Λυρώνης: «Δεν θεωρώ οτι πήρα στα χέρια μου μία.. καυτή πατάτα»

Ο προπονητής του Ηροδότου, Γιώργος Λυρώνης μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για την αναβάθμισή του από βοηθός σε πρώτο προπονητή, την σημασία του διπλού στο Αιγίνιο, τον αγώνα με την Παναχαϊκή αλλά και τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας της Ν. Αλικαρνασσού.

Ο Ηρόδοτος επέστρεψε στις νίκες στην Φούτμπολ Λιγκ μετά από 5 αγωνιστικές, επικρατώντας με 0-1 του Αιγνιακού.

Ο προπονητής της ομάδας της Ν. Αλικαρνασσού, Γιώργος Λυρώνης μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για την αναβάθμισή του από βοηθός σε πρώτο προπονητή, την σημασία του διπλού στο Αιγίνιο, τον αγώνα με την Παναχαϊκή αλλά και τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ του Ηροδότου.

Αναλυτικά όσα είπε o Γιώργος Λυρώνης στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την εκτός έδρας νίκη επί του Αιγινιακού (0-1) 

«Είναι μία νίκη με πολλαπλά οφέλη για μας. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι όλοι στην ομάδα. Πήραμε ένα… εξάποντο στην νέα αρχή που κάναμε. Πήγαμε στο Αιγίνιο με προβλήματα, χωρίς να έχουμε 18άδα. Προερχόμασταν από πέντε σερί ήττες και δεν θέλει και πολύ να σε πάρει από… κάτω. Η νίκη αυτή θα μας κάνει καλό και την χρειαζόμασταν. Στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο η ψυχολογία. Και η δίψα για νίκη. Το… έβλεπα στα μάτια των παικτών μου όταν μπήκαν στο γήπεδο”.

Για τον αγώνα της Δευτέρας με την Παναχαϊκή

“Το ματς θα γίνει στο Παγκρήτιο την Δευτέρα αλλά δεν έχει σημασία η μέρα αλλά και το οτι δεν θα παίζουμε στην φυσική μας έδρα και πάλι. Υπάρχει σημαντικός βαθμός δυσκολίας για τον αγώνα. Η ψυχολογία μας τώρα είναι καλύτερη. Η Παναχαϊκή είναι μία ιστορική και καλή ομάδα και το είδαμε στο ματς με τον Εργοτέλη αλλά και το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Πάτρα”.

Για τα έργα στο γήπεδο της Ν. Αλικαρνασσού

“Τα έργα συνεχίζονται και το πιο πιθανό είναι να επιστρέψουμε εκεί στο ματς με την Δόξα Δράμας. Τα έργα είναι για καλό λόγο και θα βελτιωθεί η κατάσταση του χλοοτάπητα. Δεν ξέρω να μας επηρεάζει αγωνιστικά αλλά η έδρα μας είναι το δυνατό μας σημείο, το “10” το καλό όπως λέω. Και το είδαμε στα ματς που δώσαμε στον πρώτο γύρο στην Ν. Αλικαρνασσό. Το καλό είναι οτι όλες οι ομάδες της Κρήτης συνεργάζονται και βοηθάμε και μεις όταν μας ζητηθεί”.

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας 

“Δεν θεωρώ οτι πήρα στα χέρια μου μία.. καυτή πατάτα. Ξέρω την ομάδα και με ξέρει και αυτή. Έχω εμπειρία από την κατηγορία. Είμαι έτοιμος και θα βοηθήσω την ομάδα από όποιο πόστο μου δοθεί. Το θέμα είναι να πηγαίνει καλά ο Ηρόδοτος. Το αν θα είναι 1ος ή 2ος προπονητής αυτό δεν έχει σημασία, είναι θέμα της Διοίκησης”.

Για τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ τον Γενάρη

“Ήρθαν νέα πρόσωπα και φύγαν πολλοί παίκτες. Οι παλιοί που έμειναν αγκάλιασαν τους νέους και τους βοήθησαν να μπουν ομαλά στις υποχρεώσεις της ομάδας μας. Τα αποδυτήρια μας έχουν υγεία. Παίζει μεγάλο ρόλο αυτό σε μία ομάδα. Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή δύσκολο αυτό που έγινε με το ρόστερ, όλα θα κριθούν στο γήπεδο”.

Για τις μεταγραφές που έρχονται

“Θα κάνουμε και άλλες γιατί έχουμε μικρό αριθμό παικτών μετά τις αποχωρήσεις. Θα πάρουμε παίκτες σε όλες τις γραμμές. Θα γίνουν 4-5 μεταγραφές ακόμα”.

Για την βαθμολογία και το Πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ

“Στις πρώτες θέσεις λέει την αλήθεια. Ο Βόλος είναι η καλύτερη ομάδα ενώ πολύ δυνατή είναι και η Κέρκυρα. Είναι ένα δύσκολο Πρωτάθλημα και με την αναδιάρθρωση υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για όλες τις θέσεις. Χρειάζεται συγκέντρωση και πειθαρχία και δεν υπάρχει εύκολο ματς. Δεν έχουμε πετύχει τίποτα ακόμα, όπως και καμία άλλη ομάδα άλλωστε.

Για την πορεία του Ηροδότου και το γεγονός οτι δεν έχει ισοπαλία

“Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος.Μπορούσαμε και καλύτερα πάντως. Ξεκινήσαμε καλά αν και στην αρχή του Πρωταθλήματος η ομάδα ήταν και να μην κατέβει στο Πρωτάθλημα. Πήραμε βαθμούς αλλά μετά χάσαμε τον δρόμο μας. Στην ομάδα έγιναν αλλαγές και υπήρξε μία… ανακατωσούρα. Τελικά βρήκαμε τον δρόμο μας. Το οτι δεν έχουμε ισοπαλία ίσως και να είναι τυχαίο γεγονός. Ίσως να είναι και μέρος της φιλοσοφίας μας οτι πάμε για την νίκη χωρίς σκοπιμότητες. Όταν δεν κερδίζεις ένα ματς καλό είναι να μην το χάσεις”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook