Θέση για τα θέματα του Α.Ο Χανιά πήρε ο Βιριράκης

Ο πρώην παράγοντας της ομάδας ξεκαθαρίζει ότι το ποσοστό των μετοχών που έχει υπό την κατοχή του είναι στην διάθεση του Μιχάλη Τζουγκαράκη.

Θέση στο θέμα των ημερών με την απόσυρση του Μιχάλη Τζουγκάρακη από την διοικητικό θώκο της ΠΑΕ ΑΟ Χανιά πήρε ο Δημήτρης Βιριράκης.

Ο πρώην παράγοντας της ομάδας ο οποίος όμως συνεχίζει να κατέχει ένα σημαντικό ποσοστό μετοχών, με ανακοίνωσή του στην προσωπική του σελίδα σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης ξεκαθαρίζει ότι το ποσοστό των μετοχών που έχει υπό την κατοχή του είναι στην διάθεση του Μιχάλη Τζουγκαράκη.

 Επίσης αποκαλύπτει ότι και ο Σταύρος Πάτερος είναι διατιθέμενος να παραχωρήσει τις μετοχές του, με τον Μιχάλη Τζουγκαράκη έτσι να συγκεντρώνει περί το 40% του Μετοχικού Κεφαλαίου (συνυπολογίζοντας και το ποσοστό του Ερασιτέχνη), ποσοστό που σύμφωνα με τον Βριράκη είναι αρκετό για να μπορεί ο οποιοσδήποτε να διοικήσει με απόλυτη πλειοψηφία και χωρίς κανένα εμπόδιο με δεδομένο ότι οι μετοχές της μεγαλομετόχου εταιρίας jet oil είναι ανενεργές.

Διαφορετικά οκ.Βιριράκης τονίζει ότι δεν υπάρχει άλλη, λύση πλην της διοίκησης πρωτοδικείου, ενώ κρούει το καμπανάκι αναφορικά με την άδεια συμμετοχής της ομάδας, υπόθεση που θα κριθεί τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά ο κ.Βιριράκης ανέφερε:

Για λόγους που άλλοι γνωρίζουν και έχουν επιλέξει, το τυπικά νόμιμο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΑΟ ΧΑΝΙΑ είναι σήμερα, το αρχικό (300.000 ευρώ). Επειδή γίνονται συζητήσεις και αναφορές σε παλιούς μετόχους και μετοχές, διευκρινίζω τα εξής.

1.Οι μετοχές του Ομίλου Μαμιδάκη 33% είναι ουσιαστικά ανενεργές .Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για περαιτέρω ανάμιξη του ομίλου στην ομάδα μας (σύμφωνα με Βαγγέλη Προκοπάκη) και βασικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η στάση του προηγούμενου δημάρχου όπως γνωρίζω.

2. Ο πρωτεργάτης και βασικός χρηματοδότης από την επανίδρυση του ΑΟΧ το 2004, Σταύρος Πάτερος, κατέχει ποσοστό περίπου 20% στο αρχικό κεφάλαιο, δεν επιθυμεί διοικητική ανάμιξη και παραχωρεί την διαχείριση των μετόχων του σε κάθε ενδιαφερόμενο (και στον Τζουγκαράκη, να διευκρινισθεί αυτό).

3. Ο υποφαινόμενος με 10% έχω ξεκαθαρίσει την θέση μου, ομοίως παραχωρώ την διαχείριση των μετοχών μου σε κάθε ενδιαφερόμενο, όπως έχω πράξει στο παρελθόν με πολλούς προέδρους,άσχετα αν συμφωνούσα η διαφωνούσα μαζί τους. Φυσικά και στον κ. Τζουγκαράκη ή όποιον άλλο προκύψει. Εννοείται χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα και χωρίς να επιθυμώ ή απαιτώ την όποια συμμετοχή μου στην διοίκηση.

4.Ο ερασιτέχνης ΑΟ Χανιά κατέχει 10% και φυσικά θα στηρίξει κάθε σωστή προσπάθεια που θα είναι προς το συμφέρον της ομαδόν μας.

Άρα υπάρχει ένα άνετο πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, 40% που ακόμα και αν ο όμιλος Μαμιδάκη είναι ανενεργός, μπορεί οποιοσδήποτε επιθυμεί και έχει την προοπτική, να μπορεί να διοικήσει με απόλυτη πλειοψηφία και χωρίς κανένα εμπόδιο την ομάδα μας, για τουλάχιστον μια αγωνιστική περίοδο ή όσο καιρό επιθυμεί…

Το πακέτο αυτό είναι διαθέσιμο χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, σε κάθε ενδιαφερόμενο με αγνές προθέσεις, παλιό ή νέο πρόσωπο που ενδιαφέρεται για την ομάδα μας.

Σε διαφορετική περίπτωση οδηγούμαστε σε διοίκηση Πρωτοδικείου που καλό είναι να είναι Οικουμενική και Αντιπροσωπευτική. Χωράνε όλοι και Ψυλλάκηδες και Κατσιγιάννηδες και Τζουγκαράκηδες και Λαγομιτζήδες κλπ.

Προέχει η έγκριση του φακέλου που δεν γνωρίζω τι προβλήματα παρουσιάζει.

Κριτικές και αναλύσεις για πρόσωπα, λάθη και συμπεριφορές, επί του παρόντος δεν βοηθούν σε τίποτα. Ας αναλογιστούμε όλοι, όσοι πραγματικά αγαπάνε την ομάδα τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους και πιστεύω πως λύση θα βρεθεί…

Πηγή: athlitiko.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook