listen live
ακούτε τώρα: 07:00-14:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

listen live
ακούτε τώρα: 07:00-14:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

ακολουθεί: 14:00 – 21:00

Athletic Live - (Μανώλης Θέμελης )

e-radio logo

Σοβαρές καταγγελίες για Ρεάλ και Μιγιάτοβιτς

Επί χρόνια γραμματέας των προηγουμένων διοικήσεων της Ρεάλ Μαδρίτης, η Κριστίνα Μπερμούδεθ γνωρίζει τα πάντα για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με συνέντευξή της στο περιοδικό «Interviu» αποφάσισε να «κηρύξει πόλεμο», όπως αναφέρει η ίδια, παρότι «φοβάται για τη ζωή των παιδιών της».

Ολα αυτά, διότι έχοντας απομακρυνθεί από τη θέση της με αποζημίωση 30 ευρώ (εργαζόταν όλα αυτά τα χρόνια δίχως συμβόλαιο), καταγγέλλει κάθε λογής σκάνδαλα της διοίκησης Ραμόν Καλντερόν-Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς.

Η 38χρονη Μπερμούδεθ βάλλει κατά του προέδρου των «μερέγκες», αλλά στο στόχαστρό της βρίσκεται κυρίως ο διευθυντής της ομάδας, τον οποίο κατηγορεί εμμέσως ότι πήρε μίζες από τις μεταγραφές που πραγματοποίησε.

Μίζες και υπερκοστολόγηση

«Στις μεταγραφές του Μιγιάτοβιτς είδα πράγματα κάθε λογής», δήλωσε η Μπερμούδεθ και παρέθεσε διάφορες περιπτώσεις: «Για παράδειγμα, αγοράζαμε παίκτες με είκοσι εκατομμύρια ευρώ, όταν η αξία τους δεν ξεπερνούσε τα επτά. Ο Γκάγκο κόστιζε πέντε εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο (σ.σ. όταν και τον αγόρασε η Ρεάλ)πληρώσαμε είκοσι. Ο Γκονζάλο Χιγκουαΐν κόστιζε επτά εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο πληρώσαμε όσα πληρώσαμε άλλα είκοσι εκατομμύρια. Ολα ήταν πολύ ύποπτα. Δεν μπορώ να πω τι έγινε ή ότι κάποιος έκλεψε αυτά τα λεφτά, αλλά…».

Η Μπερμούδεθ συνέχισε με τις προμήθειες των μάνατζερ που οι πελάτες τους φόρεσαν (και φορούν) τη φανέλα της «βασίλισσας». «Ο εκπρόσωπος του Ρουντ φαν Νίστελροϊ θα έπαιρνε 1,2 εκατομμύρια ευρώ και το ποσό έγινε 1,5 εκατομμύρια ευρώ κατά την παρουσίαση του παίκτη από τον Ραμόν Καλντερόν«, δήλωσε για τον Ρότζερ Λίντσε, ο οποίος είναι εκπρόσωπος και του Κώστα Κατσουράνη και συνέχισε:«Δεν ξέρω εάν οι Μαλντίνι, Γκριφόν, Μιγιάτοβιτς ή Καλντερόν τα μοιράστηκαν, αλλά υπήρχαν 300.000 ευρώ. Ο Καλντερόν γνώριζε τα πάντα. Το επέτρεπε να συμβαίνει και το νομιμοποίησε υπογράφοντας νέο συμβόλαιο».

Για τη μεταγραφή του Φάμπιο Καναβάρο πρόσθεσε:«Το πρωί εμφανίστηκαν επτά εκπρόσωποι και το απόγευμα πέντε, ένας εκ των οποίων ήταν Γιουγκοσλάβος, κάτι που είναι σπάνια για εμάς. Η προμήθεια κυμαινόταν μεταξύ 2 και 2,2 εκατομμυρίων ευρώ».

Νοθεία στις εκλογές

Στην ίδια συνέντευξη, η Μπερμούδεθ καταγγέλλει πως στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου τον Ιούλιο του 2006 υπήρξαν φαινόμενα νοθείας. Συγκεκριμένα κάνει λόγο για περίπου 3.000 πλαστές ψήφους, με κύριο ευνοημένο τον τότε υποψήφιο για την προεδρία Βιγιάρ Μιρ. Προς επίρρωση των λόγων της, μίλησε για το πόρισμα της αστυνομίας που έκρινε αμφιβόλου προέλευσης 496 ψήφους εκ των οποίων «οι 297 ήταν υπέρ τον Παλάθιος, οι 173 υπέρ του Μιρ, οι 9 υπέρ του Καλντερόν και οι 15 υπέρ του Σανθ».

Εκτός αυτών, η Μπερμούδεθ έκανε λόγο και για περίεργα «μαγειρέματα» στις ηλεκτρονικές ψήφους, μέσω e-mail, για την επικύρωση των οποίων ο Ραμόν Καλντερόν της είχε ζητήσει εμπιστευτικά έναν δικηγόρο, χωρίς, ωστόσο, να της αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η πρώτη… αντίδραση της Ρεάλ

Η πρώτη αντίδραση της Ρεάλ στα λεγόμενα της Μπερμούδεθ ήταν… ενδεικτική του πανικού που έχει καταβάλλει την πολλάκις ευρισκόμενη σε δύσκολη θέση διοίκηση. Η συνέντευξη εδόθη στον δημοσιογράφο Χοσέ Μανουέλ Μουνιόθ, ο οποίος παράλληλα εμφανιζόταν στο πάνελ της αθλητικής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού «TeleMadrid».

Μέχρι τη… συνέντευξη, όμως, αφού ο σύλλογος άσκησες πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση, όπως συνηθίζει όταν δέχεται κριτική, και πλέον ο αντιμαχόμενος τη διοίκηση της Ρεάλ εδώ και πολύ καιρό δημοσιογράφος έχει «εξαφανιστεί» από το πάνελ της εκπομπής.