“Ο ΠΟΑ θα υποδεχτεί το καμάρι του Κορυδαλλού”

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε η διοίκηση του ΠΟΑ σε ανακοίνωση της δύο ημέρες πριν την αναμέτρηση με την Προοδευτική για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η διοίκηση του ΠΟΑ: Η Προοδευτική για τον Κορυδαλλό και τη Νίκαια είναι το καμάρι, το σημείο αναφοράς. Οταν στις 11 Ιανουαρίου του μακρινού 1927, εκεί στα σοκάκια της γειτονιάς, μία παρέα προχωρούσε στην ίδρυση του σωματείου, δεν θα περιμένε πως πολλά χρόνια αργότερα η αγαπημένη σε πολλούς “Προό”, θα ήταν μία από τις ιστορικότερες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, με ξεχωριστό κεφάλαιο και σπουδαίες διακρίσεις.

Την προσεχή Κυριακή ο ΠΟΑ έχει τη τιμή να φιλοξενεί ένα σύλλογο που μπορεί τα τελευταία χρόνια να μη βρίσκεται στα λεγόμενα “ψηλά πατώματα” του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά πάντα θα έχει κάτι από τη λάμψη του. Εξάλλου, ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς Προοδευτική δεν γίνεται.

Η Προοδευτική έχει αγωνιστεί σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, ενώ την δεκαετία 1960 γνώρισε τη μεγαλύτερη ακμή και δόξα. Σημείο αναφοράς η σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού με 3-0 τη σεζόν 1964-1965, αλλά και αυτή επί του Παναθηναϊκού μέσα στο γήπεδο της Λεωφόρου, πολλά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα τη σεζόν 2002-2003 με 1-0.

Και για να καταλάβετε τη δυναμική της Προοδευτικής και τη σημασία της παρουσίας της στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν βγει από τα “σπλάχνα” της έχουν αγωνιστεί σε μεγάλες ομάδες κάνοντας ξεχωριστή καριέρα. Ποιους να πρωτοθυμηθούμε; Τον Λάκη Γκλέζο, τον Μάκη Γερμενή, τον Τάκη Δαούτη, τον Τάσο Πάντο, τον Χρήστο Ξανθόπουλο, τον Γιάννη Αγγελόπουλο; Παίκτες που ξεχώρισαν, άφησαν το στίγμα τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πάντα θα έχουν στην καρδιά τους, ως σημείο αφετηρίας, την “Προό”.

Κι αν η Προοδευτική έχει “χαράξει” τη δική της γραμμή όλα αυτά τα χρόνια, τι να πούμε για το “κλουβί”; Μία από τις πιο χαρακτηριστικές και πιο δύσκολες έδρες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, το γήπεδο όπου φιλοξενεί και το “el clasico” της Νίκαιας και του Κορυδαλλού, το μεγάλο ντέρμπι με τον Ιωνικό.

Το βάρος της φανέλας και το σεβασμό δεν τα κερδίζεις από τις κατηγορίες στις οποίες αγωνίζεσαι, αλλά από την πορεία μέσα στο χρόνο. Η Προοδευτική μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην παίζει στα “μεγάλα σαλόνια”, αλλά πάντα παραμένει μία ιστορική και υπολογίσιμη ομάδα, ένας σύλλογος που έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο ΠΟΑ ετοιμάζεται να υποδεχτεί το “καμάρι του Κορυδαλλού” αυτή την Κυριακή στις 16:00, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Θα υποδεχθούμε και θα φιλοξενήσουμε την αποστολή και τον κόσμο της Προοδευτικής όπως αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου. Γιατί έτσι κάνουν οι μεγάλες ομάδες.

Περιμένουμε την Προοδευτική για ένα μεγάλο ματς και να αναδείξουμε μαζί τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό. Να αποδείξουμε σε όλους πως το ποδόσφαιρο είναι πάνω απ’ όλα γιορτή!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook