“Τιμή μας που θα συναντηθούμε ξανά στο γήπεδο”

Σε μια σπουδαία κίνηση προχώρησε η διοίκηση του ΠΟΑ με αφορμή το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής με τον ΟΦΙ, καθώς οι άνθρωποι των “πρασίνων” ετοίμασαν ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα με αφορμή την επικείμενη αναμέτρηση.

Αναλυτικά το αφιέρωμα του ΠΟΑ για το παιχνίδι με τον ΟΦΙ: Ο θυμόσοφος λαός αναφέρει πως κάθε πόλη, κάθε νησί, κάθε περιοχή, έχει το καμάρι της. Για την Ιεράπετρα το καμάρι, η βιτρίνα της είναι ο ΟΦΙ (ΟΦ Ιεράπετρας 1970), η παλαιότερη και πιο ιστορική ομάδα της Ιεράπετρας, και η μοναδική με συμμετοχή σε πρωτάθλημα επαγγελματικής κατηγορίας (Γ’ Εθνική 2006-07).

Η ίδρυση του Ομίλου Φιλάθλων Ιεράπετρας (ΟΦΙ) το 1970, προήλθε από την ένωση των τότε δύο ομάδων της Ιεράπετρας, της Θύελλας και του Διαγόρα. Οι “μελανόλευκοι” έχουν μακρά παρουσία στις Εθνικές κατηγορίες και στην ΕΠΣ Λασιθίου, με κατακτήσεις πρωταθλημάτων και κυπέλλων, την περσινή χρονιά πανηγύρισαν το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας, ενώ το highlight της μεγάλης ιστορίας τους είναι η εφετινή συμμετοχή στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αν ο ΟΦΙ είναι το καμάρι της Ιεράπετρας, ο Πέτρος Βουζουνεράκης είναι το ιερό τοτέμ. Υπήρξε επί σειρά ετών παίκτης και προπονητής του συλλόγου και δίχως αμφιβολία αποτελεί την εξέχουσα φιγούρα της ομάδας, εξ ου το γεγονός πως το δημοτικό γήπεδο της Ιεράπετρας φέρνει το όνομά του (Βουζουνεράκειο).

Και επειδή κάθε ομάδα έχει και τους πιστούς οπαδούς της, την “κινητήριο δύναμη”, ο ΟΦΙ έχει τους “Κουρήτες”, μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις οργανωμένων φιλάθλων που ξεχωρίζουν για την ένθερμη στήριξη στην ομάδα της καρδιάς του.

Η Ιεράπετρα δεν έχει μόνο τον ΟΦΙ, δεν είναι μόνο ο ΟΦΙ. Εχει και τη δική της ξεχωριστή ομορφιά. Μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Κρήτης, με ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού τα τελευταία χρόνια και πλήθος παραλιών, πολλές εξ αυτών με ευρωπαϊκά βραβεία. Σήμερα η πόλη είναι το μοναδικό αστικό κέντρο στη νότια Κρήτη, ενώ αποτελεί σπουδαίο εμπορικό κέντρο εξαγωγής αγροτικών προϊόντων προς την Ευρώπη και αποτελεί το κύριο οικονομικό και εμπορικό κέντρο του νομού Λασιθίου.

Η ίδρυση της πόλεως χάνεται στα μυθικά χρόνια, όταν την ίδρυσαν οι Κορύβαντες, οι οποίοι ήρθαν στην Ιεράπυτνα από τη Ρόδο (εξ ου και η ονομασία Κάμιρος, η οποία ήταν αρχαία ροδίτικη πόλη). Η σημερινή ονομασία της πόλης προέρχεται από το επίθετο “ιερός” και τη λέξη πέτρα.

Την προσεχή Κυριακή στις 16:00, η ομάδα μας θα φιλοξενηθεί στη Νεάπολη από τον ΟΦΙ σε μία αναμέτρηση που εκτός από το βαθμολογικό ενδιαφέρον, έχει πάντα ιδιαίτερη σημασία για το νησί μας. Μία αναμέτρηση δύο συλλόγων με τη δική τους, ξεχωριστή ιστορία. Δύο εκπροσώπων της Κρήτης που θέλουν να κρατούν ψηλά τη σημαία του αθλητισμού και να μεταφέρουν το μήνυμα του ποδοσφαιρικού πολιτισμού. Ευχόμαστε τα καλύτερα, είναι τιμή μας που θα συναντηθούμε ξανά στο γήπεδο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook