listen live
ακούτε τώρα: 00:00-08:00

Athletic Music (Athletic Radio 104,2)

listen live
ακούτε τώρα: 00:00-08:00

Athletic Music (Athletic Radio 104,2)

ακολουθεί: 08:00-10:00

Σύνδεση με Real fm- (Καμπουράκης - Λυριτζής)

e-radio logo

Οι προτάσεις της Επισκοπής για το Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο

Τις εκφράζει δια μέσου επιστολής με αφορμή και τις επερχόμενες εκλογές της Ε.Π.Σ.Ρεθύμνου.

Τέσσερις είναι οι προτάσεις της Επισκοπής για το Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο όπως τις εκφράζει δια μέσου επιστολής με αφορμή και τις επερχόμενες εκλογές της Ε.Π.Σ.Ρεθύμνου.

  • Αναλυτικά η επιστολή:

«Με την παρούσα επιστολή η Π.Α.Ε. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ τοποθετείται για τα τεκταινόμενα του ποδοσφαίρου στο νομό μας, με αφορμή και τις επερχόμενες εκλογές της Ε.Π.Σ.Ρ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ.

Η Π.Α.Ε. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ θεωρεί ότι πρέπει να εξωτερικεύσει τις σκέψεις της και την φιλοσοφία της όσο αφορά την οργάνωση και τον στόχο που πρέπει να τεθεί στο ποδόσφαιρο μας με συγκεκριμένες προτάσεις, και καλεί όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και τις ομάδες να ανοίξει διάλογος με καθαρά ποδοσφαιρικά και κοινωνικά κριτήρια,μακριά από μικροσκοπιμότητες και εγωισμούς. Σαφώς  αναγνωρίζουμε τα θετικά που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια όμως είναι χρέος μας να γίνουμε καλύτεροι.

ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ θα συνοψίσουμε τις θέσεις μας:

1ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.
Άποψη μας είναι να αποφασίσουμε όλοι τι ποδόσφαιρο θέλουμε και ποιος είναι ο στόχος που θέλει να επιτύχει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο μας θα πρέπει να κινηθεί σε υψηλότερους ρυθμούς με στόχο την αναβάθμιση των πρωταθλημάτων μας και την ανάδειξη των ταλέντων μας.

Σε αυτό το πλαίσιο προτείνουμε:
Α) Την δημιουργία ενός άτυπου αλλά σημαντικού << ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ >> μέλημα του οποίου θα είναι η οργάνωση , ο προγραμματισμός και η επίτευξη του κοινού στόχου. Αυτό το <<ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ>> αφού εξετάσει τις διαμορφωθείσες συνθήκες ανά έτος θα καταθέτει τις προτάσεις του στο Δ.Σ. Της ΕΠΣΡ για τον καθορισμό του πλαισίου λειτουργίας του ποδόσφαιρου μας. Η σύνθεση του μπορεί να αποτελείται από τον Πρόεδρο Δ.Σ., τον υπεύθυνο μικτών ομάδων και πρωταθλημάτων υποδομής , εκπρόσωπο του συλλόγου Προπονητών , αθλίατρο , ψυχολόγο , διατροφολόγο , και εκπρόσωπο του ΣΔΠΡ.
Β) Κατάργηση του θεσμού των παρατηρητών και αντικατάσταση του από ένα άλλο σώμα που θα προέλθει από συνεργασία με τους Καποδιστριακούς Δήμους και μέσα από τα προγράμματα αθλητισμού του κάθε Δήμου , χωρίς αμοιβή αλλά με ήθος και εκπαίδευση .Τα χρήματα που έρχονται στην Ένωση μας από ορισμούς παρατηρητών σε εθνικά πρωταθλήματα να εξοικονομούνται σε ένα ταμείο για ποδοσφαιρικούς σκοπούς (πχ σεμινάρια, τουρνουά, camp κα).

Γ) Σαφής εφαρμογή των κανονισμών: Χωρίς πολλά λόγια τα όργανα της ΕΠΣΡ θα πρέπει να εφαρμόζουν πιστά τον ΚΑΠ ώστε να υπάρχει ισονομία και δικαιοσύνη αμερόληπτη χωρίς παρερμηνείες.

Δ) Μείωση του οικονομικού κόστους των παιχνιδιών: Σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνάει η χώρα μας θα πρέπει όλου οι εμπλεκόμενοι σε ένα ποδοσφαιρικού αγώνα να μειώσουν κατά μεγάλο μέρος τις αποδοχές τους. Και αναφερόμαστε στους διαιτητές και στους γιατρούς. Τα πρωταθλήματα υποδομών θα πρέπει να διαιτητεύοντα δωρεάν γιατί πολύ απλά πρόκειται για εκπαίδευση και των νέων διαιτητών. Στο πλαίσιο της εξοικονόμησης χρημάτων , όλοι θα πρέπει να συμβάλλουν ώστε οι ομάδες μας να συνεχίσουν να λειτουργούν. Η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο μας θεσμικά δεν πρέπει να έχει οικονομικές απολαβές αλλά να έχει όραμα και διάθεση για προσφορά.

2ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΑΝΔΡΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ:
Για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου μας καταθέτουμε ένα πλάνο τετραετίας όσο αφορά τα πρωταθλήματα μας. Συγκεκριμένα , μέσα στην τετραετία να δημιουργηθεί μια νέα ELITE κατηγορία που θα είναι στην κορυφή του ποδοσφαίρου μας και θα απαρτίζεται από 10 ομάδες που θα πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις ( γήπεδα , ακαδημίες, πλάνα κ.α.). Αυτή η κίνηση πρέπει να συνοδευτεί από αύξηση των μικρών σε ηλικία ποδοσφαιριστών και θα πρέπει να ενθαρρυνθεί η συνένωση ομάδων ανά Δήμο. Το νέο πρωτάθλημα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό καθώς με τις αναδιαρθρώσεις των εθνικών πρωταθλημάτων της χώρας θα είναι δύσκολο για τις ομάδες μας αν δεν είναι ανταγωνιστικές να ανέβουν κατηγορία. Στις παρακάτω κατηγορίες θα ισχύσουν πιο << χαλαρά κριτήρια >> , ώστε να δώσουμε την δυνατότητα σε όλους να συμμετέχουν στη χαρά του ποδοσφαίρου.

3ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Ο Καθρέπτης του ποδοσφαίρου μας τοπικά , είναι οι Μικτές Ομάδες. Στόχος είναι να αναδείξουμε νέους ποδοσφαιριστές και να δημιουργήσουμε ισχυρές μικτές ομάδες. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να προχωρήσουμε στο ανδρικό πρωτάθλημα που αναφέραμε στο προηγούμενο κεφάλαιο και στην δημιουργία πρωταθλημάτων υποδομών δυο ταχυτήτων (ισχυρός όμιλος υποδομών).Στην καθαρή λειτουργία των μικτών ομάδων θα πρέπει να δούμε τις ομάδες μας όπως τους συλλόγους. Δηλαδή να δουλεύουν όλο το χρόνο και όχι όπως συμβαίνει τώρα που δουλεύουν μισό χρόνο. Με πλάνο το εθνικό σχέδιο της ΕΠΟ , προπονητικό πρόγραμμα , παρακολούθηση, και αξιολόγηση παικτών καθόλη την χρονιά , εκπαιδευτικά σεμινάρια , CAMP κ.α.. Το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ θα πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα των μικτών ομάδων μας , και των πρωταθλημάτων υποδομών. Η ευτυχής συγκυρία που έχει να κάνει με την παρουσία της ομάδας μας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο μπορεί να είναι σημαντικό κίνητρο για τους Ρεθεμνιώτες παίκτες.

4ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Καθώς είμαστε από τις λίγες ενώσεις της χώρας που έχουμε γυναικείο ποδόσφαιρο , είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε την ομάδα που συμμετέχει στα εθνικά πρωταθλήματα καθώς η δυναμική του γυναικείου ποδοσφαίρου σε όλη την ΕΥΡΩΠΗ είναι πολύ μεγάλη και έχει οφέλη στην τοπική κοινωνία.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Καταλήγοντας , σαν ΠΑΕ ΕΠΙΣΚΟΠΗ θεωρήσαμε χρέος, με τις προτάσεις μας να ανοίξουμε ένα ειλικρινή διάλογο με όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου μας ώστε να έχουμε ένα καλύτερο ΜΕΛΛΟΝ για το ποδόσφαιρο μας και τα νέα παιδιά. Μόνο ενωμένοι , παραμερίζοντας εγωισμούς και σκοπιμότητες , μπορούμε να συνεργαστούμε και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα του ποδοσφαίρου.

Η ΠΑΕ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ , βλέποντας και τις επερχόμενες εκλογές της Άνοιξης στην ΕΠΣΡ θα επιθυμούσε να υπάρξει ΜΙΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ θα εκπροσωπεί όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας. Και αυτό θα το στηρίξουμε πάνω στην βάση όλων αυτών που αναφέραμε παραπάνω με μοναδικό σκοπό ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και τα παιδιά μας.

Τελειώνοντας , όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου μας που σεβόμαστε και προβλέπουμε στην συνεργασία τους να αναλογιστούν την δυναμική που θα έχει η ΕΠΣΡ με την ομάδα μας στην FOOTBALL LEAGUE.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΠΑΕ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ»