Η προκήρυξη… αγνοείται

Για την Γ’ Εθνική της νέας σεζόν!

Και ενώ είμαστε στα τέλη του Ιούλη και οι ομάδες ξεκίνησαν ή ξεκινούν την προετοιμασία τους η επίσημη προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής …αγνοείται!

Όπως γνωρίζουμε η Γ’ Εθνική της σεζόν 2017-18 θα διεξαχθεί με 8 ομίλους που θα αποτελούνται από 13-14 ομάδες ο καθένας, και στο σύνολο οι ομάδες που έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος είναι περίπου 110.

Βέβαια το πόσες τελικά θα δηλώσουν και δεν θα αποσυρθούν, είναι άλλο θέμα και θα έχει κριθεί μόνο όταν λήξουν οι δηλώσεις συμμετοχής, για τις οποίες επίσης δεν ξέρουμε ακόμα κάτι!

Επίσης την νέα σεζόν, η άνοδος στη Football League δεν θα έρχεται απευθείας για κάθε πρωταθλητή Ομίλου.

Αλλά θα είναι υπόθεση ειδικού πρωταθλήματος play offs ανόδου. Οι 8 πρώτες ομάδες – μια κάθε Ομίλου – θα σχηματίσουν με γεωγραφικά κριτήρια 2 ομίλους των 4 ομάδων και θα κοντραριστούν μεταξύ τους με διπλά παιχνίδια (σύνολο αγώνων έξι για κάθε ομάδα). Οι 2 πρώτοι κάθε Ομίλου θα κερδίσουν την άνοδο (σύνολο 4). Δηλαδή, θα ανεβαίνουν, μετά από αγώνες μπαράζ, μόνο οι 4 ομάδες και θα έχουμε το πρωτοφανές για πρωτάθλημα Πανελλήνιας Κατηγορίας να μην κερδίζουν άνοδο οι …μισές πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής!!! Ενώ θα υποβιβάζονται περίπου έξι ομάδες από κάθε Όμιλο, δηλαδή σχεδόν οι μισές!

Σε κάθε περίπτωση, την τελική κι επίσημη απόφαση θα την πάρει η ΕΠΟ…Και μέχρι τότε υπομονή..

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook