Μπερνεάνου: “Ο τερματοφύλακας πρέπει να έχει υπομονή”

Ο προπονητής τερματοφυλάκων του Κισσαμικού, Γιώργος Μπερνεάνου, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για το «Summer Goalkeeper Camp» που διεξάγεται αυτές τις μέρες στα Χανιά, την θέση του γκολκίπερ αλλά και τον νέο προπονητή τερματοφυλάκων του ΟΦΗ, Κώστα Παγανιά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο το καμπ τερματοφυλάκων με την ονομασία «Summer Goalkeeper Camp» στα Χανιά και θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ακαδημία 4 Goalkeepers και τον προπονητή τερματοφυλάκων του Κισσαμικού, Γιώργο Μπερνεάνου.

Ο Γιώργος Μπερνεάνου, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για το καμπ, την θέση του τερματοφύλακα αλλά και τον νέο προπονητή τερματοφυλάκων του ΟΦΗ, Κώστα Παγανιά.

Αναλυτικά όσα είπε o Γιώργος Μπερνεάνου την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για το «Summer Goalkeeper Camp»

“Ξεκινήσαμε μία ωραία προσπάθεια και είναι κάτι νέο και φιλόδοξο. Ήταν μία ιδέα και ένα δύσκολο εγχείρημα όπου κάνει δειλά δειλά τα πρώτα του βήματα. Κάθε τερματοφύλακας από την Κρήτη και όχι μόνο, μπορεί να έρθει και να παρακολουθήσει το καμπ και να μάθει πολλά χρήσιμα πράγματα. Εμείς έχουμε οκτώ προπονητές τρεματοφυλάκων και έχουμε χωρίσει τα παιδιά σε τρία ηλικιακά γκρουπ.  Είναι μία εξειδικευμένη προπονητκή διαδικασία όπου βάζουμε χρόνο και την εμπειρία για το καλό τους. Θα υπάρξει μία αξιολόγηση και καθοδήγηση. Χρειάζεται πολλή δουλειά από τον κάθε τερματοφύλακα για να τελειοποιήσει τις ικανότητές του. Κοιτάμε το μέλλον και βοηθάμε όσο μπορούμε”.

Για το αν υπάρχει ανταπόκριση

“Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι. Έχουν έρθει πάνω από 80 παιδιά και κάθε μέρα έρχονται και άλλα από όλη την χώρα. Υπάρχει οργάνωση και γίνεται καλή και προσεγμένη δουλειά. Ελπίζω να καθιερωθεί και κάθε χρόνο να γίνεται και καλύτερο. Βάζουμε όλη την γνώση μας και ο κάθε τερματοφύλακας το διαπιστώνει καθημερινά. Οι προπονήσεις γίνονται στο γήπεδο της Μοναχής Ελιάς στα Χανιά και μπορούν να ενημερωθούν από την σελίδα στο facebοok του «Summer Goalkeeper Camp» για λεπτομέρειες”.

Για την θέση του τερματοφύλακα

“Απαιτεί σκληρή δουλειά και καθημερινά την μαθαίνεις. Χρειάζεται να έχεις όρεξη για δουλειά και για να μάθεις. Θέλει και υπομονή. Η θέση του τερματοφύλακα δεν έχει διάρκεια. Είναι μία μοναχική θέση που όμως έχει μεγάλη αξία. Για το αν ένας τερματοφύλακας πρέπει να έχει και το ύψος είναι μεγάλη κουβέντα”.

Για τους τερματοφύλακες του Κισσαμικού

“Έχουμε τρείς καλούς τερματοφύλακες. Ο Λαζαρίδης είναι έμπειρος ενώ και οι Γιαγκόζης – Αγριμάκης έχουν ταλέντο. Είμαι χαρούμενος και τυχερός που συνερεγάζομαι μαζί τους. Η επιτυχία της ομάδας μας οφείλεται και στους καλούς τερματοφύλακες που έχουμε”.

Για τον νέο προπονητή τερματοφυλάκων του ΟΦΗ, Κώστα Παγανιά

“Είναι αξιόλογος. Αφιερώνει πολύ χρόνο στην δουλειά του και είχε αποτελέσματα στον Πλατανιά. Ψάχνεται και αυτός καθημερινά. Ο ΟΦΗ έκανε μία καλή επιλογή και θα έχουν βελτίωση οι τερματοφύλακές του. Του εύχομαι κάθε επιτυχία”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook