listen live
ακούτε τώρα: 16:00-18:00

Σύνδεση με Real fm (Γιώργος Γεωργίου)

listen live
ακούτε τώρα: 16:00-18:00

Σύνδεση με Real fm (Γιώργος Γεωργίου)

ακολουθεί: 18.00-19.00

ΑΝΤί (Σπύρος Αλεξάκης)

e-radio logo

Σκληρή ανακοίνωση των οργανωμένων του ΠΟΑ για Εργοτέλη, Βρέντζο

Ό σύνδεσμος φίλων ΠΟΑ «Los Coproscilos» εξέδωσε μια ανακοίνωση 872 λέξεων και με την οποία παίρνει θέση για όλα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη.

Αναλυτικά:

«Μια φορά και ένα καιρό, εκεί γύρω στο 1929, ένα αθλητικό σωματείο δημιουργείται, στην πρωτεύουσα του μεγαλύτερου νησιού της Ελλάδος , δίνοντας έμφαση στο ποδοσφαιρικό κομμάτι το οποίο φέρει ως έμβλημα ένα ποδοσφαιριστή ντυμένο στα κίτρινα και στα μαύρα περιβαλλόμενο από ένα δάφνινο στεφάνι και εξ’ αρχής της ίδρυσης του, καυχιέται για την προάσπιση της ηθικής και της δικαιοσύνης προβάλλοντας ένα ‘’αριστερό’’ , ηθικό ‘’επαναστατικό’’ αλλά και προοδευτικά ‘’ανοικτόμυαλο’’ προσωπείο που εκτός των άλλων παραχωρεί το γήπεδο του σε διαφοροποιημένες Χριστιανικές οργανώσεις αλλά και ‘’αντεθνικούς’’ ευηπόλητους καλλιτέχνες ώστε να μας πείσει για την καλοσύνη και το αίσθημα της δικαιοσύνης που το διέπει . . . . . πρόσφατα δε, μια χούφτα άνθρωποι παραδίδουν μαθήματα καλής φιλοξενίας που συσχετίζεται και με το ‘’προσφυγικό’’ !

Πολυδιάστατα ηθικό και καλοσυνάτο σωματείο , καλοί μου άνθρωποι.

Και αφού ζούσαν αυτοί καλά, μέσα στο παραμυθάκι τους, πέρασαν τα χρόνια ήρθε η μεταπολίτευση και το άλλοθι της ‘’επανάστασης’’ εξατμίστηκε και άρχισαν να εδραιώνονται περίεργες δημόσιες σχέσεις που κύριο χαρακτηριστικό τους είχαν την μη ηθική και μη προάσπιση του ‘’ευ αγωνίζεσθαι’’ έναντια/εις βαρός των συμπολιτών τους, συμπεριλαμβανομένου και μιας ομάδας με πράσινο και άσπρο που είχε έμβλημα το αμπελόφυλλο και έδρα το Ατσαλένιο όταν για πολλά χρόνια (σχεδόν το 80% των χρόνων από την χρονιά της ίδρυσης τους) αγωνιζόντουσαν μαζί είτε στα τοπικά είτε στα Εθνικά πρωταθλήματα της Γ’ Εθνικής

Ξεχάστηκαν τα παλαιά ιδεώδη και οι ‘’ηθικές’’ και οι αξίες που είχαν μάθει από τους παππούδες τους και αυτά τα καλόπαιδα ξαφνικά βρέθηκαν να αγωνίζονται μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην μεγαλύτερη ποδοσφαιρική κατηγορία της χώρας με προέδρους που εκτός από κουμπαριές με τους προύχοντες της διοργανώτριας αρχής , θεμελίωσαν για τα καλά μια άριστη σχέση (και όχι μόνο) με μια άλλη »ομάδα-κράτος» με έμβλημα επίσης έναν δαφνοστεφανομένο αθλητή σαν και τον δικό τους , όπου συνέβαλλαν σημαντικά ώστε για κάποια χρόνια να απολαμβάνουν τα προνόμια της Super League.

Κάποια στιγμή δε, βρέθηκαν με μια ομάδα που το 40% αυτής (περίπου), αποτελούταν από δανεικούς από την ομάδα-κράτος που προαναφέραμε !

Και ενώ αυτοί οι λιγοστοί άνθρωποι , ζουν όλοι καλά στο όμορφο παραμυθάκι τους, ξαφνικά διαπιστώνουν ότι αυτή η ομάδα με τα κίτρινα δεν υφίσταται πια, λόγω οικονομικών χρεών (λόγω πρότερου και διαβλητού οικονομικού βίου ) και τείνει να εξατμιστεί, και πριν πέσουν από τα σύννεφα για το κακό που τους βρήκε, ανασυντάσσεται ο πολυπληθής λαός τους αλλά και ένας μικροσκοπικός λαλίστατος κυριούλης που εμφανίζεται ξαφνικά μέσα από τα σύννεφα και αναλαμβάνουν από κοινού την ευθύνη αλλά και την τύχη αυτής της ομάδος . . . γνωρίζοντας ‘’με το καλημέρα’’ και με περίσσια σιγουριά ότι σε δυο χρόνια θα συμπεριλαμβάνονται στην ανώτερη ποδοσφαιρική κατηγορία της χώρας . . .και με κάθε ευκαιρία μας το διατυμπανίζουν !

Μα από που πηγάζει τέτοια σιγουριά ? (ρητορικό το ερώτημα)

Μια χούφτα ‘’εναλλακτικοί’’ άνθρωποι δε, βροντοφωνάζουν ότι πραγματικά ανήκουν στην ανώτατη ποδοσφαιρική κατηγορία . . . αλλά η ιστορία καταγράφει 75 χρόνια από την ημέρα της ίδρυσης τους να συμμετέχουν είτε στα τοπικά πρωταθλήματα είτε στις κατώτερες εθνικές κατηγορίες.

Είναι απορίας άξιο . . . αυτή η κτητικότητα με την Super League, όπως απορίας άξιο είναι και το θράσος τους να νιώθουν υπερηφάνεια αλλά και να προκαλούν, το αίσθημα δικαίου, με τα γραφόμενα τους στα μέσα μαζικής πληροφόρησης , για μια ποδοσφαιρική ομάδα που κατά καιρούς φτιάχνεται με βάση το ‘’δανεικό’’ χρήμα απόρροια των εν λόγω ‘’σχέσεων’’, εξουσιοδοτώντας πρόεδρους – φαντάσματα, γραφικά και λαλίστατα (γεμάτα επιτηδευμένα & υποκριτικά ευχολόγια και υποδείξεις ) που κανένας στην τοπική κοινωνία μέχρι πρότινος δεν γνώριζε για την τόσο μεγάλη οικονομική ευρωστία τους ώστε να κάνει 25 μεταγραφές που στην πλειονότητας τους είναι υπέρ του δέοντος δαπανηρότατες με budget που ακόμα και ομάδα της Super League θα ζήλευε . . . μόνο σε διαλυμένες και χωρίς αίσθηση του δικαίου κοινωνίες, όπως αυτή του εδώ παραμυθιού μας, ευημερούν τέτοιους είδους »καταστάσεις»

Αυτή λοιπόν η ομάδα ‘’χρήμα’’, προσφάτως φιλοξενήθηκε από την ομάδα με τα πράσινα και τα άσπρα, το όνομα αυτής , Π.Ο.Ατσαλένιου η οποία είναι συνυφασμένη με την εγκυρότητα, την ΗΘΙΚΗ . . . μια ομάδα αδιαμφισβήτητα Αδιάβλητη με το budget να κυμαίνεται σε τέτοια ΛΟΓΙΚΑ επίπεδα , υπαρκτά , άρρηκτα συνδεδεμένα με τις οικονομικές δυνατότητες του Προέδρου αλλά και της εκάστοτε διοίκησης με μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία όσο αναφορά την θεμελίωση και το οικοδόμημα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Εδώ, οι λέξεις ‘’υπερηφάνεια’’, ‘’αγνός ποδοσφαιρικός ρομαντισμός’’ και ’’ευ αγωνίζεσθαι’’ λαμβάνουν και απολαμβάνουν την πραγματική τους διάσταση !

Στη μια πλευρά του γηπέδου λοιπόν, παρατάχθηκε η ομάδα ‘’χρήμα’’ που το budget της είναι τουλάχιστον έξι φορές μεγαλύτερο από την ομάδα της καρδιάς μας και παρόλο αυτά όλο το ποδοσφαιρικό Ηράκλειο παρακολουθούσε μια ΜΟΝΟ ομάδα να κυριαρχεί κατ΄κράτος με σωστό και όμορφο ποδόσφαιρο που τελικά ηττήθηκε, με παντελώς άδικο τρόπο από την ομάδα ‘’ χρήμα’’ με την τεράστια και καίρια συμβολή από τα παιδιά με τα μαύρα που χωρίς καμία αίσθηση ενοχής συνεχίζουν το θαυμαστό έργο των πατεράδων τους ! Μέχρι και δημοσιογράφοι από την μακρινή πρωτεύουσα χρησιμοποίησαν λέξεις/φράσεις όπως ‘’σφαγή στην Κρήτη’’, ‘’σκοτάδια/ώχρα’’ που προσδίδουν την πραγματική διάσταση . . . .του παραμυθιού τους.

Εεε συμπολίτη ??? Να την χαίρεσαι τέτοια ομάδα . . . . και όταν με το καλό επιστρέψετε εκεί που ποτέ δεν ανήκατε ας αλλάξατε τα χρώματα της ομάδας σας και πιθανόν και την ποδοσφαιρική σας επωνυμία αν θέλετε . . . τιμής ένεκεν στον/ους ευεργέτη/ες σας .

Και ζήσανε αυτοί καλά . . . πάνω στα σύννεφα αυτή την φορά

Η εν λόγω τοποθέτηση, μεταξύ αλλών, είχε σκοπό την αποφυγή διαιώνησης στην υποτίμηση αλλά και τον βιασμό της νοημοσύνης μας

Καλή νύχτα συμπολίτη !

ΥΓ: Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική.
Σύνδεσμος φίλων Π.Ο.Α
Los Coproscilos club»