Μάγγος: “Η έδρα είναι η δύναμή μας”

Ο νεαρός προπονητής του ΟΦΙ, Γιάννης Μάγγος, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για την έως τώρα πορεία της ομάδας του, τον κόσμο και την Διοίκησή της αλλά και το φετινό πρωτάθλημα της Γ εθνικής (8ος ομιλος).

Σταθερά στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικοί πίνακα της Γ εθνικής (8ος Ομιλος) βρίσκεται ο ΟΦΙεράπετρας καίτοι νεοφώτιστος στην κατηγορία.

Ο νεαρός προπονητής της Λασιθιώτικης ομάδας, Γιάννης Μάγγος, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για την έως τώρα πορεία του ΟΦΙ, τον κόσμο και την Διοίκησή του αλλά και το φετινό πρωτάθλημα της Γ εθνικής (8ος ομιλος).

Αναλυτικά όσα είπε o Γιάννης Μάγγος, στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την φετινή πορεία του ΟΦΙ 

«Είμαι ευχαριστημένος από την πορεία μας και την βαθμολογική μας συγκομιδή αν αναλογιστούμε πως ξεκινήσαμε το καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι οτι θα μπορούσαμε να είχαμε 5-6 βαθμούς παραπάνω σε ματς όπου ήμασταν αυτόχειρες αλλά χαίρομαι που παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και αρέσει και στον κόσμο μας. Είμαστε όμως καλά και στον σωστό δρόμο”.

Για τον κόσμο της ομάδας

“Η παρουσία του είναι κάτι το πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Γ εθνικής. Ούτε στην Σούπερ Λιγκ δεν βλέπεις τόσο μαζική συμμετοχή και τέτοιο παλμό. Η έδρα είναι η δύναμή μας. Δεν έχουμε ήττα στο γήπεδό μας και αντλούμε δύναμη από τους φιλάθλους μας. Ένα ευχαριστώ είναι λίγο για αυτούς. Τα λόγια είναι περιττά. Μας έχουν αγκαλιάσει και ειδικά εμένα αλλά και όποιον δεν είναι από την Κρήτη. Θα δώσουμε και την ψυχή μας για να τους ευχαριστήσουμε. Η έδρα μας είναι αλώβητη τρία χρόνια και αυτό δείχνει την δύναμή της”.

Για την ήττα της περασμένης αγωνιστικής από τον Αγιο Ιερόθεο (2-1)

“Παίξαμε κόντρα σε μία ομάδα που “καιγόταν”  για τους βαθμούς. Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσε το σκορ να είναι 0-3. Στο δεύτερο όμως δεν ήμασταν καθόλου καλοί και είναι δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα. Μίλησα με τους παίκτες και βρήκαμε την εξήγηση για το τι έφταιξε και είναι καθαρά αγωνιστικό. Θα εκμεταλλευτούμε την διακοπή για να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας”.

Για το επόμενο ματς με την Παλαιόχωρα

“Δεν θα μας επηρεάσει το γεγονός οτι είχαμε κερδίσει στα Χανιά στον πρώτο γύρο. Τώρα είναι ένα άλλο ματς. Η Παλαιόχωρα είναι καλή ομάδα  και ανεβασμένη έχοντας κάνει καλές μεταγραφές. Έχει καλό προπονητή και καλό ρόστερ. Με την βοήθεια του κόσμου μας και αν δουλέψουμε σωστά στην διακοπή θεωρώ οτι θα κερδίσουμε το ματς”.

Για το φετινό πρωτάθλημα της Γ εθνικής (8ος ομιλος)

“Η πρώτη θέση είναι κούρσα για δύο. Μετά υπάρχει ένα γκρουπ 5-6 ομάδων και μετά θα γίνει “μάχη” για την παραμονή. Είναι καθοριστικές οι δύο επόμενες αγωνιστικές για την συνέχεια. Κάθε αγωνιστική αλλάζουν τα δεδομένα. Από τους 8 ομίους ο δικός μας είναι ο πιο δύσκολος. Οι Κρητικές ομάδες αλλά και αυτές από την Αθήνα έχουν βαριές φανέλες και δυναμική”.

Για τον ΟΦΙ

“Η ομάδα μας βγάζει υγεία. Γίνεται μία τιτάνια προσπάθεια από όλους με επικεφαλής τον Θανάση Χηνόπουλο. Υπάρχει φερεγγυότητα και είμαι ευχαριστημένος και δικαιωμένος για την επιλογή μου να κατέβω στην Κρήτη. Δεν σου κρύβω οτι ήταν ρίσκο. Αλλά σε 10΄στην κουβέντα που είχα με τον κ. Χηνόπουλο κατάλαβα οτι γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια. Υπάρχει οργάνωση”.

Για το μέλλον της ομάδας

“Εμάς μας ¨καίει” να σωθεί η ομάδα. Βέβαια η συμφωνία που έχουμε κάνει έγινε με προοπτική 3-4 χρόνων. Ο στόχος μας είναι η παραμονή και η καθιέρωση στην κατηγορία καθώς δεν έχει μείνει ποτέ ο ΟΦΙ δεύτερη σερί σεζόν στην Γ εθνική.  Ας βάλουμε πρώτα το λιθαράκι και μετά  βλέπουμε. Η ομάδα έχει ακαδημίες, όραμα, όρεξη και κόσμο. Κάθε χρόνο ας είναι και ένα σκαλοπάτι. Βεβαια αν δεν μείνουμε φέτος στην κατηγορία θα υπαρξει στενοχώρια και απογοήτευση αλλά δεν σκεφτόμαστε αρνητικά μόνο θετικά και έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας”.

Για τις Κρητικές ομάδες

“Ο Ηρόδοτος θεωρώ οτι έχει τον πρώτο λόγο για την άνοδο γιατί έχει κερδίσει και στο Αιγάλεω και έχει πιο καλό πρόγραμμα.  Είναι πιο δεμένη ομάδα  με μεγαλύτερη ομοιογένεια από το Αιγάλεω. Βέβαια και το Αιγάλεω έχει δυνατό ρόστερ και καλή ομάδα. Ο ΠΟΑ είναι σταθερός. Ερμής Ζωνιανών, Παλαιόχωρα και ΑΕ Μυλοποτάμου έχουν κάνει καλές μεταγραφές και είναι αποφασισμένες να παλέψουν μέχρι το τέλος με την Χανιώτικη ομάδα να είναι σε καλύτερη μοίρα. Όλες οι ομάδες είναι καλές και γίνεται καλή δουλειά αλλά είναι δύσκολος ο Ομιλός μας γιατί καμία ομάδα δεν είναι ο αδύνατος κρίκος”.

Για το πρωτάθλημα της Γ εθνικής

“Θα πρέπει να εξεταστεί η σωστότερη οργάνωσή του. Υπάρχουν πολλές διακοπές που σε βγάζουν από τον ρυθμό ενώ είναι μικρό. Θα ολοκληρωθεί την 1η Απριλίου και μετά θα υπάρξουν πολλοί μήνες αγωνιστικής απραξίας. Το καλό είναι οτι εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι τον Ιούνιο με προπονήσεις και φιλικά”.

Για τους ΟΦΗ, Εργοτέλη και Α.Ο.Χ / Κισσαμικό 

“Τους παρακολουθώ και τους έχω δει και από κοντά. Ο ΟΦΗ χρειάζεται οικονομική στήριξη γιατί αγωνιστικά είναι καλή ομάδα με καλό προπονητή.  Θεωρώ οτι θα ανέβει. Ο Εργοτέλης έχει έναν προπονητή που παίζει ωραίο επιθετικό ποδόσφαιρο. Αν συνεχίσει την ανοδική πορεία που βρίσκεται θα σωθεί γιατί έχει μείνει πίσω βαθμολογικά. Ο Α.Ο.Χ / Κισσαμικός έχει ένα νεανικό σύνολο και νομίζω οτι θα έχει μία άνετη παραμονή”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook