Προβιδάκης: “Η ομάδα γύρισε σελίδα και γράφει ιστορία”

Ο ποδοσφαιριστής του Ηροδότου, Κώστας Προβιδάκης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για την κατάκτηση του τίτλου, το ματς με τον ΠΟΑ και τα όσα ακολούθησαν ενώ αναφέρθηκε και στις δύσκολες στιγμές που πέρασε ο σύλλογος. 

Πρωταθλητής είναι πλέον ο Ηρόδοτος στον 8ο Ομιλο της Γ εθνικής και τώρα έχει μπροστά του τα ιστορικά μπαράζ ανόδου.

Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας, Κώστας Προβιδάκης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για την κατάκτηση του τίτλου, το ματς με τον ΠΟΑ και τα όσα ακολούθησαν ενώ αναφέρθηκε και στις δύσκολες στιγμές που πέρασε ο σύλλογος.

Αναλυτικά όσα είπε o Κώστας Προβιδάκης στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την νίκη στο Ατσαλένιο με τον ΠΟΑ (0-1)

«Παίζαμε σε μία δυνατή έδρα απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα της πόλης μας. Ήταν ένα ντέρμπι με τα όλα του, με ένταση και πάθος εντός αγωνιστικού χώρου. Μπήκαμε δυνατά στο ματς και ξέραμε οτι όποια ομάδα σκοράρει θα κερδίσει. Προηγηθήκαμε εμείς και μετά κάναμε σωστή διαχείριση του ματς. Η φιλοξενία ήταν άψογη”.

Για τα όσα ακολούθησαν

“Είμαι πολύ χαρούμενος και τυχερός που το έζησα. Δεν υπάρχουν λόγια. Τα πανηγύρια ήταν έντονα και είμαστε όλοι περήφανοι που πήραμε τον τίτλο. Τώρα έχουμε τα μπαράζ και θέλουμε να τα καταφέρουμε και να ανέβουμε κατηγορία. Οτι πετύχαμε το κάναμε με την αξία μας και χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια. Οι στιγμές που ζήσαμε στην Ν. Αλικαρνασσό την Κυριακή ήταν πρωτόγνωρες και αν ανέβουμε θα είναι ανεπανάληπτες”.

Για τα μπαράζ ανόδου

“Θα είναι δύσκολα αλλά θα τα δώσουμε όλα για την άνοδο. Δεν θέλουμε πολλά λόγια. Έχουμε βάθος, ψυχή, θέληση και αποφασιστικότητα. Η ομάδα έχει ποιότητα. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θα δουλέψουμε και θα τα καταφέρουμε”.

Για τον κόσμο της ομάδας

“Είναι ο 12ος παίκτης μας. Σε κάθε ματς εντός και εκτός μας ακολουθεί. Τον ευχαριστούμε. Μας βοήθησε πάρα πολύ και είναι η δύναμή μας”.

Για το ξεκίνημα της σεζόν

“Εμείς δεν στοχεύαμε στην άνοδο. Είχαμε και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο. Ίσως αυτό μας έκανε και καλό καθώς θα είχαμε μία έξτρα επιβάρυνση. Επικεντρωθήκαμε στο πρωτάθλημα. Θέλαμε μία γρήγορη παραμονή. Τελικά ματς ματς πετύχαμε την κατάκτηση του τίτλου. Όταν κερδίζεις συνεχώς αλλάζεις στόχο. Και μεις είπαμε: “Γιατί, όχι”; Κάθε Κυριακή θέλουμε να παίρνουμε οτι μας αξίζει. Προπονούμαστε καθημερινά για να είμαστε καλοί και ανταγωνιστικοί”.

Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε ο σύλλογος

“Ήταν ένα “στοίχημα” για όλους να επιστρέψει η ομάδα. Η αλήθεια είναι οτι δεν το περιμέναμε να το κάνουμε τόσο γρήγορα. Πέρυσι τα πήραμε όλα και φέτος είμαστε ήδη πρωταθλητές. Ο Ηρόδοτος επέστρεψε δυναμικά. Έχουμε ήδη καταφέρει πολλά και αν ανέβουμε τότε θα είναι κάτι απίστευτο.  Από κάτι πολύ κακό γεννήθηκε κάτι πολύ καλό. Μετά από την πιο “μαύρη” μας σελίδα, η ομάδα γύρισε σελίδα και γράφει ιστορία. Οτι έγινε το αφήσαμε πίσω για τα καλά”.

Για το μυστικό της επιτυχίας

“Το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Αυτό μας έφερε στην επιτυχία. Είμαστε όλοι αδέρφια και αν έρθετε στα αποδυτήρια μας θα το καταλάβετε. Είμαστε μία γροθιά”.

Για τον Μανώλη Παπαματθαιάκη

“Είναι ο τιμονιέρης μας. Έχει την δική του τακτική και φιλοσοφία που εμείς ακολουθούμε”.

Για το Σαββατιάτικο ματς με την ΑΕ Μυλοποτάμου

” Θα είναι ένα ματς φιέστα και περιμένουμε τον κόσμο μας. Θέλουμε ένα γεμάτο γήπεδο. Καλούμε τον κόσμο μας να έρθει και να το χαρούμε μαζί. Εύχομαι να κάνουμε και φιέστα ανόδου μετά τα μπαράζ”.

Για τον 8ο όμιλο της Γ εθνικής  

“Όλες οι ομάδες είναι καλές και κοντά. Έχουνε δύσκολες έδρες και οι Κρητικές ομάδες νομίζω οτι πήγαν καλά. Αν δεν είχαν τις τιμωρίες Ερμής και ΑΕΜ τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Μπράβο στην Παλαιόχωρα αλλά και στους ΟΦΙ – ΠΟΑ”.

Για τον Τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΗ, ΠΟΑ – ΠΑΝΟΜ

“Θα γίνει ένα ωραίο ματς στο Τυμπάκι που θα το χαρεί ο κόσμος στις 25/3. Θέλω να πάω να το δω. Είναι δυο δυνατές ομάδες. Ο ΠΑΝΟΜ είναι δυνατός αν και ο ΠΟΑ είναι το φαβορί ως ομάδα Γ εθνικής. Θα γίνει πάντως ένα δυνατό και καλό ματς”.

Για τον ίδιο

“Ποτέ δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την απόδοσή μου. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Γενικά τα πήγα καλά. Προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα ου και θέλω να φτάσω ψηλά. Αν το κάνω με τον Ηρόδοτο θα είμαι διπλά ευχαριστημένος καθώς είναι η ομάδα που αγαπάω υπηρετώ τόσα χρόνια. Τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι και είμαι μικρός ακόμα για να ξανά κυνηγήσω το βήμα παραπάνω”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook