“Ο Εργοτέλης έχει την ικανότητα να ξεφύγει από την δύσκολη θέση”

Ο τεχνικός των Τρικάλων Θωμάς Γράφας μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τη νίκη επί του Εργοτέλη επαναλαμβάνοντας την άποψη ότι οι “κιτρινόμαυροι” έπρεπε να βρίσκονται σε καλύτερη βαθμολογική θέση με βάση την μέχρι τώρα εικόνα τους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Θωμάς Γράφας στον Athletic Radio 104,2

«Όταν βλέπεις τέτοιες καταστάσεις και έχεις δουλέψει σε μια ομάδα, δεν σε αφήνει αδιάφορο και στενοχωριέσαι. Είναι ένας ιστορικός σύλλογος και είναι στενάχωρο όλο αυτό που συμβαίνει. Θεωρώ ότι δεν είναι τίποτα τυχαίο. Κάποιες λογικές προηγούμενων χρόνων και κακοί προγραμματισμοί έφεραν και αυτές τις συνέπειες. Η περσινή σεζόν ήταν ένα καμπανάκι για την επόμενη και δυστυχώς δεν μπόρεσε να αποφύγει το μοιραίο».

Για το γεγονός ότι αλλοιώνεται η Football League: «Το προϊόν δυσφημίζεται. Κατά την άποψη μου βλέπω ότι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και σε άλλες ομάδες. Το πρωτάθλημα με τέτοιες λογικές χάνει το ενδιαφέρον του. Εμείς που υπηρετούμε το ποδόσφαιρο, πρέπει να βοηθήσουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που ξεκινάει με άλλες προϋποθέσεις, άλλο ανταγωνισμό και καταλήγει εντελώς διαφορετικά».

Για το ότι είναι αήττητος απέναντι στον Εργοτέλη: «Νομίζω ότι τις δύο φορές που αντιμετώπισα τον Εργοτέλη, παρουσιαστήκαμε αρκετά διαβασμένοι και την Κυριακή καταφέραμε ένα πολυπόθητο τρίποντο το οποίο ήρθε μετά από μεγάλη προσπάθεια».

Για το ότι είπε για τον Εργοτέλη πως αδικείται από την βαθμολογική του θέση: «Το είπα και το πιστεύω. Ο Εργοτέλης παίζει ένα ελκυστικό ποδόσφαιρο, έχει θέματα που χρειάζεται να διορθώσει και ένα εξ’ αυτών είναι στον ανασταλτικό τομέα όπου δείχνει ευάλωτος. Όμως οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να φύγουν από την δύσκολη θέση. Έχει την ικανότητα να ξεφύγει από την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται».

Για το ότι ο Εργοτέλης δεν παίρνει εκείνα που δικαιούται βάσει της εικόνας του: «Σίγουρα το θέαμα πρέπει να συνδυάζεται με την ουσία. Αν ο Εργοτέλης καταφέρει να λύσει αυτό το πρόβλημα, επειδή στο κομμάτι της δημιουργίας τα πάει αρκετά καλά τότε δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Ο κύριος Γκώνιας κάνει την δουλειά του με τον σωστό τρόπο και δεν έχω λόγο να μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης».

Για τα Τρίκαλα και αν μπορούν να διεκδικήσουν μια εκ των θέσεων της ανόδου: «Υπάρχει μια βαθμολογική απόσταση από τις προνομιούχες θέσεις. Όμως εμείς δεν θα παρατήσουμε κάτι και θεωρώ ότι πρέπει να παρατάς κάτι όταν δεν μπορείς, βαθμολογικά, να το πετύχεις. Θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν και το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα».

Για το παιχνίδι με την Παναχαϊκή: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για την μάχη της ανόδου και τους ΟΦΗ, Άρη: «Είναι δύο ομάδες που έχουν δείξει σταθερότητα. Ο ΟΦΗ πέρασε μια κρίση και την πέρασε αναίμακτα. Δίκαια βρίσκεται στις πρώτες θέσεις».

Για τη νίκη του ΟΦΗ επί της Σπάρτης: «Πήγε σε μια δύσκολη έδρα, είναι δείγμα της ανοδικής του πορείας. Πήρε μια άνετη νίκη».

Για τον φετινό ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα. Έχει ένα ικανό ρόστερ και πιστεύω πως αυτήν την στιγμή κρατάει την τύχη στα χέρια της. Αυτό που μετράει είναι η διάρκεια και αν την συνεχίσει θα κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τον στόχο του που δεν είναι άλλος από την άνοδο».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook