Πετράκης: “Η επιτυχία δεν έχει μυστικά”

Ο προπονητής του Ερμή, Γιώργος Πετράκης, μιλώντας στον Αthletic Radio 104.2, έκανε τον απολογισμό της σεζόν ενώ αναφέρθηκε στα … παρεξηγημένα Ζωνιανά αλλά και την… ποδοσφαιρική σχέση με τον πατέρα του.

Ο Ερμής έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Γ εθνικής (4ος όμιλος) παραμένοντας στην κορυφή για το 1/3 του χωρίς πάντως να έχει ανάλογη συνέχεια.

Σε κάθε περίπτωση το πρόσημο είναι θετικό και αυτό οφείλεται εν πολλοίς και στην δουλειά του νεαρού τεχνικού της Γιώργου Πετράκη, που έχει τα προπονητικά… γονίδια της επιτυχίας.

Ο προπονητής της Ρεθυμνιώτικης ομάδας  μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, έκανε τον απολογισμό της σεζόν ενώ αναφέρθηκε και στα … παρεξηγημένα Ζωνιανά αλλά και την… ποδοσφαιρική σχέση με τον πατέρα του.

Αναλυτικά όσα είπε o Γιώργος Πετράκης στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα της Γ εθνικής (4ος όμιλος)

“Είχαμε δύσκολο έργο στο πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι η ομάδα έκανε 16 μεταγραφές και “χτίστηκε” μία ομάδα από το μηδέν. Κάθε ομάδα κρίνεται από την πορεία της, Ξεκινήσαμε εντυπωσιακά κάνοντας έναν φανταστικό πρώτο γύρο. Για 10 αγωνιστικές ήμασταν στην πρώτη θέση. Ήταν κάτι τιμητικό για μας. Ο αρχικός στόχος της παραμονής κρίθηκε νωρίς. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου. Είχαμε μία ομάδα ανταγωνιστική και όλοι μας σέβονται. Αν με ρωτάς αν είμαι ευχαριστημένος από την 7η θέση που τερματίσαμε θα σου έλεγα όχι. Μπορούσαμε και αξίζαμε να είμαστε ψηλότερα”.

Για το τι έφταιξε και η ομάδα δεν παρέμεινε πολύ ψηλά μέχρι το τέλος

“Υπήρξαν κάποια πράγματα που μας στέρησαν αυτή την δυνατότητα. Από την στιγμή που καταφέραμε σύντομα την παραμονή κοιτάξαμε το μέλλον της ομάδας, να προωθηθούν κάποιοι νέοι παίκτες ή κάποιοι που δεν είχαν πάρει χρόνο συμμετοχής. Τον Γενάρη έφυγαν εννέα παίκτες και κάναμε μόλις δύο μεταγραφές. Μίκρυνε το ρόστερ. Βγήκαν και κάποιοι τραυματισμοί συν κάποιες τιμωρίες. Συμφώνησα και γω με τις αποφάσεις της Διοίκησης. Θέλαμε να προστατεύσουμε τον στόχο μας κοιτώντας την επόμενη μέρα. Δεν υπήρχε λόγος να μην συμφωνήσω αφού ήταν για  το καλό της ομάδας. Η ομάδα με την πορεία της στο ξεκίνημα δημιούργησε προσδοκίες και θα πρέπει να “πατήσουμε” εκεί”.

Για το αν θα συνεχίσει στον Ερμή

“Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα με την Διοίκηση. Θέλει να περάσει κάποιος χρόνος ώστε να ηρεμήσουμε όλοι μετά από μία δύσκολη σεζόν. Θα γίνει ένα ραντεβού και ισχύουν αυτά που είπα μετά το ματς με τον Εργοτέλη. Είμαι ευχαριστημένος από την συνεργασία που είχα με την ομάδα. Συνεργάστηκα με ανθρώπους που σπανίζουν. Η συνέπειά τους ήταν σε υψηλό επίπεδο. Υπάρχει κατανόηση και χαίρομαι που δούλεψα κάτω από ιδανικές συνθήκες. Ο προπονητής έχει τα “θέλω” του και η Διοίκηση θέτει τους στόχους”.

Για τον ίδιο

“Ήταν ένα σημαντικό βήμα γα μένα ο Ερμής μετά τον Ηροδοτο. Δεν φοβήθηκα καθόλου. Στα Ζωνιανά γίνεται καλή δουλειά. Η ομάδα είναι σε καλό επίπεδο και είναι πολυτέλεια στις μέρες μας να δουλεύεις με τις καλύτερες συνθήκες”.

Για τον πατέρα του, Γιάννη

“Με τον πατέρα μου μιλάμε καθημερινά, αν και είναι στα Γιάννενα, για προπονητικά θέματα πέρα από τα οικογενειακά. Μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας και με βοηθάει πάρα πολύ. Δουλεύει σε υψηλό επίπεδο και θα ήθελα να πάρω οτι μπορώ από εκείνον”.

Για την άνοδο του Εργοτέλη

“Η βαθμολογία λέει πάντα την αλήθεια. Ο τίτλος κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ο Εργοτέλης δίκαια πήρε το  πρωτάθλημα. Έκανε μία τεράστια προσπάθεια στο φινάλε με σερί νίκες και ο τίτλος κρίθηκε στο νήμα.

Για τον υποβιβασμό της ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ

“Ειλικρινά στενοχωρήθηκα γιατί αυτή η ομάδα δεν άξιζε να πέσει. Το λέω και το εννοώ. Ίσως πλήρωσε την απειρία τις από Εθνικές κατηγορίες”.

Για τον ΠΟΑ

“Έκανε μία πολύ καλή πορεία. Ήταν μία ομάδα που έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Έχει έναν καλό προπονητή και φέτος έβαλε τις βάσεις για το μέλλον”.

Για τον Ηρόδοτο

“Χάρηκα πάρα πολύ με την πορεία του. Είμαι περήφανος. Πέρυσι δεν ανεβήκαμε αλλά φέτος αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους. Έχει μία καλή ομάδα και κάνει βήματα προς τα πάνω. Έχει κόσμο και δυναμική και μπορεί να ξεχωρίσει”.

Για τις βαθμολογικές απώλειες που είχε ο Ερμής στην έδρα του

“Χάσαμε πολλούς βαθμούς εντός έδρας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Είχαμε πάντως μία καταπληκτική πορεία εκτός έδρας. Ίσως η ομάδα μπορούσε να παίξει καλύτερα σε μεγαλύτερα γήπεδα από το δικό μας που ο αντίπαλος “κλεινόταν””.

Για την αντιμετώπιση που είχε η ομάδα του από την Διαιτησία

“Δεν μιλάω ποτέ για την Διαιτησία και τώρα το ίδιο θα κάνω. Θα ήθελα πάντως να είχαμε πιο ποιοτικές διαιτησίες στα ματς  μας. Αδικηθήκαμε αυτό είναι σίγουρο. Θα επικεντρωθώ όμως στο αγωνιστικό κομμάτι”.

Για το πρωτάθλημα της Γ εθνικής (4ος όμιλος)

“Ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο πρωτάθλημα. Άσχετα με το αν έπεφτε μόλις μία ομάδα. Όλες οι ομάδες τερμάτισαν κοντά στην βαθμολογία. Δεν υπήρχε ούτε ένα εύκολο ματς. Ακόμα και η ομάδα, η ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ,  που έπεσε “έκοψε” βαθμούς από Εργοτέλη και Ιωνικό. Ήταν αμφίρροπο. Κύλησε σε ικανοποιητικό επίπεδο”.

Για τα …παρεξηγημένα Ζωνιανά

“Είμαι από τον Μυλοπόταμο και ξέρω πόσο φιλόξενος τόπος είναι. Ακούγονται άδικα πράγματα για αυτό το μέρος. Υπάρχει ζεστασιά και φιλοξενία και αγαπάμε και τιμάμε τον τόπο μας”.

Για το “μυστικό” της επιτυχία του Ερμή

“Δεν υπάρχει “μυστικό”. Η επιτυχία δεν έχει μυστικά. Μόνο σκληρή δουλειά και συνέπεια. Για να “χτιστεί” κάτι καλό χρειάζεται να υπάρχει αγαστή συνεργασία ενός σύνολου ανθρώπων. Η εργασία ξεκινάει από τα ψηλά κλιμάκια και ευτυχώς στον Ερμή ξέρουν από ποδόσφαιρο. Μετά έρχεται η δική μας δουλειά και αυτό δένει συν την λεβεντιά που υπάρχει στο σωματείο”.

Για το τι του αφήνει η φετινή σεζόν

“Ευχαριστώ πάρα πολύ όσους όσοι συνεργάστηκα φέτος. Ευχαριστώ τους ανθρώπους στα Ζωνιανά. Εύχομαι να πάει ακόμα καλύτερα η ομάδα και αν μείνω θα παλέψω γι΄ αυτό. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που απαρτίζουν την ομάδα. Είναι τιμή μου που είμαι μέος του Ερμή Ζωνιανών”.

Stoiximan.gr. Live streaming στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα (Primera Division, Bundesliga, Campionato, NBA, Euroleague).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook