Φραγκουλάκης: “Το άγχος θα είναι στους αντιπάλους”

Ο αρχηγός του Ηροδότου καλεί τους φιλάθλους της ομάδας στο γήπεδο ώστε να συμβάλουν στην προσπάθεια της ανόδου.

Ο πολύπειρος Μιχάλης Φραγκουλάκης μίλησε στη Mikriliga για το φετινό κατόρθωμα του Ηροδότου, τα μπαράζ ανόδου στη Football League, τα παιχνίδια με τον Εθνικό Πειραιά, αλλά και την απόφαση που τον δικαίωσε για όσα είχαν γίνει στο ματς με το Αιγάλεω.

Παράλληλα, τονίζει πως δε θα άλλαζε τίποτα από την τρέχουσα σεζόν, ενώ καλεί τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να συμβάλει στην προσπάθεια της ανόδου.

Τα όσα είπε:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος:

«Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε θέσει το πρωτάθλημα ως στόχο. Θέλαμε να εξασφαλίσουμε γρήγορα την παραμονή μας στην κατηγορία και από εκεί και πέρα να πετύχουμε κάτι καλό. Ωστόσο, σιγά σιγά, παιχνίδι με το παιχνίδι είδαμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω. Αλλάξαμε στόχο και πιστέψαμε στην πρωτιά. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που τελικά τα καταφέραμε».

Για το κλίμα στην ομάδα:

«Το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί μεταξύ μας ήταν από τα βασικά στοιχεία που μας βοήθησαν σε αυτήν την επιτυχία. Όταν ένας σύλλογος βγάζει υγεία στα αποδυτήρια, τότε μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα. Έτσι, κι εμείς φέτος, όπως και πέρυσι».

Πώς βοήθησε τους νεότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας;

«Όταν και γω ξεκίνησα να παίζω, είχα δίπλα μου κάποιους πολύ έμπειρους παίχτες, από τους οποίους έμαθα πάρα πολλά. Έτσι, ήξερα τι χρειάζεται ένας νεαρός ποδοσφαιριστής για να νιώσει καλύτερα και να απελευθερωθεί μέσα στο γήπεδο. Αυτό προσπάθησα να κάνω. Αλλά δεν είμαι μόνος σε αυτό. Ο Γιαλούσης, ο Κασμερίδης, ο Μπαλάφας είναι παιδιά με μεγάλη εμπειρία που βοήθησαν πολύ στην ψυχολογία της ομάδας. Ιδιαίτερα, όταν κάναμε την αγωνιστική “κοιλιά” με τέσσερα σερί παιχνίδια χωρίς νίκη. Έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, ώστε να παραμείνει το ηθικό ακμαίο και να επανακάμψει η ομάδα».

Πώς βλέπει τη διαδικασία των μπαράζ;

«Θεωρώ ότι δε θα αλλάξουμε κάτι. Θα πάμε με το ίδιο σκεπτικό, που είχαμε και στους αγώνες του πρωταθλήματος. Το άγχος θα είναι στους αντιπάλους. Μην ξεχνάμε ότι οι άλλες τρεις ομάδες ξεκίνησαν με στόχο την άνοδο. Εμείς το πιστέψαμε αργότερα. Θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας κι όπου βγει. Θέλουμε πολύ να τα καταφέρουμε».

Για το πρώτο ματς κόντρα στον Αστέρα Αμαλιάδας:

«Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Αστέρας, όπως και οι άλλες δύο ομάδες είναι πρωταθλήτριες. Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ καλές ομάδες, με έμπειρους παίχτες. Ο δικός μας στόχος είναι να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Να δείξουμε το ίδιο πρόσωπο, που είχαμε μέσα στη σεζόν. Σε κάθε παιχνίδι θα παίζουμε για τους τρεις βαθμούς».

Τα παιχνίδια με τον Εθνικό είναι ιδιαίτερα λόγω του πρόσφατου άσχημου παρελθόντος. Πιστεύει ότι η ομάδα του θα αντιμετωπιστεί διαφορετικά, όταν παίξει εκτός έδρας με τους Πειραιώτες;

«Σίγουρα αυτό που είχε γίνει τότε, είναι καταδικαστέο και πολύ άσχημο. Ωστόσο, η ομάδα μας έχει αλλάξει από τότε. Δεν υπάρχουν πολλοί παίχτες από εκείνη τη χρονιά. Εγώ, για παράδειγμα, ήρθα αργότερα. Δεν ξέρω πως θα μας αντιμετωπίσουν. Είναι διαφορετικές χρονιές, διαφορετικές περιπτώσεις».

Για τα γεγονότα κόντρα στο Αιγάλεω και τη δικαίωσή του από την ΕΠΟ:

«Όταν τα αρμόδια όργανα παίρνουν μία τέτοια απόφαση, τότε σίγουρα είναι μία προσωπική δικαίωση. Δε θεωρώ ότι ήταν κάτι σημαντικό αυτό που είχε γίνει. Γι’ αυτό κιόλας έχει ήδη ξεχαστεί».

Μετανιώνει για κάτι μέσα στη σεζόν;

«Όχι, δε μετανιώνω για τίποτα. Έχουμε περάσει πολύ ωραίες κι αξέχαστες στιγμές. Από πέρυσι, έχουμε αλλάξει επίπεδο και γίνεται πολύ καλή δουλειά σε όλους τους τομείς. Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός πως βρίσκομαι σε μία ομάδα, όπως είναι ο Ηρόδοτος».

Το μήνυμά του στον κόσμο της ομάδας:

«Ο κόσμος έχει αρχίσει κι έρχεται στο γήπεδο για να δει την προσπάθειά μας και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Καλούμε τους φιλάθλους της Αλικαρνασσού και του Ηρακλείου να βρεθούν στο πλάι μας και να μας στηρίξουν. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνά από τα πόδια μας για να τους ανταμείψουμε και να πετύχουμε στο τέλος την άνοδο».

Πηγή mikriliga.com

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook