Ψυρόπουλος: “Η νίκη στο Κύπελλο μας γεμίσε με αυτοπεποίθηση”

Ο Ηλυσιακός απέκλεισε τον Ιωνικό και τώρα “ψάχνει” το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα κόντρα στον Πανθηραϊκό.

Δεν διανύει και τις καλύτερες στιγμές της νεότερης ιστορίας του ο Ηλυσιακός το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ουσιαστικά από το καλοκαίρι ο σύλλογος του Ζωγράφου βρίσκεται σε μία μακρά περίοδο συνεχών αναταραχών, που σε σημεία δημιουργεί την αίσθηση πως έχει μονιμοποιηθεί.

Αφίξεις ποδοσφαιριστών και αποχωρήσεις τους μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, αλλεπάλληλες αλλαγές προπονητών, ανακατατάξεις ακόμη και σε διοικητικό επίπεδο, είναι όλα κομμάτια μίας προβληματικής κατάστασης, που δεν επιτρέπουν στην ομάδα να «σηκώσει κεφάλι» ή, τουλάχιστον, να στείλει μήνυμα ελπίδας στους φίλους της πως μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα από εκείνα που -δεν- υπόσχεται…

Υπό αυτή την έννοια, η πρόκριση των κιτρινόμαυρων απέναντι στον Ιωνικό, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής, είχε αξία πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που προσφέρει ο θεσμός.

Ο Κώστας Ψυρόπουλος γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία της επιτυχίας αυτής, έχοντας υπόψη από την πολυετή πορεία του πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην απόδοση μίας ομάδας η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της.

Ο 50χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στα οφέλη της επικράτησης την περασμένη Κυριακή, σημειώνοντας πως η νίκη κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο, όπως είναι η ομάδα της Νίκαιας, τροφοδοτεί με αυτοπεποίθηση το στρατόπεδο του Ηλυσιακού.

«Σίγουρα η πρόκριση αυτή ήταν πολύ σημαντική για εμάς. Πήραμε μεγάλη αυτοπεποίθηση μέσα από αυτό το παιχνίδι και την επικράτηση απέναντι σε έναν αντίπαλο που κάνει πρωταθλητισμό. Ο Ιωνικός είναι ιστορική ομάδα, έχει δυνατότητες, έχει καλή ομάδα και όλα αυτά δίνουν μεγαλύτερη αξία στην πρόκρισή μας. Η νίκη αυτή μάς γεμίζει με αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος» υπογράμμισε στον πρόλογό του ο πολύπειρος προπονητής, για να συνεχίσει:

«Οι παίκτες μου ανταποκρίθηκαν πλήρως στον βαθμό δυσκολίας που είχε το παιχνίδι. Κατέθεσαν με μεγάλη αυταπάρνηση τον εαυτό τους μέσα στο γήπεδο. Έχει ιδιαίτερη σημασία, όμως, το γεγονός ότι, πέρα από την πρόκριση, παίξαμε και καλό ποδόσφαιρο. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

Μάλιστα, έκανε ειδική μνεία στους παίκτες του, προχωρώντας σε ονομαστικές αναφορές:

«Έπαιξαν πάρα πολλά παιδιά που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Έπαιξαν και πήγαν καλά ο Βουτσιώτης, ο Ρόππας, ο Κάλφας, ο Ξαγοράρης, ο Τσινιάς, ο Ρέββας, ενώ είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον Κοντοπίδη, ο οποίος είχε γενικά σταθερή παρουσία, ενώ απέκρουσε και δύσκολα πέναλτι. Υπάρχουν παιδιά με ταλέντο και ικανότητες, απλά χρειαζόμαστε λίγη παραπάνω εμπειρία, την οποία μάς προσφέρουν μόνο ο Πιπίνης και ο Ιωάννου».

Πηγή: mikriliga.com

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook