Koρδονούρης: “Zήτημα τιμής να σώσουμε την ομάδα”

Ο Παναγιώτης Κορδονούρης μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 τόνισε πως είναι θέμα τιμής όλων των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ η παραμονή της ομάδας στην Γ΄ Εθνική. Διαβάστε ακόμα τι είπε για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, τον ίδιο αλλά και πολλά άλλα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Κορδονούρης μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 και στην εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ…

Καταρχήν να πω πως σίγουρα όταν η ΑΕΚ κατέβηκε στο πρωτάθλημα αυτό το καλοκαίρι ακόμα δεν το πιστεύαμε. Περιμέναμε όλοι με ποιες ομάδες θα είμαστε και έτυχε να είμαστε με την ΑΕΚ. Σίγουρα αυτό από μόνο του δίνει μια ιδιαιτερότητα και με άλλη αίγλη στο πρωτάθλημα και στον όμιλο μας.  Σίγουρα είναι τιμή και ευχαρίστηση να παίζεις με ένα από τους μεγαλύτερους και ιστορικότερους συλλόγους της χώρας. Να παίζεις αντιμέτωπος με αυτή την ομάδα. Στο μεταξύ μας παιχνίδι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με την  απόδοση μας. Όλοι ξέρουμε την ποιότητα της ΑΕΚ αλλά και η δική μας ομάδα έδειξε την ποιότητα της. Σε μεγάλο διάστημα αναγκάσαμε την ΑΕΚ να τα βρει δύσκολα. Αν δεν παίζαμε με λιγότερο παίκτη από το 53΄ ίσως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η αποβολή έπαιξε το ρόλο της. Η ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη τέτοια πράγματα και δεν χρειάζεται τέτοιου είδος παρεμβάσεις και είναι κρίμα. Έχουμε την συνείδηση μας ήσυχη, προσπαθήσαμε και για εμάς παίζει μεγάλο ρόλο η διοίκηση που μας στηρίζει και κάνουμε την προσπάθεια για την αντεπίθεση μας.

Για το αν περίμενε να κοιτάξει ο ΠΑΟΚ στα “μάτια” την ΑΕΚ…

Ίσως να υπήρχε αυτή η σκέψη, ότι δηλαδή δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και από το σκορ του πρώτου γύρου. Αυτό το σκορ περιφερόταν στο κεφάλι μας και για εμάς ήταν και ένα θέμα τιμής. Εκτός αυτού η εικόνα που έχουμε από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι τώρα είναι εντελώς διαφορετική. Λεπτομέρειες και συγκυρίες δεν μας άφησαν να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο.

Για το τι λάθη έγιναν και η ομάδα έχει φτάσει στο σημείο να διεκδικεί την παραμονή της…

Σίγουρα όλοι έχουμε ευθύνες αλλά το μεγαλύτερο μειονέκτημα μας είναι πως χάσαμε πολλά εύκολα παιχνίδια στην έδρας μας. Στα 9 πρώτα παιχνίδια είχαμε 6 παιχνίδια στην έδρας μας και αυτό στοίχισε που χάσαμε πολλά από αυτά. Στην συνέχεια έγιναν βελτιώσεις, βοήθησαν και τα παιδιά που ήρθαν το Δεκέμβρη και αυτό φάνηκε και γι αυτό είχαμε καλύτερη συνέχεια. Ότι έγινε ανήκει στο παρελθόν και κοιτάμε να σώσουμε την παρτίδα. Αδικούμε τους εαυτούς, την διοίκηση και τον κόσμο και είναι ζήτημα τιμής να παραμείνουμε στην κατηγορία γιατί θα πάνε οι κόποι όλων χαμένοι. Είναι αμαρτία να μην μείνουμε.

Για την αλλαγή προπονητή…

Πολλές φορές οι ομάδες όταν αλλάζει προπονητής το κάνεις για το καλό της ομάδα, για να αλλάξει η ψυχολογία. Αυτό το πράγμα το δείξαμε με την ΑΕΚ, συνειδητοποιήσαμε που βρισκόμαστε και τι πρέπει να κάνουμε και είμαστε ορκισμένοι να σώσουμε την παρτίδα. Υπάρχει το υλικό για να γίνει αυτό. 

Για τον Χάρη Ματθαιάκη που ήταν και συμπαίκτης μαζί του στον Εργοτέλη…

Σίγουρα έχει μια ιδιαιτερότητα. Ο Χάρης είχε μια ατυχία στην καριέρα του και ακολούθησε το δρόμο της προπονητικής. Έχει κάνει το αγροτικό του όταν ξεκίνησε πέρσι και όταν ήταν βοηθός φέτος. Ήταν από την αρχή της χρονιάς, ξέρει την ομάδα, την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή και είναι ένα καλό παιδί και ένας ανερχόμενος προπονητής. Με τους περισσότερους έχει υπάρξει συμπαίκτης, ξέρει την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή και είναι εύκολο να μεταδώσει κάποια πράγματα σε εμάς. Μόνο θετικά έχει να προσφέρει. 

Για το το σημαίνει για τον ίδιο η φετινή χρονιά και που θα τον βρει η επόμενη…

Καταρχήν αυτό που σκέφτομαι είναι να είμαι υγιής που είναι το πιο σημαντικό για ένα αθλητή. Αυτή τη στιγμή αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Δεν μου επιτρέπεται να σκέφτομαι κάτι άλλο μελλοντικά. Σκέφτομαι να προετοιμαστούμε καλά και να δώσουμε την πρώτη μάχη για τους τελικούς που ακολουθούν για την επιβίωση μας. Όταν με το καλό τα καταφέρουμε να σώσουμε την ομάδα τότε θα ηρεμήσω και θα ζυγίσω τα πράγματα και θα δω ποια θα είναι η επόμενη κίνηση. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα παραμείνω στο χώρο του ποδοσφαίρου. Δεν θέλω να αδικήσω τον εαυτό μου και τους συμπαίκτες μου και όσους μας στηρίζουν και θέλω να σώσουμε την παρτίδα.

Για τον ΟΦΗ και τις πιθανότητες που έχει για πρόκριση στον τελικό κυπέλλου…

Ο ΟΦΗ έχει μια πολύ καλή πορεία. Τερμάτισε στην 6η θέση όταν τα προηγούμενα χρόνια θυμόμαστε πόσο ταλαιπωρούταν η ομάδα.  Εκμεταλλεύτηκε την παράγοντα έδρα και παρά την φιλολογία που υπήρχε έδειξε πως είναι μια ομάδα με ήθος και το απέδειξε. Νομίζω πως για το κύπελλο είναι τουλάχιστον 50-50 οι πιθανότητες. Έχει το αποκούμπι του Γεντί Κουλέ και σίγουρα το μεγαλύτερο άγχος το έχει ο ΠΑΟ. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδια αλλά νομίζω πως ακόμη και να δεχθεί γκολ αν πετύχει γκολ θα είναι πολύ δύσκολο να δεχθεί τρία τέρματα. Μακάρι να βρεθεί στον τελικό, κάτι πολύ σημαντικό για όλη την Κρήτη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook