listen live
ακούτε τώρα: 00:00-08:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

listen live
ακούτε τώρα: 00:00-08:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

ακολουθεί: 08:00-10:00

Σύνδεση με Real fm- (Καμπουράκης - Λυριτζής)

e-radio logo

ΟΦΙ: «Αδυνατούμε να πάμε στην συγκεκριμένη Γ Εθνική»

Την απόφαση να μην δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής έκανε γνωστή η διοίκηση της πρωταθλήτριας ομάδας του Λασιθίου.

Την απόφαση να μην δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής έκανε γνωστή η διοίκηση της πρωταθλήτριας ομάδας του Λασιθίου ΟΦ Ιεράπετρας για οικονομικούς λόγους, παραμένοντας έτσι στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΛ, αναφέροντας αναλυτικά:

«Αγαπητοί φίλοι του ΟΦΙ. Αγαπητοί φίλαθλοι του Λασιθίου.

Ο Ο.Φ.Ι. κατέκτησε το πρωτάθλημα Α Λασιθίου 2016-17 και ταυτόχρονα την άνοδο του στην Γ Εθνική κατηγορία. Μια Γ Εθνική κατηγορία , για την οποία είχαμε πεισθεί όλοι στον ΟΦΙ ότι από την τρέχουσα σεζόν θα είχε ξεχωριστό όμιλο Κρήτης.

Για ένα τέτοιο όμιλο προσπαθήσαμε την άνοδο όλη την προηγούμενη σεζόν , για ένα τέτοιο όμιλο μεταδώσαμε τον ενθουσιασμό μας στις τάξεις των οπαδών του ΟΦΙ. Για ένα τέτοιο όμιλο είχαμε μετρήσει τις δυνάμεις μας γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο ΟΦΙ τα τελευταία τρία χρόνια είχε ομάδα ικανή να πρωταγωνιστήσει σε μια τέτοια κατηγορία. Δεν μεταφέρομε την ευθύνη της πλάνης μας σε κανένα απολύτως.

Η ευθύνη είναι όλη δική μας. Οταν εμπιστευόμαστε ένα κράτος και μιά ομοσπονδία που είναι ικανοί για χατήρι μίας και μόνο ομάδας να διαλύσουν όλο το ερασιτεχικό ποδόσφαιρο και μαζί το όμιλο Κρήτης του περιφερειακού πρωταθλήματος , όπως έγινε πριν τέσσερα χρόνια , καλά να πάθομε.

Αυτή την στιγμή δυστυχώς καλούμαστε να συμμετάσχουμε σε μία Γ Εθνική όπου για να υποβιβαστούμε θα χρειαστούν 150.000 ευρώ. Δεν μας πειράζει ο υποβιβασμός. Δεν θα μας πείραζε ακόμα και να πετάγαμε τα 150.00 ευρώ προκειμένου ο ΟΦΙ να συμμετάσχει στην κατηγορία όπου ανήκει. Το πρόβλημα ότι αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν.

Στον ΟΦΙ τρία χρόνια τώρα , με αποκορύφωμα ΑΥΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ , βιώνομε ότι χειρότερο μπορεί να βιώσει μια ομάδα. Εχομε μια από τις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών του ΟΦΙ , έχομε μια ομάδα που σίγουρα είναι ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας από την Α Λασιθίου , και δεν μπορούμε να περάσομε τα σύνορα του νομού. Φέτος το είχαμε πιστέψει. Ήμασταν σίγουροι ότι τον Σεπτέμβριο του 2017 ο ΟΦΙ θα έπαιζε σε όμιλο Κρήτης της Γ Εθνικής.

Ζητούμε συγνώμη από τους παίκτες του ΟΦΙ για την τεράστια απογοήτευση , για το «ξενέρωμα» καλύτερα που τους δημιουργούμε. Τα μεγαλύτερα θύματα της αδυναμίας μας να πάμε τον ΟΦΙ στην Γ Εθνική είναι σίγουρα αυτοί που τρία χρόνια τώρα έχουν γίνει ένα με την ασπρόμαυρη κατακτώντας κάθε χρόνο το ντάμπλ.
Ζητούμε συγνώμη από τον κόσμο του ΟΦΙ. Τι μπορείς να πείς σε κάποιον που του ζητάς να σε «σπρώξει» από την κερκίδα για την άνοδο και τελικά επιστρέφεις στο τοπικό;

Τέλος ζητούμε συγνώμη από όλους τους Λασιθιώτες φίλους του ποδοσφαίρου που λόγω της αδυναμίας μας δεν θα έχει εκπροσώπηση ο νομός Λασιθίου στις εθνικές κατηγορίες.

Εδώ με κίνδυνο να παρεξηγηθούμε θα θέλαμε να επισημάνομε σε κάθε σκεπτόμενο Λασιθιώτη που ασχολείται με το ποδόσφαιρο του τόπου μας , ότι αν δεν γίνει κάποτε όμιλος Κρήτης σε κατηγορία μεγαλύτερη του τοπικού , δύσκολα θα ξαναδούμε Λασιθιώτικη ομάδα να περνά τον Σεληνάρι. Οι πολλοί αυτόκλητοι και πρόθυμοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη φίλαθλοι των 70ς και 80ς , οι Μάρηδες των 90ς και οι Ανατολιωτάκηδες των 00ς , χάριν των οποίων οι ομάδες του Λασιθίου είχαν πάντα παρουσία στις εθνικές εκτός Κρήτης κατηγορίες τα χρόνια εκείνα , τελείωσαν.

Τώρα τρεις – τέσσερις άνθρωποι σε κάθε ομάδα προσπαθούν για τα πάντα με όποιες δυνατότητες και μεράκι έχουν. Και με μεγάλη πιθανότητα να κατηγορηθούν για τα πάντα στο τέλος.
Οσοι Λασιθιώτες λοιπόν έχουν λόγο οπουδήποτε , ας προσπαθήσουν για όμιλο Κρήτης , αλλιώς το ποδόσφαιρο στο Λασίθι θα συνεχίσει να συρρικνώνεται μέχρι ασφυξίας.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Eμείς οι διοικούντες τον ΟΦΙ αδυνατούμε δυστυχώς να πάμε τον ΟΦΙ στην συγκεκριμένη Γ Εθνική. Επειδή αισθανόμαστε υπεύθυνοι για την συνέχεια της ιστορίας του ΟΦΙ θα παραμείνομε στις επάλξεις , «κατεβάζοντας» τον ΟΦΙ στην Α Λασιθίου. ΟΜΩΣ. Οποιος ή όποιοι θεωρούν ότι μπορούν και θέλουν και οδηγήσουν τον ΟΦΙ στην Γ Εθνική , είμαστε έτοιμοι είτε να τους παραδώσομε την διοίκηση είτε να παραμείνομε βοηθώντας τους.
Υ.Γ. Είναι και δική μας απορία πως κωμοπόλεις της Δυτικής Κρήτης , πολύ μικρότερες από την Ιεράπετρα , τον Αγιο Νικόλαο και την Σητεία , όπως το Καστέλι Κισάμου , η Παλιόχωρα , ο Πλατανιάς , τα Ζωνιανά , το Περαμα Μυλοποτάμου και η Επισκοπή μπορούν και διατηρούν ομάδες σε εθνικές κατηγορίες».