Ακόμη ένα θερμό καλοκαίρι προμηνύεται στη Football League

Aν δεν εξασφαλιστούν έσοδα για τη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, τότε θα δρομολογηθούν άμεσα ραγδαίες εξελίξεις.

Η έλλειψη εσόδων στα ταμεία των ΠΑΕ προκαλεί αντιδράσεις. Οι πρώτες συζητήσεις και η έμμεση απειλή.

Ακόμη ένα θερμό καλοκαίρι προμηνύεται στη Football League. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Μetrosport», ορισμένες ΠΑΕ έχουν ανοίξει τις τελευταίες μέρες δίαυλο επικοινωνίας, με αφορμή τη νέα αγωνιστική περίοδο, ούσες αποφασισμένες να αντιδράσουν δυναμικά.

Ποιο είναι το μήνυμα, το οποίο προκύπτει; «Δεν πρόκειται να είμαστε εργάτες και δούλοι της Α’ εθνικής.

Δε νοείται να υπάρχουν επαγγελματικές ομάδες με μηδενικά έσοδα», είναι το κεντρικό νόημα των συζητήσεων, οι οποίες ναι μεν βρίσκονται ακόμη στα «σπάργανα», ωστόσο εκφράζεται η αισιοδοξία ότι το θέμα θα πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, διότι αφορά όλες τις ομάδες της κατηγορίας.

«Αν δεν βάλει το κράτος χείρα βοηθείας, δεν κατεβαίνουμε στο νέο Πρωτάθλημα», είναι μία ακόμη από τις πιο σοβαρές διαπιστώσεις, οι οποίες έχουν γίνει.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, σε πρόσφατη συνάντηση του στην Αθήνα με εκπροσώπους έξι ΠΑΕ της κατηγορίας είχε κάνει λόγο για έσοδα ύψους περίπου 1,5 εκ. ευρώ ενόψει της νέας σεζόν (σ.σ. τηλεοπτικά και χορηγικό), το οποίο ωστόσο χαρακτηρίζεται ισχνό ως ανύπαρκτο ποσό για τις ανάγκες των συλλόγων από ορισμένους εκπροσώπους ΠΑΕ.

Ετσι, αυτό το οποίο επισημαίνεται είναι ότι, αν δεν εξασφαλιστούν έσοδα για τη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, τότε θα δρομολογηθούν άμεσα ραγδαίες εξελίξεις.

Πηγή: liganews.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook