Παπαματθαιάκης: “Το πρόγραμμα παίζει σημαντικό ρόλο”

Ο προπονητής του Ηροδότου μίλησε στον Αthletic Radio 104,2 για το φετινό μίνι πρωτάθλημα της Γ εθνικής και τον 8ο όμιλο, τον στόχο της ομάδας αλλά και το φιλικό με τον ΟΦΗ.

Αντίστροφα μετράμε για την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ εθνκής και μετά την σημερινή κλήρωση οι ομάδες έμαθαν το πρόγραμμά τους.

Ο προπονητής του Ηροδότου, Μανώλης Παπαματθαιάκης, μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και τον Νίκο Μαρκάκη στην εκπομπή “Ανατροπή και πέναλτι” για το φετινό μίνι πρωτάθλημα της Γ εθνικής και τον 8ο όμιλο, τον στόχο της ομάδας αλλά και το φιλικό με τον ΟΦΗ.

Τα οσα είπε ο Μανώλης Παπαματθαιάκης: 

Για την κλήρωση της Γ εθνικής και το πρόγραμμα

“Δεν λέω την φράση κλισέ οτι: “Παίζουμε όλοι με όλους”. Το πρόγραμμα παίζει σημαντικό ρόλο. Είναι σημαντικός παράγοντας. Το ξεκίνημα είναι το ήμισυ του παντός. Η ομάδα που ξεκινάει καλά παίρνει ψυχολογία και μετά θα έχει καλή πορεία. Πρέπει από την αρχή να είσαι ψηλά και να πρωταγωνιστείς σε ένα πρωτάθλημα που το 40% του πέφτει”.

Για τον 8ο όμιλο της Γ εθνικής

“Θα ξεχώριζα μια ομάδα. Το Αιγάλεω έχει μία πολύ έμπειρη ομάδα. Έχει βαρύ όνομα, κόσμο, γήπεδο, καλό ρόστερ και καλό προπονητή. Θα είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα και όλες οι ομάδες είναι κοντά. Δεν υπάρχει πάντως το μεγάλο φαβορί στον όμιλο.  Δεν υπάρχει ομάδα από την Κρήτη που δηλώνει οτι πάει σε άνοδο. Είναι πάντως ένα μικρό πρωτάθλημα 20 αγωνιστικών, ένα Τουρνουά, χωρίς φαβορί. Πέφτουν 4 ομάδες και αυτό δεν είναι ούτε μεγάλο ούτε μικρό το νούμερο. Είναι πιο δύσκολο από τα άλλα χρόνια. Ο πρωταθλητής θα βγει γύρω στους 45 βαθμούς ενώ θα πέσεις με 30 βαθμούς”.

Για το πρόγραμμα του Ηροδότου

“Καλό το πρόγραμμα για τον Ηρόδοτο. Ξεκινάμε με τον ΟΦΙ στην έδρα μας και μπορούμε να ξεκινήσουμε με νίκες. Το πρόγραμμά μας είναι εναλλάξ. Το ρεπό το κάνουμε την τελευταία αγωνιστική και θα βρούμε ρυθμό”.

Για τον φετινό Ηρόδοτο

“Την ομάδα δεν την έχω δημιουργήσει εγώ. Μετά που ήρθα στον Ηρόδοτο πήραμε 4 παίκτες και είχαμε 21.  Σημαντικό στοιχείο είναι οτι έχουμε νέα παιδιά και θέλουμε καλή ψυχολογία. Έχουμε χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Έχω έξι παίκτες έμπειρους, “δασκάλους” για τα νέα παιδιά.  Είμαστε ικανοί για το καλύτερο αλλά μπορεί να έχουμε και “σκαμπανεβάσματα” στην απόδοσή μας”.

Για τις μεταγραφές και το επόμενο φιλικό της ομάδας

“Δεν υπάρχει προπονητής στον κόσμο που λέει οτι δεν θέλω κάτι ακόμα. Το θέμα είναι οτι αυτή την εποχή είναι δύσκολο. Και οικονομικά δεν είναι σωστό και εύκολο. Θα δώσουμε ένα φιλικό με τον Πανθηραϊκό στην Σαντορίνη την προσεχή Κυριακή που θα είναι και το τελευταίο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα”.

Για τον στόχο του Ηροδότου

“Στόχος μας είναι να κάνουμε μία πού καλή πορεία με οτι συνεπάγεται αυτό”.

Για τις άλλες ομάδες της Κρήτης στον 8ο όμιλο 

“Τον Ερμή τον θεωρώ μία πολύ καλή ομάδα. Έχει ομοιογένεια με σταθερό κορμό. Ο ΟΦΙ έχει κάνει προσπάθεια να ενισχυθεί, έχει κόσμο και έχει βάλει χρήματα στο μεταγραφικό παζάρι. Θα το “παλέψει”. Η Παλαιόχωρα έχει κάνει καλές μεταγραφές αλλά θέλει χρόνο για να δέσει. Ο ΠΟΑ στο μεταξύ μας Κυπέλλου δεν μου άρεσε αλλά είχε πολλές απουσίες. Έχει εμπειρία κα θα είναι μία καλή και υπολογίσιμη ομάδα.  Η ΑΕΜ θα έχει κάποιες δυσκολίες αν και έχει πάρει παίκτες που ξέρω. Δεν έχω όμως ξεκάθαρη εικόνα οπότε δεν θα πω κάτι παραπάνω”.

Για την φιλική ήττα με 5-0 από τον ΟΦΗ

“Αδικήσαμε τους εαυτούς μας  στο ματς αυτό. Κάναμε “δώρο” τα 4 από τα 5 γκολ. Κάναμε αδικαιολόγητα λάθη”.

Για τον φετινό ΟΦΗ

«Θα είναι μια ομάδα με καλή κυκλοφορία που θα έχει το πάνω χέρι και θα παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Θα κρατήσω έναν προβληματισμό γιατί θέλω να δω τον ΟΦΗ κόντρα σε ομάδες με κλειστές άμυνες. Για τον Κουσκουνά βάζω στο μυαλό μου το πως έπαιζε ο Γκέκας που έπαιζε πάνω στην γραμμή.

Σε “ανοικτό” γήπεδο ναι, δεν ξέρω αν τα καταφέρει σε “κλειστό” γήπεδο. Ο ΟΦΗ έχει δύο εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές στα πλάγια.

Οι Χαντί, Παπαστεριανός, Νάστος είναι μια πολύ καλή τριάδα και στην άμυνα θέλω να τον δω σε περισσότερα παιχνίδια. Στην άμυνα θεωρώ ότι είναι σε καλό επίπεδο με τους Ζιαμπάρη, Κομεσίδη, Ποτουρίδη όπου θα παίζουν οι δύο από τους τρεις.

Θα θεωρήσω ότι ο ΟΦΗ είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και θα κρατήσω ένα ερωτηματικό για την θέση του Βουό».

Για την μεταγραφή του Αρμίτσε Ορτέγκα που συνεργάστηκαν στον Λεβαδειακό

“Είναι ένας παίκτης που μπορεί να σου κάνει μια απρόβλεπτη ενέργεια και να “ξεκλειδώσει” την άμυνα σε μια στιγμή που δεν το περιμένει κανένας. Όπως επίσης θεωρώ ότι έχει έναν ακόμα εξαιρετικό παίκτη, τον Σέρχιο Λεάλ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook