Ο “χάρτης” της Γ’ Εθνικής του 2018

Μπορεί η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ να μην έχει κάνει ακόμα γνωστές τις ομάδες που θα βρίσκονται στον 4ο όμιλο του πρωταθλήματος, ωστόσο το athleticradio.gr έψαξε και σας παρουσιάζει τα πιθανά σωματεία που θα βρίσκονται στο δρόμο των Κρητικών ομάδων για τη σεζόν 2017-2018.

Φέτος στον όμιλο που βρισκόντουσαν οι 4 κρητικές ομάδες (Εργοτέλης, ΠΟΑ, Ερμής Ζωνιανών, ΙΝΚΑ), υπήρχαν 11 σωματεία τα οποία είχαν έδρα είτα τα γύρω νησιά όπως είναι ο Ιάλυσος, ο Πανθηραϊκός, η Ρόδος, είτε κοντά στην πρωτεύουσα της Ελλάδος.

Μετά τη φετινή αλλαγή, στον τρόπο με τον οποίο ανεβαίνουν οι ομάδες στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αυτόματα είναι βέβαιο, πως θα υπάρξει και αύξηση στις ομάδες, σε όλους τους ομίλους, γεγονός που θα φέρει περισσότερα σωματεία σε κίνδυνο για υποβιβασμό, καθώς να υπενθυμίσουμε πως φέτος υποβιβάστηκε μόνο ο τελευταίος.

Το athleticradio.gr έψαξε τα σωματεία που ανέβηκαν στη Γ΄ Εθνική και σε συνδυασμό με τα περσινά κριτήρια σας παρουσιάζει τους νέους αντιπάλους που θα έχει ο ΠΟΑ ο Ερμής Ζωνιανών αλλά και ο Ηρόδοτος ο οποίος κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ.

Από το νομό Χανιών η Παλαιόχωρα είναι αυτή που θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής καθώς στέφθηκε πρωταθλήτρια στην ΕΠΣΧ, στο Ρέθυμνο η Α.Ε. Μυλοποτάμου και από το Λασίθι ο ΟΦΙ.

Στον 4ο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής αναμένεται να βρίσκεται και το Αιγάλεω, το οποίο προσπαθεί να… ξαναγίνει μεγάλο, και να επιστρέψει στις κατηγορίες που του αρμόζει.

Το σημείο που ξεχωρίζει είναι ότι τη νέα χρονιά το νησί της Ρόδου θα έχει τρεις εκπροσώπους στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: Ιάλυσος, Ρόδος και ο Διαγόρας που πήρε την άνοδο.

Στην ΕΠΣ Κυκλάδων πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Σύρος, η οποία μετά από 17 χρόνια επιστρέφει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και αναμένεται να βρίσκεται στον όμιλο των κρητικών ομάδων.

Τέλος από την ΕΠΣ Πειραιά δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα η ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, καθώς Κερατσίνι και Οδηγήτρια αναμένεται να δώσουν μάχη για το… χρυσό εισιτήριο.

Κλείνοντας ναπούμε ότι πιθανότατα (και εφόσον δεν αλλάξει η μορφή των ομίλων), μαζί με τις Κρητικές ομάδες θα βρίσκονται εκείνες που βρίσκονταν και φέτος μαζί τους: Ιωνικός, Άγιος Ιερόθεος, Εθνικός Πειραιώς, Προοδευτική, Τριγλία Ραφήνας, Πανθηραϊκός, Ρόδος, Κηφισιά, Θύελλα Ραφήνας, Ιάλυσος και Ηλυσιακός.

Πλέον αναμένουμε και τον διαχωρισμό από την ΕΠΟ, ούτως ώστε να γνωρίζουμε με απόλυτη σιγουριά τον χάρτη του τετάρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής για τη σεζόν 2017-2018.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook