listen live
ακούτε τώρα: 10:00-12:00

Σύνδεση με Real fm - (Νίκος Χατζηνικολάου)

listen live
ακούτε τώρα: 10:00-12:00

Σύνδεση με Real fm - (Νίκος Χατζηνικολάου)

ακολουθεί: 12:00 -14:00

Ανατροπή & Πέναλτι - (Nίκος Μαρκάκης)

e-radio logo

Κρασανάκης στο athleticradio.gr: «Με τον ΠΟΑ έχουμε αφήσει κάποια πράγματα στη μέση»

Ο πρώην προπονητής του ΠΟΑ, Βασίλης Κρασανάκης, μίλησε στο athleticradio.gr σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη μετά την αποχώρηση του από την ομάδα του Ατσαλένιου.

Αποκλειστική συνέντευξη στους Γιάννη Φραγκάκη και Κώστα Παπαδόπουλο…

Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΟΑ το καλοκαίρι του 2015 σε μία περίοδο που οι «πράσινοι» έβαλαν στόχο την επιστροφή στις Εθνικές κατηγορίες. Με λίγα λόγια, «ρίχτηκε στα βαθιά» από την πρώτη στιγμή. Δύο χρόνια αργότερα αποχώρησε από τους «πράσινους» καταφέρνοντας όμως να «κολυμπήσει» και να βγει νικητής οδηγώντας τον ΠΟΑ, αρχικά στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ και της Κρήτης και έπειτα σε μία ξέφρενη πορεία στη Γ’ Εθνική.

Ο Βασίλης Κρασανάκης μίλησε στο athleticradio.gr για τους λόγους που αποχώρησε από τον ΠΟΑ, για τη σχέση του με τη διοίκηση και τον κόσμο και αποκάλυψε πως με το προσφυγικό σωματείο έχει βάλει μία άνω τελεία, καθώς οι δύο πλευρές έχουν αφήσει ορισμένα πράγματα στη μέση…

Αναλυτικά η συνέντευξη στον Βασίλη Κρασανάκη:

Τώρα που δεν είστε προπονητής στον ΠΟΑ, πως είναι η καθημερινότητα σας; Έχει αλλάξει κάτι;

«Η περίοδος είναι τέτοια που θα έκανα τα ίδια και τότε. Ουσιαστικά θα ξεκουραστώ τώρα, θα φορτίσω μπαταρίες, οπότε αυτό που με ενδιαφέρει είναι να γυρίσω σε ορισμένα πράγματα που έχω αφήσει λίγο στην άκρη, όπως η οικογένεια μου, γιατί με έχουν στερηθεί όλη τη χειμερινή περίοδο (γέλια). Επίσης, χαλαρώνοντας και πίνοντας καφέ με φίλους, να συναντηθώ με παιδιά που έχω καιρό να μιλήσω, να πούμε πράγματα εκτός ποδοσφαίρου και να αποφορτιστούμε γενικότερα».

Ποιοι είναι οι λόγοι που αποφασίσατε να αποχωρήσετε από τον ΠΟΑ;

«Είναι αυτό που βγήκε και από την ανακοίνωση της ομάδας. Αυτό είναι το πόρισμα και ουσία. Δηλαδή, ότι υπήρξε μία διαφορά φιλοσοφίας. Όταν υπάρχει ένα πρότζεκτ που δεν μπορείς να στηρίξεις ή ενδεχομένως μπορεί να μην πιστεύεις 100% σε αυτό και όταν εσύ έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου και πιστεύεις ότι η επιτυχία έρχεται μέσω αυτού, από εκεί και πέρα το καλό θα είναι οι δύο πλευρές να χωρίζουν, διότι μετά δημιουργούνται περισσότερα προβλήματα παρά όσα λύνονται. Θεώρησα, λοιπόν, πως είναι το σωστότερο όταν μίλησα με τον κ.Γιάννη (σ.σ. Καλέμπουμπα) και μου κατέθεσε το δικό τους το κομμάτι, ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχουν κάποια σημεία δομής καλύτερα θα ήταν αυτή στιγμή να αποχωρήσω για το καλό της ομάδας και από εκεί και έπειτα βλέπουμε στο μέλλον τί μέλει γενέσθαι».

Ποιον ήταν αυτό το πρότζεκτ που αναφερθήκατε;

«Επειδή η επόμενη χρονιά προβλέπεται ποιο δύσκολη από την προηγούμενη με ανταγωνιστικότερες ομάδες, με έναν όμιλο που πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό για να παραμείνεις στην κατηγορία, η ομάδα θα έπρεπε να δυναμώσει σε πείρα και διαχείριση καταστάσεων, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτές τις ιδιαιτερότητες του πρωταθλήματος. Εκεί ήταν βασισμένη όλη η ιστορία. Θεωρώ ότι θα πρέπει όλες οι ομάδες να το αντιληφθούν αυτό, γιατί γνωρίζοντας και έχοντας μία εικόνα της κατηγορίας, θεωρώ πως δε θα περιμένουν το δεύτερο γύρο οι ομάδες για να ξεκαθαρίσουν τις καταστάσεις. Από την πρώτη κιόλας αγωνιστική θα υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη πίεση και ανταγωνισμός, οπότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος από την πρώτη ημέρα. Δεν θα περιμένεις το δεύτερο γύρο για να δεις τα πράγματα και τι μπορείς να κάνεις».

Σε ποια κομμάτια διαφώνησε η διοίκηση μαζί σας;

«Όσον αφορά το σχεδιασμό της ομάδας και το οικονομικό μπάτζετ της ομάδας. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι ήταν ειλικρινείς και στα χνάρια που βαδίζουν προσπάθησαν να μου καταθέσουν την πρόταση, αλλά από εκεί και πέρα νομίζω πως το πρότζεκτ, έτσι όπως κατατέθηκε, για εμένα είχε κάποια πραγματάκια που ήθελαν συζήτηση και να αλλαχθούν ενδεχομένως. Δεν υπήρχε διάθεση να αλλαχθούν, οπότε δεν μπορούσαμε να το υποστηρίξουμε».

Σου αφήνει κάποια πικρία όλο αυτό;

«Όχι, καθόλου! Εγώ από τον ΠΟΑ κέρδισα πάρα πολλά πράγματα. Θα ήμουν αχάριστος αν έλεγα ότι δε με σεβάστηκε ο ΠΟΑ ή ότι δεν πήρα πράγματα από τον ΠΟΑ. Ένα παραπάνω από τον κ.Γιάννη (σ.σ. Καλέμπουμπα), ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που, αν δείτε, όποιος έχει συνεργαστεί μαζί του τα ίδια πράγματα λέει. Δεν είναι τυχαίο. Ίσα ίσα που εμένα προσωπικά με στήριξε και σε ιδιαίτερες καταστάσεις και πέρυσι και φέτος, αλλά θα ήταν άδικο να έλεγα πως μου αφήνει πικρία αυτό το κομμάτι. Σίγουρα, θεωρώ πως έχουμε αφήσει κάποια πράγματα στη μέση και ενδεχομένως κάποια άλλη στιγμή να ξαναβρεθούμε να τα ολοκληρώσουμε».

Για τους περισσότερους η είδηση της αποχώρησης σας από τον ΠΟΑ ήρθε ξαφνικά. Για εσάς και τον ΠΟΑ ήταν το ίδιο ή είχε γίνει ήδη κάποια συζήτηση;

«Κοιτάξτε, ξαφνικό είναι για κάποιον που ίσως δεν γνωρίζει όλες τις πτυχές της κατάστασης. Πριν τελειώσει η χρονιά, εννοείται πως πρέπει να ξεκινήσεις  κάνεις τον προγραμματισμό της επόμενης. Όταν βλέπεις πως η ομάδα έχει σταθεροποιηθεί σε μία κατάσταση και σου δίνει την ευχέρεια να κοιτάζεις το επόμενο βήμα, κάποια ψήγματα της σκέψης μου τα είχα καταθέσει για να δω και τις αντιδράσεις. Τότε είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις. Το κακό είναι ότι εδώ στην Ελλάδα μας σοκάρει κάτι επειδή ενδεχομένως δεν το περιμένουν, ενώ όλες οι συνθήκες δείχνουν το αντίθετο (γέλια). Δεν είναι ότι με σόκαρε, είναι μία πραγματική και ρεαλιστική ιστορία. Έγινε μία συζήτηση, δεν υπήρχε μία ζεύξη απόψεων και τελείωσε. Τόσο απλά. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Πόσο δύσκολο είναι να είσαι προπονητής σε ένα σωματείο όπως ο ΠΟΑ;

«Δύσκολο για έναν προπονητή κατά τη γνώμη μου είναι όταν βρίσκεται σε ακαδημίες , διότι εκεί χτίζεις και αυτό που χτίζεις έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα, θα έχει εφαρμογή σε όλα τα χρόνια της ποδοσφαιρικής πορείας του παιδιού το οποίο έχεις αναλάβει, έχει διαφορετικότητες ανάλογα τις ηλικίες, είναι πολύ πιο περίπλοκο. Εδώ έχει να κάνει με το αποτέλεσμα. Παίρνεις αποτέλεσμα, είσαι επιτυχημένος, δεν παίρνεις αποτέλεσμα, δεν είσαι επιτυχημένος. Δυστυχώς αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα στην Ελλάδα. Η δυσκολία έγκειται στη διαχείριση των καταστάσεων. Αν μπορείς να διαχειριστείς καταστάσεις όσον αφορά τις προσωπικότητες, τον κόσμο και σίγουρα ένα σωματείο, όπως τον ΠΟΑ που βρέθηκε σε μία κατάσταση, λίγο άβολη για αυτόν, όταν έπεσε στην παρακάτω κατηγορία, που ο κόσμος δεν το είχε συνηθίσει αυτό.

Η δυσκολία ήταν να αποδείξεις πως μπορείς να σταθείς στα πόδια σου και να μπεις σε μία διαδικασία να πρωταγωνιστήσεις και πάλι. Εγώ πίστευα σε αυτήν την ομάδα, γιατί την είχα αντιμετωπίσει ως αντίπαλος όταν ήμουν στη Μινωική στην Α1 ΕΠΣΗ. Ήξερα τις δυνατότητες της, ήξερα τα παιδιά και θεωρούσα πως ο ΠΟΑ με το βάρος της φανέλας του μόνο μπορούσα να επανέλθει εκεί που ήταν παλαιότερα και με μία σωστή οργάνωση μπορεί εύκολα να κάνει και την πορεία που έκανε. Εγώ το πίστευα από την αρχή, διότι είχα μιλήσει με τα παιδιά και έχει προσωπικότητες που μπορούν να βοηθήσουν τον προπονητή να κάνει πιο εύκολα τη δουλειά του.

Ίσως να μην είχαμε κάνει τέτοια πορεία αν δεν είχαμε αυτά τα παιδιά μέσα στην ομάδα, διότι εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι προσφέρουν και μία προσωπικότητα που έχει δει πολλά πράγματα και σε υψηλότερο επίπεδο. Η βοήθεια όμως των μεγάλων, δηλαδή του Ρουμπάκη, του Τριανταφύλλου, του Πετράκη και του Πετρά ήταν πάρα πολύ σημαντική για το πως διαχειρίζονταν τα αποδυτήρια, ο οποίος είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Υπήρχαν παιδιά, όπως ο Χατζηανδρέου και ο Κουτσάκης που είναι πάρα πολλά χρόνια μέσα στην ομάδα και και έμαθαν να δουλεύουν με ένα τρόπο σωστό. Αγαπούν την ομάδα και παίζουν για την ομάδα. Όλα αυτά αν τα συναθροίσεις το αποτέλεσμα είναι αυτό που είδαμε».

Ποιο είναι το μυστικό συστατικό της επιτυχίας σας στον ΠΟΑ;

«Ένας προπονητής πέραν από τις γνώσεις που πρέπει να έχει, κάτι που είναι δεδομένο και κάθε μέρα να μαθαίνει και κάτι, ώστε να είναι ανταγωνιστικός στην αγορά και να προετοιμάζει τους παίκτες του καλύτερα, το βασικότερο είναι να ακούει. Υπάρχουν κάποιοι συνεργάτες μέσα στο γήπεδο, δεν εννοώ το τεχνικό τιμ, αλλά τους ποδοσφαιριστές που μέσα στον αγωνιστικό χώρο αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα πράγματα από ότι εσύ και θα πρέπει να τους δώσεις λόγο μέσα στην ομάδα, παίρνοντας εσύ πάντα τη ευθύνη των αποφάσεων.

Είναι σημαντικό να αφουγκράζεσαι, να έχεις χαμηλά το κεφάλι και να κλείνεις τα αφτιά, όσον αφορά τα υπόλοιπα. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να έχεις συνεργάτες τους ποδοσφαιριστές σου, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο. Από τον πιο μεγάλο θα δεις κάποια πράγματα που με την πείρα του τα διαχειρίστηκε διαφορετικά, από τον πιο μεγάλο θα δεις μία εικόνα που δεν έχεις καν στο μυαλό σου και δεν είναι λανθασμένη, αλλά βλέπεις πως σκέφτεται κάποιος άλλος, οπότε έχεις μία πιο σφαιρική εικόνα των πραγμάτων.

Το άλλο κομμάτι είναι το πως θα μπορέσεις να απομονώσεις αυτό το αγωνιστικό κομμάτι από όλα τα υπόλοιπα δρώμενα και να είναι προσηλωμένοι και ευχαριστημένοι σε αυτό που κάνουν. Κακά τα ψέματα αυτή τη στιγμή δουλεύουμε σε ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, που κάθε παιδί έχει τα δικά του τα θέματα, τις εργασίες, πέραν του ποδοσφαίρου. Θα πρέπει να το καταλάβεις και ουσιαστικά, όποτε χρειάζεται να μπορείς να τον βοηθήσεις και στα υπόλοιπα με όποιο τρόπο γίνεται. Αυτό δημιουργεί ένα κλίμα οικογένειας και μετά ο καθένας παίζει για τον διπλανό του και για σένα. Αυτή είναι η όλη κατάσταση. Σίγουρα είναι σημαντικό πως θα προετοιμάσεις την ομάδα, πως θα είναι σε φυσική κατάσταση, αλλά αν ο καθένας δεν παίζει για τον διπλανό του δε γίνεται τίποτα, σε καμία ομάδα».

Η ομάδα λίγο πριν το τέλος του πρωταθλήματος ήταν κοντά στην κορυφή. Είχατε καμία συνάντηση με την διοίκηση ούτως ώστε να κάνετε το βήμα παραπάνω;

«Όποιος φτάνει στο νερό και βλέπει την πηγή και τρέχει δεν νομίζω ότι δεν θέλει να ακουμπήσει, αυτό θα είναι ψέματα. Όλοι μέσα στο μυαλό μας κάποια στιγμή θέλαμε να το κυνηγήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Ξέραμε ότι ήταν αδύνατο, διότι εκεί θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική, καθώς σε όλες μου τις συνεντεύξεις Τύπου τόνιζα ότι πηγαίναμε για το καλύτερο δυνατό. Αρχικά να σώσουμε την ομάδα που ήταν ο βασικός στόχος, γιατί θεωρώ ότι όσο καλά και να ξεκινάς ο στόχος σου πρέπει να είναι συγκεκριμένος. Όταν το πετύχεις τότε αλλάζεις στόχο, αλλιώς κάτι δεν πάει καλά. Δεν μπορείς να έχεις δύο στόχους, ο στόχος είναι ένας. Ποιος ήταν; Να σώσουμε την ομάδα. Από την στιγμή  που σώθηκε, αλλάξαμε στόχους.

Εμείς μετά δεν πήγαμε να κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα, καθώς βοηθήσαμε τα παιδιά να δώσουμε ευκαιρίες να πάρουν την εμπειρία του πρωταθλήματος και στρέψαμε το βλέμμα μας εκεί. Το βασικό είναι να είναι ξεκάθαροι οι στόχοι. Αν γινόταν κάτι και το παίρναμε δεν νομίζω η επόμενη ημέρα του ΠΟΑ να ήταν ρόδινη. Οι απαιτήσεις θα είναι τεράστιες και δεν νομίζω το σωματείο αυτή τη στιγμή πως έχει τις βάσεις για να μπορέσει να το διεκδικήσει αυτό. Δείτε  που φτάσαμε τώρα, αυτή τη στιγμή, ενώ κυνηγούσαμε κάτι καλό  και για την επόμενη χρονιά δεν μπορούμε να το κυνηγήσουμε παρότι κάναμε μια τέτοια πορεία. Μακάρι βέβαια η ομάδα να το πετύχει, αλλά είναι λίγο δύσκολο».

Τι κρατάτε από αυτά τα δύο χρόνια στον πάγκο του ΠΟΑ;

«Εγώ κρατάω τα πάντα την κάθε στιγμή! Από την πρώτη φορά που πήγα και μίλησα με τον κ. Γιάννη (σ.σ. Καλέμπουμπας), και κάναμε την πρώτη επαφή μέχρι και την τελευταία μέρα που συνάντησα τον κ. Γιάννη και τον ευχαρίστησα για την συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Αυτά τα δύο χρόνια που περάσαμε εκεί μέσα είναι όλα θετικά. Όλα είναι σχολείο! Ακόμα και τα προβλήματα που ενδεχομένως δημιουργήθηκαν είναι κάποια πράγματα τα οποία σε ανδρώνουν και σε κάνουν πιο πεπειραμένο, ώστε να μπορείς να διαχειριστείς στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις. Οπότε όλα θα πρέπει να τα κρατάς. Σίγουρα όταν αναμοχλεύεις τις αναμνήσεις θα σου φέρουν τις όμορφες αναμνήσεις, το πρωτάθλημα την πορεία μας, τις προσωπικές σχέσεις που είχαμε με τα παιδιά και τους διοικούντες, αλλά όλα πρέπει να τα κρατάς».

Τι είναι αυτό που σας δίνει την εντύπωση ότι ο ΠΟΑ είναι σχολείο για εσας;

«Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ο πιο έμπειρος προπονητής αυτή τη στιγμή, ούτε καν στο Ηράκλειο (γέλια), οπότε καταλαβαίνεις ότι η εμπειρία σε αυτό το κομμάτι ήταν πιο περιορισμένη. Θα χρησιμοποιήσω την έκφραση που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα κάποια στιγμή, οτι έπεσα στα βαθιά και έπρεπε να κολυμπήσω. Έπεσα στα βαθιά, εις γνώσει μου βέβαια και θα έπρεπε να αποδείξω ότι ξέρω και κολύμπι και με φουρτουνιασμένη θάλασσα (γέλια). Θεωρώ ότι τα πήγαμε καλά και γι’ αυτό νομίζω ότι ήταν ένα καλό σχολείο ο ΠΟΑ». 

Έχει αλλάξει η στάση της διοίκησης προς εσάς αυτά τα δύο χρόνια;

«Κοιτάξτε, εμένα η δουλειά μου δεν ήταν να κοινωνικοποιούμε με τη διοίκηση. Η δουλειά μου ήταν να προετοιμάζω την ομάδα, ώστε να είναι έτοιμη για το επόμενο παιχνίδι. Κοίτα με την διοίκηση δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ίσα ίσα με τον κ.Γιάννη (σ.σ. Καλέμπουμπα) και όλα τα άλλα μέλη της ομάδας υπήρχε μία καθημερινή τριβή που βρίσκαμε και αναλύαμε τα προβλήματα της ομάδας, τα λειτουργικά, τα αγωνιστικά, τα οργανωτικά για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι. Θεωρώ ότι είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία, μια συνεργασία κατανόησης, ειδικά τη φετινή χρονιά που ήταν και πιο δύσκολα τα πράγματα, καθώς είχε ταξίδια και ιδιαίτερες καταστάσεις και αυτό που κάποια στιγμή ξεκινάς με ένα στόχο και βλέπεις ότι η ομάδα έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες και αυτό χρειάζεται διαχείριση. Με την διοίκηση όλη αυτή η συζήτηση στο να μπούμε σε ένα κανάλι και να ακολουθήσουμε το πλάνο το οποίο είχαμε χαράξει εξ αρχής, εκεί υπήρχε μια επαφή μια συνεννόηση, αλλά δεν είχε αλλάξει σε κάτι, όπως ήταν από την πρώτη στιγμή ήταν μέχρι το τέλος. Είχαμε μια σταθερή σχέση».

Ο κόσμος σας πίστεψε από την αρχή; Άλλαξε η στάση του στη συνέχεια; Πως το είδατε εσείς;

«Σίγουρα ο κόσμος στην αρχή ήταν προβληματισμένος. Ενδεχομένως να μην με ήξερε. Ίσως να ήταν και καχύποπτος, καθώς υπήρχαν τόσο μεγάλα ονόματα γύρω από την ομάδα τα οποία θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει τον ΠΟΑ. Θεωρώ όμως ότι με όλη αυτή την διαδρομή που χαράξαμε αυτά τα δύο χρόνια, η αγάπη που πήρα από τον κόσμο και ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή που έχω φύγει από την ομάδα και τα μηνύματα που πήρα από τον κόσμο, θεωρώ ότι πράγματι έχει αλλάξει αυτή η αντίδραση, έχουν γίνει πιο θερμοί, τους δείξαμε την αγάπη μας και τον σεβασμό μας, καθώς ήταν κοντά στην ομάδα και τα δύο χρόνια και κάναμε το καλύτερο δυνατό για αυτήν και για να φέρουμε τη χαρά στα χείλη του κόσμου, ο οποίος ήταν προβληματισμένος όταν η ομάδα έπεσε στην παρακάτω κατηγορία, αλλά θεωρώ πως τέλος καλό όλα καλά. Οι σχέσεις μας πλέον είναι σε πολύ καλό επίπεδο».

Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο του ΠΟΑ;

«Εγώ τον κόσμο του ΠΟΑ τον έχω ευχαριστήσει αρκετές φορές και αν δείτε την ανακοίνωση που έβγαλα, στο τέλος έγραψα ότι πρέπει να σέβεσαι κάποια πράγματα. Εγώ σέβομαι τον κόσμο του ΠΟΑ  και ακόμα και στην αρχή που ήταν προβληματισμένοι ποτέ δεν μου δημιούργησαν πρόβλημα, ίσα ίσα ήταν εκεί και με βοήθησαν, μας στήριξαν και στα εύκολα και στα δύσκολα. Μας βοήθησε με την φωνή, στις προπονήσεις ήταν θερμοί μαζί μας και μας έδιναν δύναμη για τη συνέχεια. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, καθώς όταν ο κόσμος της ομάδας είναι κοντά και δεν δημιουργεί θέματα καταλαβαίνεις ότι παίζεις με έναν παίκτη παραπάνω».

Αν είχατε την ευκαιρία να μιλήσετε με τον επόμενο προπονητή της ομάδας, τι θα τον συμβουλεύατε για αυτόν τον ΠΟΑ που ζήσατε εσείς;

«Δεν νομίζω ότι θα πάει προπονητής στον ΠΟΑ και δεν θα ξέρει τι είναι ο ΠΟΑ. Το μόνο που θα ήθελα να του πω είναι ότι η ομάδα έχει πάρα πολλές δυνατότητες, με προσοχή και διαχείριση η ομάδα θα μπορέσει να κάνει πολλά περισσότερα από τη πέρυσι και ότι ουσιαστικά το μόνο που θα πρέπει να κάνει είναι να καταβάλει και αυτός τα μέγιστα, που είμαι σίγουρος όποιος και αν πάει αυτό θα κάνει ώστε να μπορέσει να διατηρήσει αυτή την εικόνα που έχει η ομάδα όχι μόνο την αγωνιστική, καθώς ο άλλος που θα έρθει μπορεί να αλλάξει τον τρόπο του παιχνιδιού,  αλλά την φιλοσοφία, ότι να πάμε για να κερδίζουμε. Εμείς όλη τη χρονιά φέτος παίζαμε για τη νίκη. Όλα τα ματς πηγαίναμε για να τα κερδίσουμε άσχετα αν ορισμένες φορές το πληρώσαμε χάνοντας τα. Για αυτό κάναμε αυτή την πορεία θεωρώ εγώ επειδή μπαίναμε σε όλα τα ματς για τη νίκη και στόχο το επιθετικό ποδόσφαιρο».

Ποιος είναι ο στόχος σας από εδώ και πέρα;

«Ο στόχος μου να ξεκουραστώ (γέλια), αν ήταν να σκεφτόμουν κάτι θα είχα φύγει πιο νωρίς από τον ΠΟΑ και θα είχα βρει την επόμενη στέγη. Αυτή τη στιγμή δεν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο, αυτό που με ενδιέφερε ήταν να δω τι θα κάνω με τον ΠΟΑ. Από την στιγμή που δεν συνεχίζω αυτό που θα κάνω είναι να ασχοληθώ με την οικογένεια μου να ξεκουραστώ να φορτίσω τις μπαταρίες και στο μέλλον αν έρθει κάτι το οποίο θα είναι ενδιαφέρον και στα πλαίσια έτσι όπως εγώ το σκέφτομαι προφανώς θα πάω σε κάποια άλλη ομάδα. Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάποια πρόταση δεν έχω συζητήσει με κάποιον, δεν έχω μπει σε τέτοια διαδικασία, εξάλλου από τι βλέπω οι ομάδες έχουν κλείσει το θέμα προπονητή, οπότε καταλαβαίνεται ότι δεν μπαίνω σε τέτοια διαδικασία»

Ενδεχόμενη πρόταση από ομάδα εκτός Κρήτης θα την εξετάσετε το ίδιο με μία εντός του νησιού;

«Αν έρθει πρόταση εκτός Κρήτης σίγουρα θα είναι δελεαστική. Από εκεί και πέρα θα κάνω μια συζήτηση με την οικογένεια μου και ότι αποφασίσουμε από κοινού. Αυτό δεν μπορείς να το προδικάσεις από τώρα. Το καλό είναι να υπάρχουν προτάσεις και ότι είναι να έρθει θα έρθει».

Θα σας ξαναδούμε στον πάγκο του ΠΟΑ;

«Με τον ΠΟΑ έχουμε βάλει μια άνω τελειά, δεν έχουμε τελειώσει όλη αυτή τη διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει. Εγώ εύχομαι στην ομάδα τα καλύτερα, να πάει όσο πιο μακριά μπορεί, να διατηρήσει το δρόμο που έχει πάρει αυτή τη στιγμή. Δεν είναι δρόμος δικός μου, είναι όλων και θεωρώ ότι έχει όλα τα εφόδια να παραμείνει εκεί και γιατί όχι, όταν αλλάξουν κάποια πράγματα και οι συνθήκες να ξαναβρεθούμε εκεί. Εγώ έχω φύγει σαν φίλος και όπως είπα στον πρόεδρο σίγουρα θα συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον. Από εκεί και πέρα δεν ξέρεις τι σου προδικάζει το μέλλον, θα δούμε. Όλα είναι ανοιχτά!».