Ονειρεμένη πορεία έκανε στο πρώτο μισό ο ΑΟΧ/Κισσαμικός

Και βρίσκεται μία ανάσα στον πρώτο του στόχο, την γρήγορη παραμονή.

Έναν ονειρικό πρώτο γύρο έκανε ο ΑΟΧ/Κισσαμικός με αποτέλεσμα από πολύ νωρίς στη σεζόν να βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στον πρώτο του στόχο, που δεν είναι άλλος από τη γρήγορη παραμονή.

Με την πορεία του ο ΑΟΧ/Κισσαμικός έχει φέρει ενθουσιασμό στον κόσμο του και έχει “γεννήσει” προσδοκίες για κάτι καλύτερο στη σεζόν, με την ομάδα όμως να μένει “προσγειωμένη” και να μην “πετά στα σύννεφα”. Ο στόχος ήταν και παραμένει η γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής, κάτι που αν συνεχιστούν αυτές οι εμφανίσεις θα έρθει πολύ σύντομα. Τότε μόνο θα κοιτάξει ο ΑΟΧ/Κισσαμικός για κάτι καλύτερο και για μια όσο το δυνατόν πιο υψηλή θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Πολλές φορές λένε ότι οι αριθμοί δε “λένε” την αλήθεια, αλλά στην περίπτωση του ΑΟΧ/Κισσαμικού αποτυπώνουν πλήρως την εξαιρετική πορεία της ομάδας.

33 βαθμοί (υπολογίζεται και η άνευ αγώνος νίκη με Βέροια)
10 νίκες (9 εντός γηπέδου, 1 αναμένεται άνευ αγώνος με τη Βέροια)
3 ισοπαλίες
4 ήττες

Γκολ*: 23 (4η καλύτερη επίθεση)-12 (5η καλύτερη άμυνα)

Εντός έδρας
Βαθμοί: 24 (μαζί με το ματς της Βέροιας, 1ος σε συγκομιδή)
Γκολ: 16-4 (2η καλύτερη επίθεση μαζί με Άρη, Δόξα Δράμας, 4η καλύτερη άμυνα μαζί με ακόμη 3 ομάδες)

Εκτός έδρας
Βαθμοί: 9 (6ος στον σχετικό πίνακα)
Γκολ: 7-8

(*) Στα γκολ δεν υπολογίζεται το αναμενόμενο 3-0 α.α. με τη Βέροια

“ΚΑΣΤΡΟ” ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ

Ο ΑΟ Χανιά/Κισσαμικός έχει καταφέρει να κάνει “κάστρο” το γήπεδο Περιβολίων από το οποίο πέρασε με νίκη μόνο η Σπάρτη στο πρώτο ματς που έγινε στα Χανιά! (είχαν προηγηθεί οι νίκες στο ΔΑΚ Γάλλου με Καραϊσκάκη και Αχαρναϊκό και το ματς που ματαιώθηκε με τη Βέροια στα Περιβόλια). Στα υπόλοιπα 7 παιχνίδια (δεν υπολογίζεται αυτό με τη Βέροια) η ομάδα του Γιώργου Πετράκη σημείωσε αντίστοιχες νίκες. Είναι ενδεικτικό ότι αν υπολογιστεί και το ματς με τη Βέροια ως “τρίποντο” τότε η χανιώτικη ομάδα στον ειδικό πίνακα των εντός έδρας αγώνων είναι πρώτη ομάδα στην κατηγορία σε συγκομιδή βαθμών (24, με τον Άρη να έχει 23 και τον ΟΦΗ 21)!

“ΟΡΘΙΟΣ” ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΔΡΕΣ

Το νεανικό σύνολο του Γ. Πετράκη έδειξε ανταγωνιστικό στα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια με τους διεκδικητές της ανόδου, με εξαίρεση το άτυχο ματς με τον ΟΦΗ, όπου ίσως αποπροσανατολίστηκε από τα τότε προβλήματα του αντιπάλου του. Μετά την ισοπαλία στο Παγκρήτιο (1-1 με τον Εργοτέλη), που ήρθε με αριθμητικό μειονέκτημα, ακολούθησαν κάποιες σπουδαίες εμφανίσεις. Από την Πάτρα έφυγε με την ισοπαλία (0-0), που βάσει ευκαιριών θα μπορούσε να ήταν και νίκη, στη Δράμα “στάθηκε” όρθιος (1-1), ενώ και στην έδρα του πρωτοπόρου Άρη βάσει εμφάνισης και ευκαιριών θα μπορούσε να αποφύγει την ήττα με 1-0.

Ακόμη ήρθε το σπουδαίο “διπλό” στην Καλαμαριά, ενώ είχε προηγηθεί το εμφατικό πέρασμα από το Αίγιο. Στο τελευταίο εκτός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Λάρισας η μέτρια εμφάνιση συνοδεύτηκε από ήττα (2-0), σε ένα ματς όμως με πολύ… πονηρή διαιτησία, όπου εκφράστηκαν παράπονα για την αντιμετώπιση που έτυχε η ομάδα στο Αλκαζάρ από τη διαιτητική τριάδα.

ΤΟ ΣΕΡΙ

Η “βαριά” ήττα από τον ΟΦΗ φαίνεται να “πείσμωσε” τον ΑΟΧ/Κισσαμικό, που μετά με ένα εκπληκτικό σερί 5 νικών (με Αναγέννηση εντός, Παναιγιάλειο εκτός, Αιγινιακό εντός, Απόλλωνα Πόντου εκτός, Τρίκαλα εντός) κατάφερε να “εκτοξευθεί” βαθμολογικά και να βρίσκεται σε απόσταση έξι βαθμών από τη 2η θέση με το κλείσιμο του πρώτου γύρου, έχοντας πλέον διαφορά 17 βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ

Στην πορεία αυτή ο Γιώργος Πετράκης έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 21 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 19 έχουν ξεκινήσει βασικοί σε παιχνίδια. Οι μόνοι χωρίς συμμετοχή είναι οι τερματοφύλακες Παπαδόπουλος, Γαβαλάς (που έχουν συμμετοχή σε αποστολές και 18άδες) και ο νεαρός Μπλατσιώτης (που παίζει με την Κ19), ο αμυντικός Καραγεώργης και ο νεαρός Λουβιτάκης (που επίσης παίζει με την Κ19).

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, ΖΙΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ

Δύο ποδοσφαιριστές δεν έχουν χάσει ούτε λεπτό συμμετοχής στον πρώτο γύρο, έχοντας παίξει 90′ και στα 16 παιχνίδια που έδωσε η ομάδα τους. Ο λόγος για τον “φύλακα-άγγελο” της εστίας Γιώργο Λαζαρίδη και τον Άγγελο Ζιούλη, που έχει εξελιχθεί σε αποκάλυψη της χρονιάς μέχρι τώρα, έχοντας καθιερωθεί στο κέντρο της άμυνας με καλές εμφανίσεις.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Λαζαρίδης 16 (16 βασικός-0 αλλαγή)
Ζιούλης 16 (16-0)
Γκίνη 16 (15-1)
Λέο 15 (15-0)
Σελινιωτάκης 14 (10-4)
Παντελάκης 13 (13-0)
Τόλι (13-0)
Ξύδας 13 (10-3)
Σάλιακας 13 (10-3)
Λεμονής 13 (10-3)
Αποστολίδης 12 (9-3)
Βρεττός 11 (4-7)
Νικόλτσης 11 (0-11)
Αρναούτογλου 10 (10-0)
Χαλκιαδάκης 9 (9-0)
Ντάγκρας* 8 (2-6)
Μαρκοπουλιώτης 7 (6-1)
Φουάσης 5 (4-1)
Σερβιλάκης 4 (3-1)
Μεγαρίτης 2 (1-1)
Τασιούλης 2 (0-2)

(*) Αποχώρησε και συνεχίζει στην Αναγέννηη Καρδίτσας

ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ

Εννιά ποδοσφαιριστές έχουν βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τους Ξύδα και Αποστολίδη να έχουν από 4 γκολ. Με 3 γκολ ακολουθούν ο Χαλκιαδάκης και ο Σάλιακας, που αν και “κατηφόρισε” σαν δεξί μπακ στα Χανιά έχει καθιερωθεί στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Παντελάκης αν και αμυντικός έχει πετύχει τα πρώτα του επαγγελματικά γκολ, σκοράροντας σε Δράμα και Αίγιο με κεφαλιές.

4 γκολ: Αποστολίδης, Ξύδας
3 γκολ: Σάλιακας, Χαλκιαδάκης
2 γκολ: Παντελάκης, Ντάγκρας, Λέο
1 γκολ: Γκίνη, Τόλι
*1 ΑΥΤΟΓΚΟΛ: Τσεμπερίδης (με Απόλλωνα Πόντου)

ΟΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ”

5 ασίστ – 2 γκολ στον α’ γύρο για τον Λέο

Πρώτος σε ασίστ είναι ο Λέο, που έχει μείνει όμως στις 5 από το ματς με τον Πανσερραϊκό (21/12), έχοντας όμως ενεργή συμμετοχή σε αρκετά γκολ της ομάδας του. Ακολουθεί με 3 ασίστ ο Σάλιακας.

5 ασίστ: Λέο
3 ασίστ: Σάλιακας
2 ασίστ: Χαλκιαδάκης, Τόλι, Ξύδας
1 ασίστ: Αποστολίδης, Βρεττός

Πηγή: athlitiko.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook