Φραγκουλάκης: «Μπορούμε να πετύχουμε πολλά»

Ο αρχηγός του Ηροδότου μίλησε για τον στόχο της ομάδας, ενώ εξέφρασε ένα μικρό παράπονο για την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο και τον κάλεσε να στηρίξει τη φετινή προσπάθεια.

Ο Ηρόδοτος έχει ξεκινήσει δυναμικά στο φετινό πρωτάθλημα της Football League μετρώντας δύο νίκες σε σύνολο τριών αγώνων.

Η Mikriga μίλησε με τον «αρχηγό» του, τον πολύπειρο Μιχάλη Φραγκουλάκη.

Δείτε όσα είπε στην mikriliga.com:

Με τη νίκη της Κυριακής η ομάδα έκανε το 2 στα 2 στην έδρα της. Είναι το γήπεδο του Ηροδότου η μεγάλη του δύναμη φέτος;

«Στόχος μας είναι να παίρνουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, όπως φάνηκε και πέρυσι το γήπεδό μας είναι το ατου μας. Θέλουμε και μπορούμε να το μετατρέψουμε σε μία έδρα, από την οποία θα είναι δύσκολο να περάσει οποιοσδήποτε αντίπαλος. Ελπίζουμε αυτές οι δύο συνεχόμενες νίκες να είναι μόνο η αρχή».

Πώς ένιωσες όταν είδες στην άκρη του πάγκου της αντίπαλης ομάδας τον Μανώλη Παπαματθαιάκη μετά από όλα όσα ζήσατε πέρυσι;

«Είναι ένας προπονητής με τον οποίο καταφέραμε πολλά πέρυσι. Είχαμε κάνει μία πραγματικά πολύ καλή πορεία. Ήταν ένα πολύ περίεργο συναίσθημα. Άλλωστε δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που μας καθοδηγούσε μέσα στο γήπεδο. Ο ίδιος μας γνώριζε πολύ καλά και ξέραμε ότι θα είναι μία δύσκολη αναμέτρηση. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο ήμασταν αντίπαλοι και έπρεπε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε».

Πώς είναι η συνεργασία σας με το νέο προπονητή; Έχει δώσει τα δικά του στοιχεία στην ομάδα;

«Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε πολλές προπονήσεις με το νέο προπονητή λόγω των λοιπών υποχρεώσεών του. Ωστόσο, έχουμε δουλέψει κάποια πράγματα, τα οποία φαίνονται και μέσα στο γήπεδο. Τον περιμένουμε να γυρίσει για να συνεχίσουμε την καλή δουλειά».

Πόσο δύσκολη ήταν η μετάβαση από τη Γ’ Εθνική στη Football League;

«Σίγουρα δεν ήταν μία εύκολη υπόθεση. Πολλά παιδιά της ομάδας αγωνίζονται για πρώτη φορά σε επαγγελματική κατηγορία και προσπαθούν να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις κόντρα σε μεγάλες και ιστορικές ομάδες. Εμείς οι μεγαλύτεροι και πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές καλούμαστε να τους δείξουμε το δρόμο. Θα τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε με σκοπό να διατηρήσουμε την καλή εικόνα και να εμφανίσουμε το ίδιο ανταγωνιστικό πρόσωπο που εμφανίσαμε τις πρώτες αγωνιστικές».

Έχεις ζήσει την ομάδα από τα ερασιτεχνικά μέχρι και σήμερα. Περίμενες ότι θα φτάσετε μέχρι εδώ;

«Ο Ηρόδοτος έχει τη δική του ιστορία. Έπαιζε για χρόνια στη Β’ Εθνική αφήνοντας το στίγμα του. Βέβαια αυτό που έχουμε πετύχει δε συμβαίνει κάθε χρόνο. Είναι κάτι σπάνιο, το οποίο, όμως, δεν προέκυψε τυχαία. Το καλό κλίμα μεταξύ μας, τα υγιή αποδυτήρια και η στήριξη από πολλές μεριές μας έχουν φέρει σε αυτή τη θέση».

Έχει ταβάνι αυτή η ομάδα;

«Για μας, όπως προείπα η φετινή σεζόν είναι κάτι νέο, κάτι πρωτόγνωρο. Κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά, έχοντας πάντα ως στόχο την καλή απόδοση μέσα στο γήπεδο. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά αν παραμείνουμε προσηλωμένοι στις προπονήσεις και συγκεντρωμένοι στο στόχο μας».

Τι σημαίνει Ηρόδοτος για σένα;

«Μπορεί να μη μεγάλωσα εδώ, αλλά από την πρώτη στιγμή έκανα φίλους και δέθηκα με την ομάδα. Τη νιώθω δική μου και την πονάω. Έχω δώσει και έχω πάρει αμέτρητα πράγματα. Αποκορύφωμα της πορείας μου στο σύλλογο είναι η φετινή σεζόν. Μετά από 36 χρόνια οδηγήσαμε την ομάδα στη Β’ Εθνική και ζούμε μοναδικές στιγμές. Ο Ηρόδοτος έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και όταν αποσυρθώ θα τον θυμάμαι με τις καλύτερες αναμνήσεις».

Πώς βλέπεις το επερχόμενο παιχνίδι στη Δράμα κόντρα στην τοπική Δόξα;

«Η Δόξα είναι μία μεγάλη ομάδα που φέτος έχει ως στόχο να πρωταγωνιστήσει. Εμείς κοιτάμε τη δική μας δουλειά και πάμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Θα παλέψουμε γι’ αυτό με όλες μας τις δυνάμεις».

Πώς σου φαίνεται το φετινό πρωτάθλημα της Football League;

«Σίγουρα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Με τα νέα δεδομένα θα δούμε μεγάλες μάχες τόσο για την άνοδο όσο και για την αποφυγή του υποβιβασμού. Δεν υπάρχουν ακόμα μεγάλα φαβορί. Βλέπουμε ότι οι μεγάλες ομάδες χάνουν βαθμούς εύκολα κι αυτό από μόνο του κάνει το πρωτάθλημα ελκυστικό. Το ενδιαφέρον θα είναι έντονο μέχρι και την τελευταία αγωνιστική».

Είστε ευχαριστημένοι με την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο;

«Κοιτάξτε δε θέλω να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου. Περιμένουμε περισσότερο κόσμο στα επόμενα παιχνίδια. Ελπίζω τα τελευταία αποτελέσματα να τον τραβήξουν στο γήπεδο και να μας στηρίξει με τις φωνές του. Τον χρειαζόμαστε και είμαι σίγουρος πως με αυτόν στο πλευρό μας θα είμαστε ακόμη πιο ισχυροί».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook