«Ο Ρούβας μεγαλώνει συνεχώς»

Σε μια συνέντευξη τύπου που δεν κάνουν ούτε ομάδες Σούπερ Λιγκ, η διοίκηση και ο Γιάννης Ταουσιάνης έκαναν τον απολογισμό της χρονιάς δίνοντας την υπόσχεση για το μέλλον ότι “ο Ρούβας μεγαλώνει συνεχώς”.

Στην συνέντευξη τύπου διάρκειας σχεδόν δύο ωρών, οι άνθρωποι της ομάδας της Γέργερης ανέλυσαν σε επαγγελματικά πρότυπα την φετινή πορεία που την έφερε στα… όρια της υπέρβασης και της συμμετοχής στα πλέι οφ ανόδου. Ο πρόεδρος του Ρούβα Μανώλης Αναστασάκης, ο τεχνικός διευθυντής Μανώλης Μουζουράκης και βεβαίως ο Γιάννης Ταουσιάνης που έκαναν τον απολογισμό της φετινής περιόδου – ο καθένας από το δικό του πόστο – καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ήταν μια χρονιά, πέρα ως πέρα πετυχημένη.

Ο Μανώλης Αναστασάκης έκανε τον διοικητικό απολογισμό της παρουσίας του συλλόγου όπου αναφέρθηκε και στα πλάνα για την επόμενη χρονιά. Ο πρόεδρος του Ρούβα τόνισε ότι άμεσος στόχος είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου – που μπορεί να φτάσει τις150 χιλ. ευρώ – ενώ υπογράμμισε ότι σκοπός είναι να γίνουν εργασίες προκειμένου να μεγαλώσει ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου.

Ο τεχνικός του Ρούβα δείχνοντας ότι βαδίζει σε επαγγελματικά πρότυπα – όπως πάντα άλλωστε – παρουσίασε στο… “πιάτο” όλο τον φετινό Ρούβα (στο διάστημα των 16 αγώνων που κάθισε στον πάγκο του). Με μια σειρά από στατιστικά, αριθμούς και αναλύσεις της πορείας της ομάδας, ο Γιάννης Ταουσιανης ανέλυσε την αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας που σε 16 αγώνες κάνοντας πορεία πρωταθλητισμού τερμάτισε στην δεύτερη θέση συγκεντρώνοντας 25 βαθμούς έναντι 33 του πρωταθλητή Απόλλωνα Αθηνών.

Ακόμα, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας του Ρούβα Μανώλης Μουζουράκης αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν την φετινή αγωνιστική περίοδο στάθηκε στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ενώ δεν ξέχασε τον Μύρωνα Σηφάκη που τον ευχαρίστησε για την συμβολή του.

Όσον αφορά την παραμονή του Γιάννη Ταουσιάνη στον πάγκο της ομάδας, ο το «α και το ω» του συλλόγου τόνισε ότι υπάρχει η θέληση για να συνεχίσει ο έμπειρος τεχνικός λέγοντας ότι «ο Ρούβας δεν μπορεί παρά να είναι μόνο ευχαριστημένος από την τεχνική ηγεσία. Υπάρχει καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές και με βάση τα τωρινά δεδομένα δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην συνεχίσουμε την συνεργασία μας. Όμως, δεν ξέρει κανένας μας τι πρόκειται να συμβεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν από τους ανθρώπους του Ρούβα

Γιάννης Ταουσιάνης

Στις 16 αγωνιστικές υπήρξε αυτή η συγκεκριμένη προσπάθεια και οι αλλαγές στο ρόστερ. Αγωνιστικά ήταν μια 100% πετυχημένη χρονιά αφού σε 16 αγωνιστικές και 4,5 μήνες κατάφερε αυτό που τον Ιανουάριο φάνταζε πολύ δύσκολο που ήταν η παραμονή και έφτασε κοντά στην συμμετοχή της στα πλέι οφ που θα ήταν η ύψιστη τιμή για τον Ρούβα.

Ήταν ένα πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών, με λίγες αγωνιστικές, με παιχνίδια και ομάδες που ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να κερδίσει η μια την άλλη. Δεν χρειάστηκε να φτάσει ο Μάιος για να δοθούν οι τελικοί αφού είχαν ξεκινήσει ήδη.

Η προσπάθεια ξεκίνησε με ένα θετικό σερί 6 αγωνιστικών. Στις πρώτες αγωνιστικές στηριχθήκαμε στην ψυχολογία που μας έφερε τα θετικά αποτελέσματα και ήδη από τότε άρχισαν να φαίνονται οι πτυχές της ομάδας. Δεν ένιωσα σε καμία περίπτωση ότι η ομάδα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα τραυματισμού και αυτό το διαπίστωσα απο την πρώτη στιγμή που είδα την ομάδα από την κερκίδα. Αυτό στηρίχθηκε στο οικογενειακό κλίμα, την σύμπνοια και την δουλειά που κάναμε.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε στην έδρα μας αφορούσε τις διαστάσεις του γηπέδου όπου με μια απομάκρυνση του αντιπάλου μπορούσε να φτάσει στην περιοχή μας. Αγωνιστικά δεν άλλαξε κάτι επειδή συγκεντρώσαμε περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας παρά εντός.

Δεν πετύχαμε ούτε ένα γκολ από στημένες φάσεις και ίσως σε αυτόν τον τομέα να είμαστε και η χειρότερη ομάδα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο φετινός Ρούβας στηρίχθηκε στο… 99% του ρόστερ του αφού από τους 23 ποδοσφαιριστές, ο Γιάννης Ταουσιάνης χρησιμοποίησε τους 22 στοιχείο που φανερώνει και την πλήρη εμπιστοσύνη του προς όλους. Στα 16 παιχνίδια, πρώτος σε λεπτά συμμετοχών ήταν ο Βενιζέλος Ανυφαντάκης (1328) και την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι Κορδονούρης (1260) και Περογαμβράκης (1207).

Παράλληλα, ο ικανός τεχνικός ευχαρίστησε και όλους τους συνεργάτες του

«Θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές μας για την συνεργασία που είχαμε γιατί ήταν άψογοι και επαγγελματίες. Φέτος μας χάρισαν περισσότερες χαρές παρά λύπες. Αισθανόμασταν πολύ όμορφα για τις στιγμές που ζήσαμε.

Θέλω να ευχαριστήσω τους άμεσους συνεργάτες μου, τον Τόλη Παπακώστα και τον Άγγελο Γερανούδη. Τον Γιώργο Τζοάνο, τον Απόστολο Φρυγάδη, τον ιατρικό τιμ και τον Μύρωνα Σηφάκη που προετοίμασε έτσι την ομάδα ώστε εγώ να μπορώ να κάνω κάποια πράγματα.

Τον κόσμο της ομάδας που ίσως η διοίκηση περίμενε περισσότερη προσέλευση όμως δεν μπορώ να κρύψω την συγκίνηση μου για το γεγονός ότι ποτέ σε εκτός έδρας δεν είχαμε λιγότερους από 50 φιλάθλους και η ομάδα δεν αισθάνθηκε ποτέ ότι παίζει μόνη.

Εμείς ήμασταν πολύ τυχεροί που είχαμε μια διοίκηση που ήταν δίπλα μας. Αφουγκράτησε τους προβληματισμούς μας και μας έκανε να αισθανόμαστε εμπιστοσύνη αλλά και ότι έχουμε κάποιον δίπλα μας. Μια διοίκηση που στηρίχθηκε κάτω από την ομπρέλα του ισχυρού άντρα της. Μανώλη Κουτεντάκη που επί ημερών του η ομάδα έχει γράψει ιστορία.

Του προέδρου μας Μανώλη Αναστασάκη που αν και νέος ήταν δίπλα μας και νιώσαμε πραγματικά την ζεστασιά του. Τον Μανώλη Μουζουράκη που επί ημερών του η ομάδα έχει μόνο ανοδική πορεία. Τον Μιχάλη Μανασάκη, τον Γιώργο Φραγκιαδάκη, Γιάννη Κουτεντάκη, Νίκο Κουτεντάκη, Μανώλη Σταματάκη και όλοι πρόσφεραν σε αυτήν την πετυχημένη πορεία που διαγράψαμε φέτος. Ακόμα θέλω να ευχαριστήσω τους Μανώλη Πρινιανάκη και Νίκο Μυλωνά για την συνεργασία που είχαμε και για την βοήθεια τους προς την ομάδα»

Μανώλης Μουζουράκης

Ο γενικός απολογισμός δεν μπορεί να είναι παρά μόνο θετικός. Ο στόχος που είχαμε θέση επιτεύχθη αλλά και διοικητικά αφού είμαστε οικονομικά σε πολύ καλό επίπεδο. Μια ομάδα πρωτοεμφανιζόμενη έχει να δώσει αρκετά πράγματα ακόμα. Ο Ρούβας συμπλήρωνε τα 50 χρόνια της ιστορίας του οπότε και για αυτόν τον λόγο η περσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα σημαδιακή κατακτώντας το πρωτάθλημα, το κύπελλο και στην συνέχεια του Σούπερ Καπ.

Πρέπει να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι από την πορεία αυτών των γεγονότων και ενώ είχαμε ξεκινήσει έναν σχεδιασμό για να μπορεί να μας βρει έτοιμους αυτή η χρονιά. Στην συνέχεια διαπιστώσαμε ότι όλη η προετοιμασία που είχαμε κάνει, μας είχε βρει στον αέρα. Αυτο έγινε λόγω της κατάστασης που επικρατεί αλλά και γιατί δεν ξέραμε ποια θα ήταν η δομή της κατηγορίας. Παρ’ όλα αυτά, αποασίσαμε να δώσουμε στην ομάδα την ευκαιρία που της δόθηκε να αγωνιστεί σε αυτήν την κατηγορία. Έτσι, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε με τον πρωτεργάτη αυτ’ης της επιτυχίας, τον Μύρωνα Σηφάκη που απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν φοβάται τα δύσκολα. Και τον ευχαριστούμε για την συνεργασία που είχαμε. Ο Μύρωνας Σηφάκης αποτελεί κεφάλαιο για τον Ρούβα. Ήρθε σε μια περίοδο που η ομάδα βρισκόταν 7 βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση όμως στην συνέχεια κατορθώσαμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Εγώ παράλληλα είχα την τύχη να συνεργαστώ με αυτήν την προσωπικότητα του Κρητικου ποδοσφαίρου και έμαθα πάρα πολλά από εκείνον.

Αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε μια λιτή οικονομική πολιτική. Προσπαθήσαμε να φέρουμε τους καλύτερους που είχαμε εκείνη την περίοδο. Δυστυχώς, οι εξελίξεις μας έφεραν πολύ μπροστά. Δυστυχώς, διαπιστώσαμε ότι κάποιοι παίκτες δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της κατηγορίας και οπότε ήρθε η στιγμή να πάρει η ομάδα κάποιες σοβαρές αποφάσεις. Έπρεπε να υλοποιήσουμε τον στόχο που δεν ήταν άλλος από την παραμονή στην κατηγορία. Μου ανατέθηκε τότε να ενισχύσω την ομάδα και τότε πάρθηκε η απόφαση να λύσουμε την συνεργασία με τον Μύρωνα Σηφάκη και παράλληλα να κάνουμε αυτές τις 8 μεταγραφές.

Τα τελευταία 3, 5 χρόνια η πορεία της ομάδας δείχνει ότι έχει ωφελήσει αυτήν την ομάδα και πιστεύω ότι στο μέλλον θα είναι ακόμα καλύτερη και ακόμα πιο δυνατή.

Δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα – ηλεκτρονική εφημερίδα ΠΑΕ Ρούβας ώστε να αναδείξουμε την Κρήτη. Θέλω να πω ότι ο Ρούβας προσπαθεί να βρεθεί όσο πιο σύντομα μπορεί στην θέση που πρέπει να βρεθεί ώστε να αισθάνεται επαγγελματίας. Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τον Μανώλη Κουτεντάκη που με έχει εμπιστευτεί τα τελευταία 3, 5 χρόνια, το νέο πρόεδρο Μανώλη Αναστασάκη, τον Γιάννη Ταουσιάνη αλλά και τον Αντώνη Πρινιανάκη.

Μανώλης Αναστασάκης

Θέλω να ξεκινήσω  πρώτα με τις ευχαριστίες γιατί αν δεν υπήρχαν κάποιοι ανθρώποι σήμερα δεν θα ήμασταν εδώ για να μιλάμε. Θα έπρεπε να βρίσκεται σήμερα εδώ ο Μανώλης Κουτεντάκης γιατι είναι ο στρατηγός του Ρούβα και χωρίς αυτόν τον άνθρωπο δεν θα ήμουν ούτε εγώ εδώ πέρα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Μανώλη Πρινιανάκη που παράτησε το σπίτι του για να ασχολείται με την ομάδα μέρα και νύχτα. Μάλιστα, ανέλαβε έναν δύσκολο ρόλο αυτον του υπεύθυνου ασφαλείας. Αν και δεν γνώριζε τα καθήκοντα του στην αρχή, τελικά κατάφερε να ανταπεξέλθει πλήρως και ο Ρούβας να μην απασχολήσει την πειθαρχική επιτροπή της Football League. Αρχικά, κάναμε ΓΣ όπου έπρεπε να επιλέξουμε αν ο Ρούβας θα γίνει ΠΑΕ ή ΤΑΠ. Αποφασίσαμε να γίνει ΠΑΕ γιατί αυτή η ομάδα μπορεί να αποτελέσει το άρμα για μια ολόκληρη περιοχή και έτσι πήραν άνθρωποι που έχουν πάρει μετοχές του Ρούβα βλέποντας ότι γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά.

 

Δυστυχώς, τα κέντρα αποφάσεων δεν γνώριζαν τον Ρούβα. Ζητήσαμε να μας δοθούν ανταποδοτικά τα έξοδα των μετακινήσεων, κάτι που έγινε πέρυσι. Όλα τα έξοδα των μετακινήσεων τα πληρώσαμε από το δικό μας ταμείο. Η διαιτησία κόστισε πανάκριβα στον Ρούβα.Να παρακαλάμε να στέλνουν διαιτητές από κοντινά μέρη και εκείνοι να στέλνουν διαιτητές από την Μακεδονία, την Καλαμάτα και την Κόρινθο. Και να αγνοουν συνεχώς τις επιστολές μας για συναντησεις. Ο Ρούβας είχε φέτος 60 -70 χιλ.ευρώ μεγαλύτερο μπάτζετ από τις άλλες ομάδες που βρίσκονται εκτός Κρήτης.

 

Το γήπεδο φτιάχτηκε με δικές μας εργασίες και με την βοήθεια του δήμου Γόρτυνας αλλά και του προηγούμενου δημάρχου καθώς και την Έφη Κουτεντάκη. Δυστυχώς, αυτό το γήπεδο είναι μικρό και ο αγωνιστικός του χώρος δεν ανταποκρίνεται πλέον στις αγωνιστικές προδιαγραφές του Ρούβα και θα χρειαστεί να γίνει μια επέκταση, πάλι με την βοήθεια του δημάρχου. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πετύχουμε το καλύτερο.

 

Αποφασίσαμε να στηρίξουμε το “Χαμόγελο του Παιδιού” βάζοντας το στο πίσω μέρος της φανέλας μας και δυστυχώς φέτος δεν μπορέσαμε να κάνουμε όσα πράγματα θέλαμε να κάνουμε.

 

Στην πορεία οργανωθήκαμε, αποκτήσαμε εμπειρίες και εγώ θέλω να ζητήσω συγνώμη για όσα λάθη έκανα.

 

Άφησα τελευταίο τον Μανώλη Μουζουράκη που περάσαμε μαζί όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε κατά την διάρκεια της χρονιάς.

 

Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όπου θα βάλουμε στην ομάδα και νέους ανθρώπους. Οι οικονομικές συγκυρίες είναι πολύ δύσκολες και περιμένουμε να τελειώσουν οι εκλογές για να δούμε πως θα πορευτούν. Χρειάζονται κάποια πράγματα και να πούμε ότι υπάρχουν κάποιοι ανθρώποι που θέλουν να μπουν στην εταιρεία και δεν γνώριζαν πριν τον Ρούβα.

Φιλοσοφία μας ήταν να μην συμμετέχουμε στα επεισόδια, άσχετα ότι ήρθε στην συνέχεια ο ΟΠΑΠ που μας ζήτησε να υπογράψουμε ρήτρα βίας. Υπάρχουν αναφορές από ιστορικές ομάδες οπως είναι η Καλαμάτα και ο Απόλλων Αθηνών που αναφέρθηκαν με τόσο καλά λόγια για την ομάδα που μας ξάφνιασαν. Έμειναν τόσο ευχαριστημένες που είχαν να το λένε.

Αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ήταν ύψους 60.000 και θα μπορούσαμε να το αυξήσουμε ακόμα παραπάνω, δηλαδή έως 150.000 ευρώ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook