάρουν άδεια ώστε να έχουν ανάλογη συνέχεια».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook