Θέμελης: «Βλέπουμε πλέον με άλλο… μάτι την συνέχεια»

Ο προπονητής της Παλαιόχωρας, Αστέριος Θέμελης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για την σημαντική νίκη της ομάδας του επί του Ιωνικού (0-1), την ξεχωριστή φιλοσοφία της, το Πρωτάθλημα της Γ Εθνικής (5ος Ομιλος) αλλά και το προσεχές εκτός έδρας ματς με τον Ατρόμητο Πειραιά. 

Την πρώτη της νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα της Γ Εθνικής (5ος Ομιλος) πέτυχε η Παλαιόχωρα επικρατώντας με 0-1 του Ιωνικού για την 6η αγωνιστική.

Ο προπονητής της Χανιώτικης ομάδας, Αστέριος Θέμελης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για την σημαντική νίκη της Παλαιόχωρας επί του Ιωνικού (0-1), την ξεχωριστή φιλοσοφία της ομάδας, το Πρωτάθλημα της Γ Εθνικής (5ος Ομιλος) αλλά και το προσεχές εκτός έδρας ματς με τον Ατρόμητο Πειραιά.

Αναλυτικά όσα είπε o Αστέριος Θέμελης στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την νίκη επί του Ιωνικού (0-1)

“Είναι μία νίκη που την είχαμε ανάγκη, κυρίως για την ψυχολογία μας. Μας έλειπε. Δουλέψαμε πολύ και σωστά. Και στα προηγούμενα ματς είχαμε καλή παρουσία αλλά δεν καρποθήκαμε αυτό που αξίζαμε. Πιστέψαμε στην νίκη και τα καταφέραμε σε  μια “καυτή” έδρα. Ήταν ένα καθοριστικό για μας ματς κομβικής σημασίας. Ο Ιωνικος είναι μία ομάδα με ιστορία και κόσμο που δεν είναι για την Γ Εθνική. Η φιλοξενία ήταν άριστη και ευχαριστώ προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Τσιριγώτη, έναν Κύριο με “Κ” και Άνδρα με “Α”. Τέτοιες συμπεριφορές διαφημίζουν το άθλημα.  Οι παίκτες μου εφάρμοσαν 100% το τι έκαναν στις προπονήσεις. Είναι μια πολύτιμη νίκη και πλέον βλέπουμε με άλλο μάτι την συνέχεια του Πρωταθλήματος”.

Για την φετινή Παλαιόχωρα 

“Έχουμε μία νεανική ομάδα με παίκτες με φιλοδοξία. Παίζουμε ορθόδοξο ποδόσφαιρο. Στην ενδεκάδα στο ματς με τον Ιωνικό είχαμε 7 παίκτες 19 χρονών. Η ομάδα άλλαξε ριζικά από πέρυσι. Οι παίκτες δίνουν και την ψυχή τους για την ομάδα. Είναι σημαντικό για το πρεστίζ μας να κερδίζουμε σε μία έδρα που κοχλάζει”.

Για την Γ Εθνική (5ος Ομιλος)

“Υπάρχουν δυνατές ομάδες. Ξεχωρίζουν ΟΦΙ, Επισκοπή και Εθνικός. ΟΙ άλλες ομάδες βράζουν στο ίδιο καζάνι. Πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό για να σωθείς. Με 2 νίκες είσαι σούπερ και με δύο ήττες χαμηλά. Η διάρκεια μετράει. Μετά από την 11η αγωνιστική θα φανεί η πραγματική κατάσταση στην βαθμολογία”.

Για την στήριξη που τυγχάνει από την Διοίκηση της ομάδας

“Χωρίς να θέλω να υποστηρίξω την θέση μου και το επάγγελμά μου, οι ομάδες γενικά στην Ελλάδα βιάζονται. Προσωπικά στηρίχθηκα παρά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα γιατί η ομάδα είχε στο γήπεδο μία πολύ καλή εικόνα που δεν μετατράπηκε σε βαθμούς. Υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και η ομάδα μας έχει την δική της φιλοσοφία που την κάνει ξεχωριστή. Γίνεται σωστή δουλειά στην ομάδα και οι άνθρωποί της το ξέρουν καλά. Είμαστε μία νέα ομάδα με νεαρούς παίκτες και δεν πρέπει α βιαζόμαστε. Είναι δύσκολο το Πρωτάθλημα. Τώρα πήραμε το τρίποντο που θα μας δώσει την ώθηση για την συνέχεια”.

Για το ματς με τον Ατρόμητο Πειραιά

“Είναι ένα ακόμα δύκολο εκτός έδρας ματς. Ο αντίπαλος προέρχεται από μία βαριά ήττα 4-0 από την Επισκοπή. Εμείς από μία μεγάλη νίκη. Χρειάζεται σωστή διαχείριση. Να είμαστε ταπεινοί και να δουλέψουμε σωστά. Έχουμε πλέον καλή ψυχολογία”.

Για το που εστιάζει την αδυναμία της ομάδας να πάρει τους βαθμούς στις προηγούμενες αγωνιστικές

“Δεν είναι μόνο επιθετικό το πρόβλημά μας. Ίσως είναι θέμα εμπειρίας. Προσπαθούμε να παίξουμε σωστό ποδόσφαιρο και όχι αντί ποδόσφαιρο.  Είχαμε και σημαντικές απουσίες, Πάγκαλο και Παλιάτσο”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook