listen live
ακούτε τώρα: 12:00 -14:00

Ανατροπή & Πέναλτι - (Nίκος Μαρκάκης)

listen live
ακούτε τώρα: 12:00 -14:00

Ανατροπή & Πέναλτι - (Nίκος Μαρκάκης)

ακολουθεί: 14:00-16:00

Derby (Μανώλης Θέμελης

e-radio logo

Κρασανάκης: «Ο στόχος δεν αλλάζει και είναι η γρήγορη παραμονή»

Ο τεχνικός του ΠΟΑ Βασίλης Κρασανάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και το Νίκο Μαρκάκη για το εξαιρετικό ξεκίνημα της ομάδας και παρέμεινε άκρως προσγειωμένος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Κρασανάκης στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή «Ανατροπή και Πέναλτι»

Για τον φετινό ΠΟΑ: «Είμαστε μια ομάδα που ναι μεν ανεβήκαμε φέτος στην Γ’ Εθνικής όμως στο ρόστερ υπάρχουν αρκετοί παίκτες που έχουν εμπειρία από την κατηγορία. Έχουμε μια χημεία γιατί το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ παρέμεινε από πέρυσι. Εμείς δεν κοιτάζουμε, σε κάθε παιχνίδι, το όνομα του αντιπάλου αλλά το τι πρεσβεύει μέσα στο γήπεδο. Υπάρχουν στην ομάδα παίκτες με εμπειρία αλλά και ταλαντούχοι που συνδυάζουν όλα αυτά τα στοιχεία. Έχουμε σκοπό ώστε η ομάδα να εδραιωθεί στην κατηγορία και όσα γίνονται δεν είναι τυχαία αλλά προϊόν δουλειάς».

Για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: «Σίγουρα το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έχει διαφορά από το προηγούμενο που συμμετείχαμε. Υπάρχουν ομάδες με βαριά φανέλα και παίκτες υψηλού επιπέδου. Επίσης, υπάρχει το βάρος του αποτελέσματος. Και το λέω αυτό επειδή αρκετοί νομίζουν ότι φέτος το πρωτάθλημα θα είναι πιο εύκολο όμως αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν ομάδες με μεγάλη διαφορά. Αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσεις το οποιοδήποτε λάθος και αυτή είναι η ιδιαιτερότητα αυτού του πρωταθλήματος».

Για το αν στόχος του ΠΟΑ παραμένει η παραμονή: «Ο στόχος μας έιναι συγκεκριμένος. Είναι η παραμονή και από εκεί και πέρα, είμαστε η ομάδα που δεν έχει υψηλό μπάτζετ όμως διαθέτουμε ταλαντούχα παιδιά γιατί αν καταφέρουμε να σωθούμε νωρίς τότε αυτά θα έχουν αγωνιστικές εμπειρίες και θα «ψηθούν» ώστε του χρόνου να είναι πιο έτοιμοι. Η εικόνα που έχουμε μέχρι τώρα, μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και το μεγάλο κέρδος για εμάς είναι ότι θα καταξιωθούμε γρήγορα στην κατηγορία. Όλοι έχουν να λένε μια καλή κουβέντα για τον ΠΟΑ και αυτό θα είναι το κέρδος μας. Από εκεί και πέρα, όταν πετύχουμε τον πρωταρχικό στόχο, θα δούμε αν θα γίνει αναθεώρηση του».

Για το μυστικό του φετινού ΠΟΑ: «Δίνουμε πολύ μεγάλο βάρος στα αποδυτήρια και στο πως θα διαχειριζόμαστε τόσο τη νίκη, όσο και την ήττα. Το αποτέλεσμα με τον Εργοτέλη μας πείσμωσε περισσότερο παρά κάτι άλλο. Γνωρίζουμε ότι κάναμε σωστά όσα έπρεπε να κάνουμε και το μόνο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να διαχειριστούμε την κατάσταση και να δουλεύουμε πάνω στο πλάνο μας ώστε να βγαίνει μέσα στο γήπεδο».

Για το χαμηλό μπάτζετ του ΠΟΑ: «Κάθε ομάδα φτιάχνει το μπάτζετ ανάλογα με την δυνατότητα που υπάρχει. Γνωρίζουμε ότι ο πρόεδρος είναι κοντά μας και μας στηρίζει. Προσπαθούμε, βάσει αυτών που μπορούμε, να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα προσπαθεί τα μέγιστα μέσα στο γήπεδο και να έχουμε ένα αποτέλεσμα ανάλογο με τον στόχο μας. Πιστεύω ότι αυτό το έχουμε πετύχει, διαθέτουμε παιδιά που έχουν ιδιαιτερότητες και ανάλογα με τα παιχνίδια συμβάλουν».

Για τον Εργοτέλη: «Ο Εργοτέλης είναι μια ομάδα που αυτήν την στιγμή θεωρείται παραπάνω κατηγορίας. Έχει το μπάτζετ, την τεχνογνωσία και το τεχνικό τιμ ώστε να κάνει το παραπάνω βήμα. Κατά την προσωπική μου άποψη, ο Εργοτέλης θα πρέπει να διαχειριστεί την κατηγορία στην οποία αγωνίζεται. Έχει γήπεδα με τεχνικό τάπητα, αντιμετωπίζει ομάδες που θα παίξουν πολλές φορές «αντιποδόσφαιρο» και καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν στοιχεία που θα πρέπει να τα διαβάσουν γρήγορα και γρήγορα να τα αντιμετωπίσουν. Ένας Εργοτέλης που θα είναι διαβασμένος δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα».

Για το γεγονός ότι ξεχωρίζουν οι Ηρακλειώτες προπονητές: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που διαμορφώνεται συνεχώς και έχει διαφορά με τα παλιότερα χρόνια. Στο γήπεδο γίνονται πολλά διαφορετικά πράγματα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Το Ηράκλειο έχει την δυναμική επειδή οι ομάδες δουλεύουν σε πολύ καλά πρότυπα, σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα και αυτό σιγά – σιγά περνάει ως γνώση στους προπονητές. Όταν ένας προπονητής είναι καταρτισμένος, ψάχνεται συνέχεια και μπορεί να το μεταδώσει στους παίκτες τότε αυτό εν καιρώ περνάει στις ομάδες. Δεν το βλέπουμε μόνο στις μεγάλες ομάδες αλλά και στα τμήματα υποδομής».

Για το παιχνίδι με την Προοδευτική: «Η Προοδευτική αντιμετωπίζει εξωαγωνιστικά προβλήματα και αυτό μας δημιουργεί έναν προβληματισμό. Αυτήν την στιγμή να πω ότι στο παιχνίδι με την Ρόδο έπαιξαν τέσσερις παίκτες που πλέον δεν υπάρχει. Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει. Ένα θηρίο όταν είναι πληγωμένο, είναι και πιο επικίνδυνο. Θα πω ότι είναι από τα πιο δύσκολα παιχνίδια που έχουμε να δώσουμε.

Για την μεγαλύτερη δυσκολία της κατηγορίας: «Συνήθως οι δυσκολότεροι αντίπαλοι δεν είναι οι ομάδες με τα μεγάλα μπάτζετ και που έχουν συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο. Δυσκολότεροι αντίπαλοι είναι εκείνοι που έχουν άναρχο πλάνο και δεν ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις».

Για το ξεκίνημα των Εργοτέλη, Ερμή Ζωνιανών: «Ο Εργοτέλης είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Έχει το υλικό και την τεχνογνωσία ώστε να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία και είναι στο χέρι του το πως θα διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση. Όσον αφορά τον Ερμή, έχει έναν πολύ ταλαντούχο προπονητή όπως είναι ο Γιώργος Πετράκης και έχει την εμπειρία της Γ’ Εθνικής όταν ήταν στον Ηρόδοτο όπου είχε κάνει μια καταπληκτική πορεία. Έχει φτιάξει ένα συμπαγές σύνολο και μόνο τυχαία δεν είναι η βαθμολογική της θέση και πιστεύω ότι θα είναι στις πρώτες θέσεις».