Παπαματθαιάκης: “Εργοτέλης για άνοδο, στην δεκάδα ο Ηρόδοτος”

Για την νέα πρόκληση της καριέρας του και το πρώτο μεγάλο “διπλό”, αλλά και για Εργοτέλη, Ηρόδοτο, Κισσαμικό και Πλατανιά, μίλησε στον athleticradio και στην εκπομπή ανατροπή και πέναλτι του Νίκου Μαρκάκη ο Μανώλης Παπαματθαιάκης.

Ο νέος τεχνικός του Καραισκάκη μίλησε για την πρώτη νίκη της ομάδας του λέγοντας: “Επειδή υπήρχε μια αρκετά άσχημη ψυχολογία από τα πρώτα παιχνίδια, περιμέναμε την αντίδραση. Εχτές πήγαμε να παίξουμε με μια πολύ καλή ομάδα, όμως μας ευνόησαν οι καιρικές συνθήκες με τον καιρό να μην βοηθάει να παιχτεί ποδόσφαιρο και εμείς πήγαμε στην δύναμη και ψάχναμε την φάση μας για να πετύχουμε το γκολ. Το πετύχαμε και στην συνέχεια είχαμε ευκαιρίες να βάλουμε κι άλλα, καθώς η Κέρκυρα είχε ανοίξει για να ισοφαρίσει. Ήταν ένα μεγάλο αποτέλεσμα για εμάς μας δίνει ψυχολογία και βαθμολογική ανάταση. Όταν παίρνεις τέτοια ματς παίρνεις μεγάλη ψυχολογία όμως το πρωτάθλημα είναι μεγάλο”.

Στην συνέχεια μίλησε για την ομάδα του Καραϊσκάκη και την προσπάθεια που γίνεται φέτος αναφέροντας: “Το ρόστερ διαφοροποιήθηκε πάρα πολύ σε σχέση με πέρυσι, δυστυχώς έγιναν αλλαγές στην ομάδα και ίσως να μην έχουμε δέσει ακόμα σαν ομάδα.  Έχουμε πολύ μικρό ρόστερ και καταλαβαίνει κανείς πως αν έχουμε τραυματισμούς που έχουμε αυτή τη στιγμή, πάμε σε περιορισμένες λύσεις και αυτό μας δυσκολεύει το έργο. Σίγουρα θα είναι δύσκολο το έργο μας μέχρι το Δεκέμβρη που θα ανοίξει η μεταγραφική περίοδος. Είναι λυμένο το οικονομικό στην ομάδα, υπάρχει ένας άνθρωπος στην διοίκηση που έχει δώσει πολλά χρήματα τα τελευταία χρόνια. Το ότι δεν έκαναν μεταγραφές το καλοκαίρι μπορεί να σημαίνει απλά ότι δεν βρήκαν τους παίκτες που ήθελαν. Αυτή είναι η κατάσταση και με αυτά τα παιδιά θα πορευτούμε μέχρι τον Δεκέμβρη.

Υπάρχουν αρκετά έμπειρα παιδιά, όμως η ομάδα ταλανίζεται από τραυματισμούς και όποιος και να μας λείπει είναι σημαντική απουσία. Ωστόσο είμαι σίγουρος πως θα τις βρούμε τις λύσεις, έχουμε αισιοδοξία και μετά τη μεγάλη νίκη εχθές. Αυτή την κατηγορία όλα τα παιχνίδια κρίνονται στην λεπτομέρεια και στο πως θα βρεθεί η ομάδα σε καλή ημέρα. Όλα τα ματς μπορείς να τα κερδίσεις και να τα χάσεις”.

Παράλληλα μίλησε για την πρώην ομάδα του τον Ηρόδοτο υπογραμίζοντας: “Για αυτούς που δεν ξέρουν τον Ηρόδοτο είναι έκπληξη. Είναι μια ομάδα που έχει ομοιογένεια, έχει κάνει ποιοτικές προσθήκες και δεν είναι έκπληξη. Θα τερματίσει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και είμαι σίγουρος γι αυτό. Οι πολλές μεταγραφές δεν κάνουν καλό. Πιστέψαμε στην ομάδα την περυσινή και αυτό θα είναι το όπλο της ομάδας φέτος. Έχει πάρα πολλές πιθανότητες να είναι στην δεκάδα και καμία ομάδα δεν έχει στο τσεπάκι της κάποια θέση. Ο Ηρόδοτος είναι μέσα στις δέκα καλύτερες ομάδες και είμαι σίγουρος θα τερματίσει εκεί”.

Ακόμα αναφέρθηκε και στον Εργοτέλη που του κάνει εντύπωση τονίζοντας: “Μια ομάδα που πιστεύω για το πρωτάθλημα είναι ο Εργοτέλης. Είναι μια πειστική ομάδα νομίζω έχει γεμάτο ρόστερ, εξαιρετικό προπονητή, υπάρχει ηρεμία και ο Εργοτέλης θα είναι μια ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα και πιστεύω θα είναι μέσα στην 2αδα. Ακόμα και τον Βόλο πιστεύω που έχει ομοιογένεια και αυτές οι ομάδες έχουν το πάνω χέρι”.

Κλείνοντας την συνέντευξη αναφέρθηκε στον Πλατανιά και τον ΑΟΧ/Κισσαμικός: “Ο Πλατανιάς παίζει με ένα τρόπο που δεν του βάζεις εύκολα γκολ και ψάχνει μια ευκαιρία να κερδίσει. Θα κάνει μια πολύ καλή πορεία, ιδρώνεις για να της βάλεις γκολ. Έχει και έναν ποδοσφαιριστή που θα κάνει την διαφορά τον Νίλι που είναι για άλλο επίπεδο παίκτη.

Τώρα για τον ΑΟΧ/Κισσαμικό περίμενα καλύτερη πορεία, αλλά δεν είναι αυτή η ομάδα σαν ρόστερ και ποιότητα να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις. Έχει δύσκολο πρόγραμμα  όμως η πορεία του είναι δυσανάλογη και θα σηκωθεί όπως τον Ηρακλή και την Κέρκυρα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook