listen live
ακούτε τώρα: 16:00-18:00

Σύνδεση με Real fm (Γιώργος Γεωργίου)

listen live
ακούτε τώρα: 16:00-18:00

Σύνδεση με Real fm (Γιώργος Γεωργίου)

ακολουθεί: 18.00-19.00

ΑΝΤί (Σπύρος Αλεξάκης)

e-radio logo

ΠΟΑ – Εργοτέλης: «Ντέρμπι που ξυπνάει μνήμες από τα παλιά»

Ο Γιάννης Καλέμπουμπας μιλάει στο athleticradio.gr για το σπουδαίο παιχνίδι του Ατσαλένιου και όχι… μόνο. Τι λέει για Ρουμπάκη, Τριανταφύλλου αλλά και πως συνδέει μαζί τους τον Άγγελο Καρβελά.

Του Γιώργου Τζανή

Ο πρόεδρος της ομάδας του Ατσαλένιου, δεν δίστασε να χρίσει φαβορί τον Εργοτέλη, χωρίς όμως να παραλείψει να σημειώσει πως σε 90 λεπτά και μάλιστα σε ντέρμπι δε χωρούν προγνωστικά. «Σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν χωρούν προγνωστικά καθώς σε 90 λεπτά όλα μπορούν να συμβούν. Σίγουρα ο Εργοτέλης λόγω ποιότητας και βάθος του ρόστερ έχει τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση όμως εμείς ως ομάδα θα παλέψουμε για το καλύτερο σε ένα ντέρμπι που δίνει αίγλη στο ποδόσφαιρο του Ηρακλείου και μας ξυπνά μνήμες από τα παλιά» είναι τα πρώτα λόγια του πολύπειρου ποδοσφαιρικού παράγοντα και επί χρόνια διοικητικού ηγέτη του ΠΟΑ στο athleticradio.gr.

ΠΟΑ και Εργοτέλης έχουν να αναμετρηθούν σε επίσημο παιχνίδι για περισσότερα από 10 χρόνια. Ο κύριος Καλέμπουμπας αναφορικά με την «επιστροφή» αυτού του τοπικού ντέρμπι στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του Ηρακλείου τονίζει: «Εύχομαι να γίνει ένα παιχνίδι από τα παλιά. Γνωρίζουμε όλοι την ιστορία με τις αναμετρήσεις αυτού του ζευγαριού και ελπίζουμε να αναβιώσουν καλές μνήμες. Προφανώς και θέλω να κερδίσει η δική μου ομάδα όμως θέλω να ευχηθώ να γίνει ένα ματς με γεμάτες κερκίδες, με καλό θέαμα και στο τέλος να επικρατήσει η καλύτερη ομάδα».

«Οι στόχοι εύκολα μεταβάλλονται»

Στη συνέχεια, ο κύριος Καλέμπουμπας ρωτήθηκε για τους στόχους της ομάδας και για το κατά πόσο αυτοί διαφοροποιούνται μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα της ομάδας και το δύο στα δύο με τις νίκες επί του Πανθηραϊκού και της Κηφισιάς.

«Αρχικά θα πρέπει να πούμε πως είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Βαδίζουμε μόλις προς την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και βρισκόμαστε στην αρχή ενός μαραθωνίου. Εμείς ως ομάδα θέσαμε ως στόχο την παραμονή στην αρχή της σεζόν όμως από τα πρώτα δείγματα φαίνεται να ξεφεύγουμε από το συγκεκριμένο στόχο, χωρίς να θέλω να βιαστώ να κρίνω καταστάσεις», τόνισε ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας του προσφυγικού προαστίου, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας και κάποια πλεονεκτήματα που αυτό παρουσιάζει συγκριτικά με τις άλλες ομάδες της κατηγορίας. «Εμείς ως ομάδα έχουμε σίγουρα το πλεονέκτημα της ομοιογένειας, καθώς τα περισσότερα παιδιά από πέρυσι έμειναν στην ομάδα, ενώ ενισχυθήκαμε με μερικά πολύ αξιόλογα και ταλαντούχα παιδιά. Πάνω σε αυτό προχθές είχαμε και την προσθήκη στην ομάδα μας του Γενιτσαρίδη, ένα ποδοσφαιριστή τον οποίο πιστεύουμε και θεωρούμε ότι μέσω της ομάδας του ΠΟΑ μπορεί να έχει μεγάλη εξέλιξη. Σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε ρόστερ που κοστίζουν αρκετές φορές περισσότερα χρήματα από το δικό μας όμως όπως έχουμε δει τα ρόστερ δεν παίζουν πάντα τόσο μεγάλο ρόλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο», τόνισε με νόημα ο πρόεδρος του ΠΟΑ».

«Ρουμπάκης,Τριανταφύλλου και… Καρβελάς»

Με την πάροδο της κουβέντας ρωτήσαμε τον πρόεδρο του ΠΟΑ και πιο συγκεκριμένα πράγματα, όπως το γιατί δεν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Άγγελου Καρβελλά στον Παναιτωλικό αλλά και τη σημασία που έχει για την ομάδα η παρουσία των Ρουμπάκη και Τριανταφύλλου με τον κύριο Καλέμπουμπα να δηλώνει τα εξής: « Όταν έχεις στην ομάδα ποδοσφαιριστές όπως οι Τριανταφύλλου και Ρουμπάκης ανεβαίνει αυτόματα το επίπεδο όλων των παιδιών. Και επειδή ακριβώς μιλάμε για παιδιά που ξεκίνησαν την καριέρα τους από εδώ, είναι λογικό να πονάνε περισσότερο την ομάδα και μερικές φορές να υπερβάλλουν εαυτούς ούτως ώστε να προσφέρουν. Όσον αφορά τη μεταγραφή του Καρβελά, υπήρξε μια καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, ενώ δόθηκε στον ποδοσφαιριστή ένα ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης για να ακολουθήσει έτσι ώστε η περίπτωση της μεταγραφής του να επανεξεταστεί στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο».

«Η λύση είναι η δουλειά στις ακαδημίες»

Οδεύοντας προς το τέλος της συνέντευξης, ρωτήσαμε τον κύριο Καλέμπουμπα για το ρόλο που διαδραματίζουν οι ακαδημίες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αλλά και για τη δουλεία που γίνεται στις ακαδημίες του σωματείου του Ατσαλένιου: «Για εμάς ως σωματείο οι ακαδημίες πρεσβεύουν ίσως το μεγαλύτερο ατού μας. Θεωρώ ότι είμαστε πρωτοπόροι στον τομέα αυτό στο Ηράκλειο γι’αυτό άλλωστε έχουν παραχθεί τόσα και τόσα ποδοσφαιρικά ταλέντα από τη δική μας πλευρά. Είδαμε όλοι προχθές στο παιχνίδι του Πλατανιά με τον Λεβαδειακό ότι σκόραραν δύο παιδιά τα οποία έχουν βγει από τα σπλάχνα της ομάδας μας. Και θα ήθελα να πω ότι ιδιαίτερα με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες η δουλειά και η βελτίωση των ακαδημιών για την παραγωγή ποδοσφαιριστών είναι η μόνη ίσως βιώσιμη λύση για τις ομάδες. Ναι μεν απαιτεί χρόνο, χρήματα και πολλή δουλειά όταν όμως αποδώσει αυτή η προσπάθεια οι ομάδες βγαίνουν μόνο ωφελημένες από αυτή τη διαδικασία».