Τριανταφύλλου: “Συνεχίζω…”

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, ο αειθαλής Τάσος Τριανταφύλλου μιλάει στο athleticradio.gr και κάνει τον δικό του, μοναδικό, απολογισμό της φετινής περιόδου, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει πως δεν… κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Χρειάζεσαι σκόρερ με μεγάλη εμπειρία και καρδιά μικρού παιδιού; Εύκολη η επιλογή! Το όνομα του; Τάσος Τριανταφύλλου.  Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον ΠΟΑ και έδειξε από μικρός την εκτελεστική του δεινότητα.

Πλέον, στα 38 του χρόνια ο Τάσος Τριανταφύλλου συνεχίζει να βρίσκει τα αντίπαλα δίχτυα με την ίδια ευκολία, όντας μάλιστα από τους πρώτους σκόρερ στον τέταρτο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας. Ο έμπειρος επιθετικός μίλησε στον athleticradio.gr για τον ΠΟΑ, τις ακαδημίες του και το πότε σκοπεύει να… κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Μία δεύτερη νιότη ή κάτι άλλο;

Σε νεαρή ηλικία ο Τάσος Τριανταφύλλου συνδύαζε, τεχνική, ταχύτητα, ευφυία, προσωπικότητα και μεγάλη εκτελεστική ικανότητα. Επιστρέφοντας στον ΠΟΑ το καλοκαίρι του 2015, λίγοι ίσως θα περίμεναν πως τα έχει κρατήσει όλα αν και διένυε το 37ο έτος της ηλικίας του. Ο ίδιος όμως δε θεωρεί πως περνάει μία δεύτερη νιότη στην ομάδα του Ατσαλένιου, αλλά στέκεται στο πολύ όμορφο κλίμα που υπάρχει στις τάξεις του προσφυγικού σωματείου, το οποίο τον κάνει να δείχνει νεότερος, όπως τόνισε.

Ποιο είναι όμως αυτό το καλό κλίμα που αναφέρθηκε ο 38χρονος επιθετικός; Ο Τάσος Τριανταφύλλου εξήγησε πως «είναι οικογενειακό το κλίμα. Λειτουργούμε σαν παρέα και νομίζω έχει βγει όλη τη χρονιά μέσα στο γήπεδο. Αυτό μας έχει βγάλει στη θέση που είμαστε».

«Φωνακλάς» και οικογενειάρχης!

Αναθέσαμε στον Τάσο Τριανταφύλλου να κάνει μία αυτοκριτική τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής υποστήριξε πως, αν και είναι λίγο… φωνακλάς, προσπαθεί πάντα να βοηθήσει τους νεότερους ποδοσφαιριστές, κομμάτι στο οποίο ο ΠΟΑ δίνει μεγάλη βάση, ενώ τόνισε πως είναι αρκετά δύσκολος αντίπαλος. Εκτός αγωνιστικού χώρου ανέφερε πως είναι αρκετά ήσυχος και δίνει μεγάλη σημασία στην οικογένεια του.

Έχοντας περάσει τη μισή του ζωή στους αγωνιστικούς χώρους ο Τάσος Τριανταφύλλου δήλωσε ευχαριστημένος με όσα έχει καταφέρει υπογραμμίζοντας ότι, «έχω αγωνιστεί σε Super League και ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας. Ήμουν για αρκετά χρόνια επαγγελματίας και νομίζω σε αυτό το κομμάτι τα πήγα αρκετά καλά, γενικότερα όμως είμαι μια χαρά με τις επιλογές που έκανα». Για το αν ακούει παράξενα σχόλια για την ηλικία του από την κερκίδα απάντησε αρνητικά τονίζοντας τον σεβασμό που εισπράττει από τους αντιπάλους του τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Όνειρα, φιλοδοξίες και επαγγελματισμός…

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να αγωνίζεται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της χώρας μας, όμως ο Τάσος Τριανταφύλλου διένυσε μεγάλο διάστημα όντας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ήταν, έτσι, ο πλέον κατάλληλος να μας περιγράψει τις διαφορές ανάμεσα στο επαγγελματικό και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ο έμπειρος επιθετικός του ΠΟΑ, απόλυτος στην απάντηση του, τόνισε πως «είναι μόνο στο μυαλό αυτό. Όποιος θέλει να παίζει ποδόσφαιρο και έχει όνειρα και φιλοδοξίες πρέπει να σκέφτεται σαν επαγγελματίας, είτε αγωνίζεται στη Γ΄Εθνική είτε σε χαμηλότερη κατηγορία για να μπορέσει κάποια στιγμή να φτάσει ψηλότερα». Όσον αφορά τη Γ’ Εθνική που γνώρισε νεότερος σε σχέση με τη σημερινή, χαρακτήρισε χαμηλότερο το επίπεδο σήμερα και στάθηκε στο θέμα «οργάνωση», που ήταν καλύτερο παλαιότερα.

«Κλείνει» στον ΠΟΑ, άγνωστο πότε…

Έχοντας σκοράρει συνολικά τρεις φορές σε δύο αγώνες απέναντι στον Ολυμπιακό με τη φανέλα του Διαγόρα Ρόδου, το 2005 και το 2008, σχολίασε πως το συναίσθημα ήταν απίστευτο, όμως η ομάδα του ηττήθηκε, πράγμα που… έκρυψε τη χαρά του. Δηλώνοντας πως δεν μετανιώνει για καμία απόφαση που πήρε στην ποδοσφαιρική του καριέρα, ο Τάσος Τριανταφύλλου αποκάλυψε χωρίς δισταγμό, πως το καλοκαίρι του 2015 επέστρεψε στον ΠΟΑ με την προοπτική να κλείσει την καριέρα του. Όσο για το πότε θα έρθει αυτή η στιγμή δε θέλει ούτε να το σκέφτεται υπογραμμίζοντας πως «μέχρι στιγμής θα παίξω σίγουρα άλλον ένα χρόνο. Αν δεν προκύψει κάποιος τραυματισμός θα το πάω χρόνο με χρόνο. Θα μείνω πάντως στον ΠΟΑ για να κλείσω την καριέρα μου, εννοείται αυτό».

Το «σχολείο» ΠΟΑ και η μεγάλη αλλαγή του σήμερα…

Αν δινόταν η ευκαιρία στον καθένα να χαρακτηρίσει τον ΠΟΑ με μία λέξη, σίγουρα θα ακούγαμε αρκετές απόψεις. Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες θα ήταν, όμως, εκείνη του Τάσου Τριανταφύλλου, οποίος θεωρεί τον ΠΟΑ ως «σχολείο», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Συμπληρωματικά ανέφερε πως «ο ΠΟΑ είναι η ομάδα που ανδρώθηκα, που μου έμαθε τα πρώτα ποδοσφαιρικά μου βήματα, που με έκανε αυτό που είμαι σήμερα, να μη φοβάμαι μέσα στο γήπεδο, να μην έχω άγχος όταν παίζω ποδόσφαιρο. Ο ΠΟΑ γενικά είναι σχολείο για τα μικρά παιδιά, είναι μία οργανωμένη ομάδα. Έχει ακαδημίες, έχει πολλά εφόδια για να πάρει ένας ποδοσφαιριστής για να προχωρήσει».

Ακόμη, μιλώντας για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του ΠΟΑ και την εικόνα που έχει για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο έμπειρος επιθετικός των «πρασίνων» υπογράμμισε το πρόβλημα που έχει παρατηρήσει στους σημερινούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αυτό, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, είναι το γεγονός πως «τώρα τα σημερινά παιδιά κάνουν λίγο από όλα. Λίγο ποδόσφαιρο, λίγο σχολείο, λίγο φροντιστήριο και πάει λέγοντας. Εμείς διψούσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Νομίζω πως θέλαμε περισσότερο να ασχοληθούμε με το ποδόσφαιρο», για να τονίσει όμως πως «γενικότερα η Ελλάδα και ο ΠΟΑ έχουν ταλέντο. Εδώ στον ΠΟΑ έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και στην πορεία θα πλαισιώσουν τη μεγάλη ομάδα».

Αν και δε σκέφτεται το μέλλον του μετά το τέλος της καριέρας του, ο Τάσος Τριανταφύλλου κάνει ήδη τα πρώτα βήματα στην προπονητική, δίνοντας οδηγίες και μεταφέροντας προσωπικές εμπειρίες στα νεαρά παιδιά των ακαδημιών του ΠΟΑ. Ο ίδιος, πάντως, δε βάζει στο μυαλό του τα… μετά του ποδοσφαίρου, καθώς όπως τόνισε για ακόμη μία φορά δεν σκέφτεται ακόμα να κλείσει την καριέρα του.

Ο Βασίλης Κρασανάκης και το… άγαλμα στον Γιάννη Καλέμπουμπα

Όταν επέστρεψε στον ΠΟΑ στις 25 Ιουλίου του 2015, ο Τάσος Τριανταφύλλου βρήκε ένα σωματείο με έτοιμα θεμέλια για μία πορεία κορυφής. Με τον Βασίλη Κρασανάκη στον πάγκο τους οι «πράσινοι» του Ατσαλένιου κατάφεραν να πάρουν πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ και να πανηγυρίσουν μέσα από τα μπαράζ την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Ο 38χρονος επιθετικός στάθηκε στη βοήθεια που πρόσφερε ο Βασίλης Κρασανάκης στον ίδιο, καθώς και το αντίθετο τονίζοντας τη σχέση αλληλοβοήθειας μεταξύ τους. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «ο Βασίλης (σ.σ. Κρασανάκης) ήρθε σε ένα μεταβατικό στάδιο στην ομάδα. Είχε κάνει μία προσπάθεια να ανέβει και δεν τα είχε καταφέρει. Ήρθαμε την ίδια χρονιά στον ΠΟΑ στην Α1 ΕΠΣΗ. Είχε τον αέρα του ως νέος και ελπιδοφόρος προπονητής και είχε πολύ όρεξη. Έχω πάρει πράγματα από τον Βασίλη και προσπαθούμε κι εμείς με την εμπειρία μας να τον βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Νομίζω ο ένας βοηθάει τον άλλον».

Κλείνοντας την κουβέντα μας με τον Τάσο Τριανταφύλλου, τον αφήσαμε να μιλήσει για τον πρόεδρο του ΠΟΑ, Γιάννη Καλέμπουμπα, καθώς και για την υπόλοιπη διοίκηση του προσφυγικού σωματείου του Ατσαλένιου. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον κ.Καλέμπουμπα με μία ατάκα του να ξεχωρίζει. «Νομίζω πως πρέπει να του στηθεί άγαλμα εδώ στο Ατσαλένιο», υπογράμμισε αρχικά ο Τάσος Τριανταφύλλου αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΟΑ, για να συμπληρώσει πως «γενικότερα στους ανθρώπους που βοηθούν τον ΠΟΑ, όπως ο κ. Συνάνης στις ακαδημίες. Έχουν αφιερώσει πολλές ώρες δουλειάς εδώ πέρα. Επίσης, στο επιτελείο και τη διοίκηση που είναι δίπλα μας αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για το δημιούργημα τους».

Άγνωστο, λοιπόν, μέχρι πότε ο Τάσος Τριανταφύλλου θα αγωνίζεται, σίγουρο όμως είναι πως θα κλείσει την καριέρα του στον ΠΟΑ, όπως βέβαιο είναι και το γεγονός ότι η ιστορία δεν ξεγράφεται και ο 38χρονος, πλέον, επιθετικός έχει γράψει με «χρυσά» γράμματα τη δική του στις επαγγελματικές και ερασιτεχνικές κατηγορίες της Ελλάδας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook