«Kλειδώνει» η απευθείας άνοδος των Πρωταθλητών

Των 8 ομίλων της Γ’ Εθνικής , ενώ σε αναμονή θα βρίσκονται και οι δευτεραθλητές προκειμένου να κερδίσουν κάποια θέση για την άνοδο.

Η είδηση πως κλειδώνει η απευθείας άνοδος των πρωταθλητών των 8 ομίλων της Γ’ Εθνικής βγήκε από την διαδικασία της κλήρωσης στα γραφεία της ΕΠΟ, ενώ σε αναμονή θα βρίσκονται και οι δευτεραθλητές προκειμένου να κερδίσουν κάποια θέση για την άνοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Rethymnosports.gr, θεωρείται πλέον βέβαιο πως οι πρωταθλητές των 8 ομίλων θα βρεθούν τη νέα χρονιά στην Football League, ενώ θέση στην ημιεπαγγελματική αυτή κατηγορία, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να διεκδικήσουν και οι δευτεραθλητές των ομίλων της Γ’ Εθνικής.

Σύμφωνα με την επικείμενη αναδιάρθρωση που επιμελείται η πολιτεία και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης σε συνεργασία με ΕΠΟ, Super League, Football League, θα ευνοήσει τους νικητές των ομίλων να ανέβουν κατηγορία χωρίς αγώνων μπαράζ. Πιθανότατα στην διαδικασία των μπαράζ να ριχτούν οι δευτεραθλητές των ομίλων ώστε να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των ομάδων που επιθυμούν οι ιθύνοντες για τη νέα τάξη πραγμάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επιπλέον, είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει και ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την Γ’ Εθνική στις τοπικές κατηγορίες (να είναι λιγότερες από τον αρχικό αριθμό των 6 ή 7 που προβλέπεται να υποβιβαστούν αυτή την στιγμή, ανάλογα των αριθμό ομάδων του κάθε ομίλου).

Κοντολογίς, σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού θα υπάρχουν δύο επαγγελματικές κατηγορίες, η Super League1 (14 ομάδες), η Super League2 (12 ομάδες), η ημιεπαγγελματική Football League (πιθανότατα 14 ομάδες) και θα ακολουθεί η Γ’ Εθνική.

Όπως και να έχει διαμηνύθηκε από την ΕΠΟ πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα τεθεί το ζήτημα στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και θα υπάρξει συμπληρωματική προκήρυξη που θα το καθορίζει πλήρως.

Πηγή: rethymnosports.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook