Καλογιάννης: “Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο αγωνιστικά, συλλογικά και οικονομικά”

O πρόεδρος της Football League αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον τρόπο συγκεντρωσης πόντων για πλέι οφ και πλέι άουτ.

O πρόεδρος της Football League αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον τρόπο συγκεντρωσης πόντων για πλέι οφ και πλέι άουτ, ενώ στάθηκε και στη μετακίνηση φιλάθλων.

Όπως ανέφερε αρχικά ο Καλογιάννης στον Arena FM, δεν αλλάζει κάτι σχετικά με τον τρόπο που θα αποκτήσουν οι ομάδες τους βαθμούς στα πλέι οφ.

Τα πλέι οφ θα διεξαχθούν με έξι ομάδες σε 10 αγωνιστικές. Υπενθυμίζεται ότι οι πρωτοπόροι των δύο ομίλων έχουν μπόνους 3 πόντους. Σύμφωνα με το αγωνιστικό τμήμα της Football League, εάν το γινόμενο βγάζει κάτω από μονάδα, π.χ. 0.75, τότε η στρογγυλοποίηση γίνεται προς τα κάτω, ενώ αν το γινόμενο βγάζει έστω 1,5, τότε η στρογγυλοποίηση γίνεται προς τα πάνω. Η μοναδική διαφορά έχει να κάνει με το γεγονός ότι μια ομάδα, για να αποκτάει τους βαθμούς πάνω από το 0.75 θα πρέπει να έχει συμπληρώσει αρχικά τρεις βαθμούς.

Για παράδειγμα, εάν ο δεύτερος από τον τρίτο της βαθμολογίας η διαφορά τους είναι μόλις δυο βαθμοί, τότε θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ και οι δυο ομάδες με μηδέν βαθμούς.

Για τα χρήματα στη Football League είπε: «Όσα χρήματα είναι να δώσουμε, τα δίνουμε και δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Παίρνουμε πολύ λίγα χρήματα και όσο μπορούμε τα μοιράζουμε. Οι ομάδες προσπάθησαν και λογικά θα τελειώσουν 27 σύλλογοι συνολικά. Αυτό το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο αγωνιστικά, συλλογικά και οικονομικά».

Για το γεγονός πως δεν έγιναν επεισόδια στην κατηγορία: «Όλα τα θέματα βαίνουν καλώς και δεν έχει συμβεί το παραμικρό. Μακάρι να πραγματοποιηθούν και τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ με τον ίδιο τρόπο».

Για το αν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ: «Θα γίνει ένα συμβούλιο και είναι θέμα του Υπουργού. Είναι ένα θέμα σε συνεργασία και με άλλους και δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Υπάρχει μια συνεργασία και αυτή την φορά είναι πάρα πολύ αυστηρά τα μέτρα. Πρέπει οι φίλαθλοι να προστατέψουν τις ομάδες τους».

Πηγή: mikriliga.com

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook