Σουτζής: “Η φανέλα του ΠΟΑ είναι βαριά”

Ο τεχνικός του ΠΟΑ, Μανώλης Σουτζής, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για την σημασία της νίκης – πρόκρισης στην Ν. Αλικαρνασσό, την αποχώρηση Μπουτσάκη αλλά και τον φετινό στόχο της ομάδας του Ατασλένιου. 

Ο ΠΟΑ μπήκε με το… δεξί στην νέα σεζόν αφού επικράτησε με 0-1 του Ηροδότου στο Κύπελλο ΕΠΣΗ, παίρνοντας μία περήφανη πρόκριση.

Ο τεχνικός της ομάδας του Ατσαλένιου, Μανώλης Σουτζής, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για την σημασία της νίκης – πρόκρισης του ΠΟΑ στην Ν. Αλικαρνασσό, την αποχώρηση Μπουτσάκη αλλά και τον φετινό στόχο της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε o Μανώλης Σουτζής την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την νίκη – πρόκριση επί του Ηροδότου

«Ήταν μία μεγάλη νίκη. Μια νίκη που μας βοηθάει ψυχολογικά για την συνέχεια. Είχαμε πολλές και σοβαρές απουσίες ( Τριανταφύλλου, Ρουμπάκης, Τοπάλι, Πετράκης, Πατηνιώτης ενώ ο Τζανής έπαιξε ελάχιστα). Το πιστέψαμε όμως και τα καταφέραμε. Το πλάνο λειτούργησε, τα παιδιά είχαν πάθος και ψυχή. Οι νέοι παίκτες το πάλεψαν και ανταποκρίθηκαν στις συνθήκες του ματς. Το γρήγορο γκολ μας βοήθησε και μετά δώσαμε έμφαση στην τακτική μας.  Ο Ηρόδοτος είναι ένας άξιος αντίπαλος αλλά δεν είχε κλασικές ευκαιρίες στο ματς. Δεν είχαμε παθητικό ρόλο στο ματς απλά αμυνθήκαμε σωστά”.

Για την σημασία της νίκης

“Το γεγονός οτι τα νέα παιδιά τα πήγαν περίφημα με χαροποιεί ιδιαίτερα. Τα επίσημα ματς μετράνε και εμένα οι ομάδες μου από τις δυνατές προπονήσεις που κάνουμε δεν πάνε καλά στα φιλικά ματς. Η φανέλα του ΠΟΑ είναι βαριά και ελπίζω να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει. Το να ξεκινάς με διπλό στην Ν. Αλικρνασσό σίγουρα είναι σημαντικό αλλά ακόμα δε είμαστε 100% έτοιμοι. Περιμένυμε να επιστρέψουν και οι τραυματίες”.

Για την αποχώρηση του Μπουτσάκη

“Είναι ένας παίκτης που κράταγε την μπάλα και ήταν βαρόμετρο για τον ΠΟΑ. Ομόρφαινε το παιχνίδι μας. Την τελευταία στιγμή έφυγε και θα ήταν αμαρτία να μην πάρει την ευκαιρία να παίξει σε μεγαλύτερη κατηγορία. Ο ΠΟΑ θέλει να βγάζει συνεχώς παίκτες και να τροφοδοτεί τις ομάδες. Είναι δύσκολο για μας και μεγάλο κενό αλλά είναι καλό για τον ίδιο και του εύχομαι τα καλύτερα”.

Για την επιστροφή του Καρβελά

“Είναι ΟΚ. Πέρασε ένα σοβαρό τραυματισμό αλλά είναι ετοιμοπόλεμος αν και δεν είναι 100% έτοιμος. Τον εμπιστεύομαι και σύντομα θα είναι καλύτερος από πριν”.

Για την καθυστέρηση έναρξης του πρωταθλήματος

“Μας κάνει καλό γιατί έχουμε πολλούς τραυματίες. Το.. ταϊμινγκ μας ευνοεί. Θα είναι ένα μίνι πρωτάθλημα λίγων αγωνιστικών και δεν θα καθυστερήσει να τελειώσει. Είναι μία ταλαιπωρημένη κατηγορία.Όμως είμαστε στην Ελλάδα και έχουμε μάθει να ζούμε έτσι πλέον. Θα είναι μια δύσκολη κατηγορία και έχω εικόνα για τις ομάδες της Κρήτης που είναι όλες δυνατές. Θα υπάρχουν “κλειστά” ματς με δυνατές άμυνες”.

Για τον στόχο του ΠΟΑ και τον ίδιο

“Ο στόχος του ΠΟΑ είναι η γρήγορη σωτηρία. Θέλουμε  να σωθούμε και όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό τόσο καλύτερα.  Είναι τιμή μου να βρίσκομαι στον ΠΟΑ.  Είναι μία μεγάλη ομάδα της Κρήτης και χαίρομαι πραγματικά που είμαι μέλος της”.

Για τους ΟΦΗ και Εργοτελη

” Ο ΟΦΗ στο μεταξύ μας φιλικό μου έδειξε θετικά πράγματα. Προσπαθεί να παίξει σωστό ποδόσφαιρο. Είναι μία σοβαρή ομάδα που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο. Ο Πρόεδρος έχει νοικοκυρέψει την ομάδα και είναι μία οικογένεια Είναι δεμένος και εύχομαι φέτος να ανέβει. Ο Εργοτέλης είναι μία νεά ομάδα που ευτυχώς  δεν έγιναν πράξη τα χειρότερα σενάρια. Έχει βλέψεις και πιστεύω  οτι θα πάει καλά”.

Για την συνένωση ομάδων όπως έγινε στα Χανιά

“Για Α.Ο.Χανιά και Κισσαμικό δεν υπήρχε άλλη λύση. Για να δούμε αν θα το δούμε και σε άλλες περιπτώσεις και σε άλλους Νομούς της Κρήτης. Τα οικονομικά είναι δύσκολα και θα δούμε στην πράξη αν το εγχείρημα πετύχει και βρει μιμητές”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook