Γιατί αξίζει να παρακολουθήσεις το Super Cup;

Πέρα από το γεγονός πως είναι το Super Cup της ΕΠΣΗ, υπάρχουν αρκετοί ακόμα λόγοι για τους οποίους αξίζει να παρακολουθήσει κάποιος την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ζαρό και τον Ηρόδοτο την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στο γήπεδο του Μαρτινέγκο.

Οι “πράσινοι” της Μεσσαράς και οι “κυανόλευκοι” της Νέας Αλικαρνασσού διασταυρώνουν τα… ξίφη τους την Τετάρτη (6/9) στο Super Cup της ΕΠΣΗ φέρνοντας μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος.

Λίγους μήνες πριν στο ίδιο γήπεδο, ο Ηρόδοτος κατέκτησε το τρόπαιο στον τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΗ κερδίζοντας με 1-0 τον Ζαρό στην παράταση σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι από όλες τις απόψεις. Τώρα, στην αρχή της σεζόν οι δύο ομάδες τίθενται ξανά αντιμέτωπες με τους “κυανόλευκους” να θέλουν ακόμα μία κατάκτηση απέναντι στον Ζαρό και τους “πράσινους” να κυνηγούν την… εκδίκηση!

Γιατί, όμως, αξίζει να παρακολουθήσει κάποιος το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ποια είναι εκείνα τα ιδιαίτερα στοιχεία που το κάνουν άξιο αναφοράς και τόσο σημαντικό στο ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο; Ας τα πάρουμε με τη σειρά…

  • Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, άρα και ευκαιρία για τον φίλαθλο κόσμο του Ηρακλείου να παρακολουθήσει με το… καλημέρα ένα παιχνίδι μεγάλης σημασίας για τις δύο ομάδες.
  • Θα αγωνιστούν δύο πολύ καλές ομάδες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν στο τοπικό ποδόσφαιρο του Ηρακλείου.
  • Ζαρός και Ηρόδοτος αναμετρήθηκαν πριν λίγους μήνες στον τελικού του κυπέλλου της ΕΠΣΗ. Ο Ηρόδοτος κέρδισε και κατέκτησε το τρόπαιο.
  • Ο τελικός της σεζόν 2016-2017 ήταν επεισοδιακός, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Σκληρό παιχνίδι, φοβερή έκβαση, πάθος μέχρι το τέλος, αποβολές, παράταση, τραυματισμοί από την υπερπροσπάθεια. Όλα αυτά μεταφέρθηκαν στην κερκίδα με την ένταση να αυξάνεται στο τέλος.
  • Το παιχνίδι του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος της ΕΠΣΗ πέρυσι δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς η καθυστέρηση του γιατρού να φτάσει στο γήπεδο του Ζαρού οδήγησε στη νίκη του Ηροδότου στα “χαρτιά” με αποτέλεσμα να υπάρξουν επεισόδια.
  • Πέρα όμως από τις εντάσεις, η αναμέτρηση της Τετάρτης είναι γιορτή για το τοπικό ποδόσφαιρο, όπως αρμόζει άλλωστε σε δύο ιστορικές ομάδες, όπως ο Ηρόδοτος και ο Ζαρός.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook